Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: kodajz

tak to vypadá, že mám podobnou závadu co ty Edisone. viz můj dotaz - el závada HDi partner. taky to hlásilo potenciometr plynu, vyměnil jsem ho a nic. Moje domácí čínská diagnostika hlásí něco o boost ventilu na turbu a teplota vody. 2 různé závady. Taky zkusím prohodit ventily EGR a turbo a uvidím. Pak napíšu.

jestli mas 2.0 HDi, 66kW, tak turbo tohoto motoru neni ovladane solenoidnym ventilem, jako u 80kW verzii, nema variabilnu geometriu lopatek. Nejspis tam budes mit ajtak iba jeden solenoid, takze nebudes mat co zaminat. (ten 1, co tam urcite mas, ovlada EGR)

[upravil dne 19.6.2009 foxo]

Odesláno

no ne primo, ale tam sa nejak posuva cela ta oska s tyma lopatakma (videl sem taku ilustraciu u TDI, tak myslim, ze to aj u HDi funguje podobne.. Ale necham si rad vysvetlit, jak to tam chodi, a este lepsi nejaka animace.. ;)

Odesláno

Animaci asi nepořídím, jen jsem byl u toho, když se vyrezlý turbo rozdělávalo (taky už jenom ze zvědavosti) a všechno je napevno krom přesuvníku ovládaným podtlakem (někde přetlakem) který vlastně pouští vzduch zpátky, do koloběhu. Technicky si ani nedokážu představit, jak by to bylo uděláný. Jinak \"vrtulka\" na straně vzduchu byla pravděpodobně z hliníku a strašně slabý listy, kde na ně stačilo jen lehce zatlačit prstem a hned se ulomily. Toť má zkušenost :)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Já se k tomu zatím nedostal. Jednodušší mi přijde zkusit vyměnit váhu vzduchu. Tak sháním někoho, kdo by byl ochoten na pár dní nějakou z regálu zapůjčit.

Odesláno

Edisone já taky řeším podobný problém jako ty. Váhu na půjčení jsem taky nesehnal, ale ještě jsem se tu dočetl, že je dobré zvlášť ukostřit váhu vzduchu, že je to časty problém u našich motorů, chtěl bych to udělat, ale netuším jaký drát je kostra, jsou tam 4 zelené. Neřešil si to?

Jo, jinak čištění váhy mi taky nepomohlo, ani prostříkávání konektorů. Potenciometr plynu už bohužel vyměněný mám, myslím, že ten můj původní byl stejně dobrý, není na něm co zkazit.

[upravil dne 30/6/09 kodajz]

Odesláno

Caute.

Po nehode z vodou v nasavani, riesim tiez tento problem (vid. tu ) turbo mi zopina az pri 2900 otackach a viac.

Dnes som skusil navzajom prehodit tie dva ovladacie ventily na EGR a turbo, no nic sa nezmenilo:(

Odesláno

Mmmmm.... Piny jsem tu někde zahlédl, takže to mohu krátce prubnout. Poťák plynu jsem vadný měl. Je to diferenciální potenciometr, kde mi jedna půlka nechodila a diagnostika to hned poznala. Takže ten nový mám taky.

Aha... voda na váze by snad mohla počkodit nějterou komponentu tak, že by to takhle zlobilo. Ale já o vodě v sání nemám tušení. Kudy by se tam dostala? Filtr mám novej, sportovní vložka. A máš to taky tak závislé na teplotě vzduchu, jako já?

Odesláno

Hmmm... to vypadá fakt velmi podobně. Z toho stavu 2-3 tis ot. \"bez turba\" se dostanu snadno tak, že vyšlápnu spojku a protočím motor, tak na ty 3. Pak top zase jede do chvíle, kdy zase jedu třeba do kopce na 3, drřím 50 km/h, to jsou asitak ty 2 tis. ot. Málo plynu, chvilku to držím. Pak přidám a ono jakoby nic.

Takže.. jakmile něco zjistím, určo to sem dám.

Odesláno

Tak to vyzera ze to nebude len nejaka ojedinela zavada, ale pomerne casty problem 406hdi, ked nas je tolko. vcera mi to blblo rano a bolo okolo 16°C poobede okolo 25°C to slo vsetko bezproblemou....

vycistil som tu vahu (bola riadne zasrana). dnes rano to bolo ok. tak mne to asi z tou teplotou nejako nesuvisi...

kdesi som cital ze ktosi cistil aj ten EGR ventil, ale neviem ako, skusali ste? :nevim

Odesláno

Ano, je to hodně podobná, možná i stejná závada co mám. Měl jsem k tomu i špatné čidlo spojkového pedálu a dělalo mi to ještě v nízkých otáčkách paseku, ale ta už je pryč a teď zůstávají jen příznaky, které popisuješ. Snad jen, mi to nejede úplně bez turba, ale jako kdyby se to občas chtělo chytit, pomůže opravdu to vyřazení a protočení do 3 t ot. Začátek problému poznám podle volnoběhu, je lehce zvýšený, kolem 870-950 ot.

První poznatek: včera jsem ukostřil zvlášť váhu vzduchu podle rad tady ve foru a nic, dokonce se mi ta závada projevila hned co jsem nastartoval na zkoušku. Muselo se to stát :-) protože jsem to dělal až ve 22 hod a to se prudce ochladilo :-) Mám doma kablík ELM a ten mi říká závadu Boost senzor A circuit high a taky že není v pořádku teplota nasávaného vzduchu. Ten Boost senzor se vymazat dá, ale ta špatná teplota ne. Soudím teda, že váha vzduchu nebude OK. Chtělo by to půjčit nějakou na zkoušku.

Odesláno

jj taky mám EGR zaslepený. Na tom motoru už snad není nic co by to mohlo dělat než ta váha vzduchu. Všechno ostatní se projevuje jinak-jak jsem se mohl dočíst v různých diskuzích i tady.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...