Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chlapi, to si fakt nemůžete vzít lepící pásku, zajet do jakýchkoli krytých garáží, třeba u supermarketů, tam jsou i fakt rovný podlahy a krásně si to seštelovat na 10m stěnu? Věřte nebo ne, je to asitak 10x přesnější, než regloskop. Ne nadarmo EHK předepisuje seřizovací obrazec na vzdálenosti 20m. ;-)

[upravil dne 3.4.2009 Edison]

Odesláno
Původně zaslal: Edison

Původně zaslal: Michal.B

Původně zaslal: Blizzard

my jsme to dělali s bráchou tak, že jsme jezdili na opuštěný silnici proti sobě a dolaďovali

Tak to je dobrej zpusob:super,ale mě chyby kdo by proti mě jezdil,jedině že bych jezdil po silnici a když by na mě blikaly tak by to bylo asi špatně naštelovane.

Taky skvělá a hlavně objektivní metoda se zaručenými, přesnými prokazatelnými a opakovatelnými výsledky. :bojim

jak říkáš ;)

Edit: teď jsem asi za blba :D

[upravil dne 3.4.2009 Blizzard]

Odesláno

Další \"ověřená\" a zaručená metoda.. Já fakt zírám..

Pokud myslíš tu policii tak to byla samosebou sranda. ;)

Pokud to, že jsem to stejným způsobem jako ty udělal doma na zdi - podle toho aby mi to nevadilo když pak jedu proti, pak to dal do servisu na regloskop pro kontrolu kdybych byl náhodou tele a měl to špatně, tak ano. Podle mě to není zas tak \"blbá\" metoda. :myslim Určitě lepší, než tam vrazit xenony a nenastavovat nic. :ticho

Odesláno

A tak to jako samozřejmě... Já než jsem zajel do těch garáží, tak jsem to měl pro jistotu hodně sklopený. Ještě musím kapku pošteovat.. co mám čočky... ;-)

Odesláno

Chlapi, to si fakt nemůžete vzít lepící pásku, zajet do jakýchkoli krytých garáží, třeba u supermarketů, tam jsou i fakt rovný podlahy a krásně si to seštelovat na 10m stěnu? Věřte nebo ne, je to asitak 10x přesnější, než regloskop. Ne nadarmo EHK předepisuje seřizovací obrazec na vzdálenosti 20m. ;-)

a jak mam vedet jak daleko mam stat od steny ? a jak vysoko ma byt ta paska ? co je to EHK ? mohl bys to trosku podrobneji rozepsat? ;) diky

Odesláno

Majty, než se někdo chc do takovýchto věcí pouštět, je potřeba znát několik věcí, jinak to raději svěřit odborníkům. V tomto případě: 1. Mít ponětí o vozidle. 2. mít ponětí o předpisech, 3. mít ponětí o geometrii.Jinak mraky je toho popsáno tady na foru, jen použít hledání. A o strejdovi Goglovi ani nemluvím. No, ale k věci:

ad1: Sklon světel (nejen) našich vozítek je 1%, z toho vychází všechno ostatní.

ad2: Předpisy EHK, pro seřízení potkávacího asymetrickeho světla s halogenovou žárovkou jde o EHK 112, pro seřízení potkávacího světla s plynovou výbojkou EHK 98, ale ve své podstatě jsou shodné. Ale tyto nosrmu jse zmínil právě kvůli těm 20m. Ono totiž tvětelný paprsek parabolikcého světla se do správného tvaru konstruuje někde ve vzdálenosti 1,5 - 2m. Z toho vyplývá, že regloskopem postaveným 30cm před světlomet to opravdu správně seřídit nejde. Taky z toho jasně vyplývá, že na vzdálenosti 20m bude přesnost seřísení asitak 10x vyšší, než na 2m a 100x větší než na 20cm.

ad3: Geometrije - Při sklonu 1% bude rovina níže o 1cm na 1m, 2cm na 2m, 3cm na 3m, 5cm na 5m, 10cm na 10m, 20cm na 20m, 25cm na 25m než je střed světlometu. Dá se to prezentovat i na změnu vzdálenosti, pokud si nejsi jistý výškou středu světlometu.

Je to kapku představielné?

Pro úplnost dodávám, že standartní výška středu světlometu (je tam taková značička) je u P406 new 660mm pokud nejsou kola jiných, než předepsných rozměrů a nahuštění, pružiny a tlumiče... ale tu výšku si jistě každý dovede změřit sám, že ;-). Předpokladem správného seřízení je hodně dobrá podlaha, správné nahuštění pneu a správné zatížení vozidla, tedy plná pohotovostní hmotnost (v kufru povinná výbava, plná nádrž paliva.

Odesláno
Původně zaslal: majty

edison: diky lepsi jak \"Chlapi, to si fakt nemůžete vzít lepící pásku, zajet do jakýchkoli krytých garáž\" :)

Dík.. Já jen na začátku holt předpokládal učitou úroveň vědomostí. Když už se někdo do takových věcí pouští. Omlouvám se za to. ;-)
Odesláno

já když namontoval xenony tak jsem je nechal jak byly seřízený původní H7 s ničím jsem nemrnil a teď jak kamarád dělá na STK tak jsem za ním zajel a domluvil si seřízení a je to v cajku,ale předtím jsem s nima prošel i STK :mrk a taky nebyl problém,řekl jsem mu že naklápění je ruční a víc ho nezajímalo :roker a potom mi to i na regloskopu zkontroloval a taky už tehdy to bylo v cajku,takže no problém,a PČR těm jsem řekl že tam mám H7 s větší svítivostí ty o 90% a taky to vzali :D takže nemám problema

Odesláno

Známý platil pokutu 10000,- a techničák pryč za HID sadu na autě, kde neměla co dělat. Je teda fakt, že na Fábce, ale to je dost jedno. Policie kontrolovala automatickou regulaci výšky (resp. dosvitu) (ruční je prý nezajímala), aby auto neoslňovalo a taky ostřikovače světlometů, které prý musí být u vozidel, které jsou vybaveny xenonovým světlometem. Nevím, ale coje na tom pravdy. Mám to z druhé ruky a nebyl jsem s ním!

[upravil dne 8.4.2009 Georginho_cz406]

Odesláno

Na jednu stranu to opravdu na tom autě nemá co dělat a auto má být vybaveno automatickým seřizováním sklonu a ostřikem. Ovšem jak to chtěj pldi na ulici kontrolovat, to si fakt představit neumím.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...