Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

jeste se zeptam, co pak delat s takovym turbem ?

ja mam u spodni casti intercooleru taky nakapany olej, v servisu mi rekli, ze je intercooler praskly, tak jsem si sehnal novy a chci si ho vymenit.... jeste jsem ho nemel sundany, tak nevim, jestli ve spodni hadici je olej a v jakem mnozstvi....

ciste teoreticky, kdyz je praskly intercooler, ten olej se dostane ven, tak je to zase lepsi, protoze ho turbo nenasaje, ne :)

ovsem, pokud dam novy, ktery bude tesnit, olej se mi v nem bude hromadit do takove miry, ze si ho pak turbo nasaje a je konec... pravda ??

tak co ted delat driv ? :myslim

zkusim dodat foto momentalniho stavu

[upravil dne 7/4/09 BV406]

Odesláno

Ono to máš dvojsečnú zbraň. Keď máš prasknutý intercooler, tak vlastne nemáš plný tlak z turba a tým slabší výkon. A nasať ho môže motor a nie turbo, olej pochádza z turba.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Ono to máš dvojsečnú zbraň. Keď máš prasknutý intercooler, tak vlastne nemáš plný tlak z turba a tým slabší výkon. A nasať ho môže motor a nie turbo, olej pochádza z turba.

s tim nasatim jsem to tak myslel, jen spatne napsal, to je jasne...... ale co ted :)

co mam udelat, abych zjistil jakem je turbo stavu ? ono je mozne, ze prepousti porad stejne a ta olejova vrstva se nahromadila casem, ted mam najeto 185t, bral jsem ho se 165t, a kdyz jsem ho kupoval, tak mi to pripada ten stav porad stejny :D, myslim to zaolejovani

post-0-14109605838809_thumb.jpg

Odesláno

Mě to taky teklo, tak jsem ten chladič vyměnil a je to dobrý. Ten olej v menší míře teče z každýho turba. Pokud se neztrácí olej z motoru a motor nekouří tak je to v pořádku.:papa

Odesláno

Tiez mam pri tom chladici trochu oleja, stale rovnaka vrstva. Olej dolievam asi tak 0,4 dcl na 20 000 km, ubytok vykonu ziaden a auto nedymi. Zrejme je to v norme.

Kolko stoji ten chladic?

[upravil dne 7.4.2009 tomike]

Odesláno
Původně zaslal: tomike

Tiez mam pri tom chladici trochu oleja, stale rovnaka vrstva. Olej dolievam asi tak 0,4 dcl na 20 000 km, ubytok vykonu ziaden a auto nedymi. Zrejme je to v norme.

Kolko stoji ten chladic?

[upravil dne 7.4.2009 tomike]

V Peugeotu 10.000,-Kč

Odesláno

Turbo ti po urcitej dobe bude trochu prepustat olej.V tvojom pripade to je podla foto v poriadku.Pokial by si ho mal deravy, dak by ti to \"piskalo\"-intercooler. Budes tam, mat malu netesnost niekde v spoji, ale nejako to neries.Trochu ten spodok vystriekaj vapkou a po case uvidis,ako sa ti znova znecistilo,ci vela .Ak ti motor nezerie olej,je ok.

Ja som to vyriesil nasledovne-vybral som intercooler,vycistil ho wapkou, zapchal privod a vyvod a natlakoval ho. Potom som ho polial vodou s purom a kde to unikalo(bolo to minimum v spoji) tam som to zalial dvojzlozkovym tekutym kovom.Drzi mi to doteraz.

Odesláno

no, ja zase tak sikovny nejsem :)

nicmene chladic jsem koupil novy, origo valeo me vyslo asi na 3700,- Kc v kelly, takze stary vyndam, umyju to kolem toho od toho oleje, dam novy a treba za dalsich 20t zkusim kuknout dolu do hadice, jak jsem na tom... toz tak.

Odesláno

Ked som sa bol kedysi informovat v Peugeote na ten olej v tych hadiciach a v intercooleri, prijmaci technik mi odpovedal ze toho oleja tam trochu \"musi\" byt. Aj ked ja neviem naco. A ohladom turba na 406HDi si nespominal, ze by tam mali nejaku poruchu, ze turba na tomto motore sa nejako nekazia....Dufam ze mal pravdu.

Pri tom umyvani pozor, aby sa ti nedostala voda do hadic :papa

• O 3 týdny později...
Odesláno

zdar, takze chladic je vymeneny, vymena probehla v poradku.... na vykonu motoru to sice moc nepozoruju, ale to bych chtel uz asi moc :)

vse kolem umyto, za 10t sundam hadici a kuknu...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...