Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Teni isty mechanik mi radi vymemit spojku...

Aj ked teda ja nevidim dovod, spojka nijak nejde tazko ani neklze ani neviem poriadne preco by sa mala menit ale on vravi ze radsej menit ako by ma mala dakde nechat...

Preto sa chcem spytat kde by sa dala spojka zohnat za nejaku normalnu cenu a ci teda je to potrebne menit.

THX

Odesláno
Původně zaslal: stalmik

pokud zabira tak jak ma tak bych ji urcite nemenil..

No ved to som mu vravel...ale zevraj to uz nie je ono....ja sa tomu zrejme az tak nerozumiem :myslim

Odesláno
Původně zaslal: Y2K

pokud zabira tak jak ma tak bych ji urcite nemenil..

No ved to som mu vravel...ale zevraj to uz nie je ono....ja sa tomu zrejme az tak nerozumiem :myslim

No ja ji taky nemam zadnou idealni ale slape tak co.. az zacne kravnout tak ji vymenim..

Odesláno

No ja ji taky nemam zadnou idealni ale slape tak co.. az zacne kravnout tak ji vymenim..

Tiez si myslim...

Ale aj tak by ma zaujimalo teda co by to stalo ked tak...

Odesláno

Na zelený se seklo ložiško po nějakejch 460 t. km. Tímhle stylem by se člověk nedoplatil když by měnil věci jenom proto \"že už by se mělo\" a přitom je to OK.

Jinak:

SP 821093 spojková sada VALEO Premium 8713 Kč

LK 624311400 3 dílná spojková sada LUK 14075 Kč

SA 3000858002 3 dílná spojková sada SACHS 13090 Kč

viz. AutoKelly

[upravil dne 28.3.09 MatrixChose]

Odesláno

setrvačník se měnit nemusí, jen když máš dvouhmotnostní a je v tahu...

ta spojková sada obsahuje--přítlačák,lamelu a ložisko

když je nutné měnit ten dvouhmotnostní setrvačník, existuje jako náhrada za něj sada VALEO (cca 13000 kč) která

obsahuje ještě obyčejný (jednohmotnostní) setrvačník

Odesláno

No a pozna ten tvoj mechanik Peugeot 406???? Pretoze v tychto autach spojka zabera viac hore, na rozdiel od niektorych aut. Ja mam sice 270tkm, ale viezol som sa v 406, ktora mala spojku po vymene a zaberala taktiez viac hore. Pokial nesmyka, nemenil by som. Zabrdi rucnu, pridaj napr na 1800-2000 ot a na 1.rychl. stupni pomaly pustaj spojku. Ak motor zdochne, spojka je ok. Ak bude auto stat, kolesa nebudu hrabat a motor bude v otackach spojka je KO. Jednoduche, nie?

Odesláno

Spjka veľmi málo odchádza tak že by niekde nechala. Na 90% sa jej opotrebenie prejaví najprv prešmykovaním pri zaradenej vyššej rýchlosti. Niekedy i tým že už nemá vôľu. Vždy sa s tým dá prísť domov. Taká \"okamžitá\" závada je snáď iba zlomenie lúčov prítlačného taniera. Ešte i ložisko sa prejaví pískaním a škrabotom vopred pred rosypaním.

Preventívna výmena spojky má význam snáď iba ak sa generálkuje auto alebo aspom motor.

Odesláno
Původně zaslal: majo30

No a pozna ten tvoj mechanik Peugeot 406???? Pretoze v tychto autach spojka zabera viac hore, na rozdiel od niektorych aut. Ja mam sice 270tkm, ale viezol som sa v 406, ktora mala spojku po vymene a zaberala taktiez viac hore. Pokial nesmyka, nemenil by som. Zabrdi rucnu, pridaj napr na 1800-2000 ot a na 1.rychl. stupni pomaly pustaj spojku. Ak motor zdochne, spojka je ok. Ak bude auto stat, kolesa nebudu hrabat a motor bude v otackach spojka je KO. Jednoduche, nie?

Pozna pozna...o to sa neboj...viac ako ktokolvek iny asi :aut

No a skusal som ten test....:D

Kola normalne zaberali, nijak nestali...

A pohyboval som sa dopredu so zabrzdenymi zadnymi kolami :D

Toto aute nie je tak lahke udrzat stat...

Ale podstatne je ze kola sa tocili a nie ze stali, cize spojka nijak neklze :papa

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Nieje čo riešiť. Mechanik si chcel zarobiť.

To pochybujem...

Robi to vo svojom volnom case a diely aj tak berie z pazotu.

Ale zas mozne je vsetko.

Podstatne je ze sa nic nekona :D

Odesláno
Původně zaslal: Y2K

Původně zaslal: pastorek

Nieje čo riešiť. Mechanik si chcel zarobiť.

To pochybujem...

Robi to vo svojom volnom case a diely aj tak berie z pazotu.

Ale zas mozne je vsetko.

Podstatne je ze sa nic nekona :D

a robotu mu neplatíš?

• O 1 rok později...
Odesláno

Tak obnovim...

Ak pri rozbiehani, alebo teda pri akomkolvek stlaceni spojky, uplne v hornej polohe ako zacne zaberat citim chvenie z motora je to normalne?

Spojka nijak neklze zda sa byt v pohode ale toto ma znepokojuje.

Ak sa stlaci co i len o 1 cm viac uz to necitit vobec, proste len na zaciatku zaberu. :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...