JoeS01 Odesláno 27. březen 2009 Odesláno 27. březen 2009 Ahoj, mám 306ku 1,6i rv.99, ale je to již model 2000, přestala mi startovat, ani nenaběhne čerpadlo, zároveň mi přestalo fungovat dálkové ovládání na centrál, klíčkem to odemknout jde. Zkoušel jsem oba klíčky k nastartování, ani jeden nefunguje, nejdříve jsem zkusil vyměnit baterku v klíčku, ale ani to nepomohlo. Autoelektrikář proměřil kabely k řídící jednotce, všechno do ní je OK, ale z ní už nic. Podezření je tedy na řídící jednotku nebo imobilizer. Zkuste mi někdo poradit, co a jak, případně doporučit kde by se dala třeba jen půjčit řídící jednotka alespoň na odzkoušení - včetně klíčku:) - Plzeň a okolí. Díky JoeS Citovat
standa Odesláno 27. březen 2009 Odesláno 27. březen 2009 Ahoj,kolega měl podobný problém na Citroenu -odešlo mu BSI-ta řídí vše od stěračů až po řídící jednotku motoru.Takže jestli nejdou stěrače atd tak by to mohlo být ono. Hodně štěstí. Citovat
JoeS01 Odesláno 27. březen 2009 Autor Odesláno 27. březen 2009 Hmm, stěrače jsem tedy nezkoušel . mimochodem co je BSI ??? Omlouvám se, ale nejsem profík Citovat
standa Odesláno 29. březen 2009 Odesláno 29. březen 2009 BSI řídí vše co se týká elektriky a elektroniky a je napojené i na řídící jednotku motoru.Kolegovi to kleklo a nešlo nic včetně autoradia.Kleklo mu to za jízdy bez varování to zcela umřelo.V servisu by to měli zjistit-kde je problém.Sehnal si přes internet jinou a bylo potřeba jen přehrát software.Zkus se obrátit na někoho kdo se tímhle zabývá. Citovat
Hafity Odesláno 29. březen 2009 Odesláno 29. březen 2009 Původně zaslal: standa BSI je interface řekl bych. Interface = meziksicht.... Citovat
JoeS01 Odesláno 29. březen 2009 Autor Odesláno 29. březen 2009 Původně zaslal: Hafity Původně zaslal: standa BSI je interface řekl bych. Interface = meziksicht.... No anglicky ještě trochu umím, ale nějak mi to pořád nejde do hlavy ) jestli to dobře chápu, tak BSI by měla být řídící jednotka prostředí ? Jak to vypadá ? kde to najdu ? Má to nějaké označení ? Co stojí nová ? Odhaduji tedy, že se bude jednat o nějakou \"vnitřní\" řídící jednotku, která mimo jiné také řídí motorovou řídící jednotku ? Předpokládám tedy, že pokud to řídí veškerou elektroniku v autě, pak to bude jistě řídit i immobiliser a centrální zamykání, tyhle věci nejspíš nejdou . Občas se mi \"vypínal\" tachometr... to by taky mohlo být tím, ale nechci to všechno jen svádět na nějaký black box )) Mimochodem jak vypadá immobiliser, je to nějaká krabička do které vedou dráty ? Nebo se jedná jen o softwarovou záležitost ? a do řídící jednotky jde jen cívka, která načítá čip z klíčku? Citovat
klm16 Odesláno 30. březen 2009 Odesláno 30. březen 2009 Původně zaslal: standa estli nejdou stěrače .... mam pocit je v 306 riadi stierace dazdovy senzor, BSI jednostka riadila stierace az v 406tke... Citovat
vendelinek Odesláno 31. březen 2009 Odesláno 31. březen 2009 Původně zaslal: JoeS01 Inteligentní rozvodná jednotka BSI Zařízení, které se dá označit za mozek moderních vozidel, sbírá a centrálně vyhodnocuje aktuální informace o všech funkcích vozidla v daném okamžiku. V inteligentní rozvodné jednotce BSI je soustředěno řízení velké části funkcí a ovládání různých přístrojů a komponent rozmístěných po celém voze. Centrální zpracování informací znamená výrazné zjednodušení elektrických a elektronických přenosů a potřebných rozvodů. Pro předání informace a následné spuštění požadované funkce stačí jeden informační kabel, což snižuje počet vodičů ve vozidle a zlepšuje tak spolehlivost přenosu. Mezi funkce řízené jednotkou BSI patří například: přední a zadní stěrač a všechny jejich funkce, elektronický imobilizér, centrální zamykání, alarm, parkovací asistent atd. Vyhodou použití multiplexního rozvodu a jednotky BSI je zjednodušení rozvodů, spolehlivost přenosu informací a tím zvýšení bezpečnosti provozu vozidla. [upravil dne 31.3.2009 vendi.stejskal] Citovat
Hafity Odesláno 31. březen 2009 Odesláno 31. březen 2009 Takže BSI zjednodušuje elektrické rozvody a komplikuje opravy.... Citovat
JoeS01 Odesláno 31. březen 2009 Autor Odesláno 31. březen 2009 hmmm pěkný výklad ) no super takže když umře BSI, umře celý auto, předpokládám, že nové BSI bude pěkná pálka.... hoši dnes jsem ale zjistil jednu věc ..) I když se ten náš P306 tváří jako model 2000, tak nicméně BSI prý opravdu nemá - alespoň podle autoelektrikáře, díval se na to a říkal, že to opravdu ještě BSI nemá. Takže sláva !?? Faktem ale je, že to ovšem pořád neřeší problém startování.... dnes mi servisman říkal, že ještě zkusí úplně fyzicky vyndat tu čtecí cívku čipu klíčku a fakticky ji změřit, zda je OK nebo ne... - nevíte jak se to dá změřit ? Ohmetrem ? jaký mý být odpor ? myslím, že je to poslední možnost.... kdyžtak ji zkusím někde koupit... BTW nevěděli by jste někdo o ní ??? Kolik taková věc asi stojí ???? Citovat
JoeS01 Odesláno 1. duben 2009 Autor Odesláno 1. duben 2009 Tak tu mám další oříšek ) rozebrali jsme tu čtecí cívku, co načítá čip v klíčku a proměřili ji a je OK, od té cívky to vede do takového tištěného spoje, kde jsou nějaké součástky... ale tohle nevím jak proměřit, či zkontolovat, tipuju si, že to bude v háji (doufám) ... netušíte prosím někdo co to vlastně je, zda se to dá sehnat, kolik to stojí ? Dnes jsem objel všechny vrakoviště v Plzni na Peugeoty a bohužel to nikde nemají ((( Zkuste mi prosím někdo poradit ...., další řešení by bylo vyřadi immobiliser, ale zatím se mi to neche, ale pokud to jinak nepůjde, tak to tak udělám a bude pokoj ))) Citovat
standa Odesláno 3. duben 2009 Odesláno 3. duben 2009 Stále jsi nenapsal jestli ti jde ostatní elektrika v autě? Myslím autoradio, stěrače atd. Taky jestli naskočí palubka když otočíš klíčkem a jestli otáčí startér? Pak by to snad asi byl ten imobilizer. Myslím, že by si s tím někdo kdo se zabývá řídícíma jednotkama atd určitě poradil. Možná by stačil sehnat jiný klíček a na programovat ho na tvý auto? Zkus anonci. Tam je spoustu inzerátů který tohle nabízí. Hodně štěstí. Majitel P-306 1,6/98-BREAK vůz u kterého si elektrika žije svým vlastním životem. Citovat
JoeS01 Odesláno 3. duben 2009 Autor Odesláno 3. duben 2009 Ahoj, díky za info, ostatní normálně funguje, tedy akorát mi přestalo fungovat dálkové ovládání na centrál, ale asi to nebude s tím spojené, přestalo to fungovat dříve než to přestalo startovat a jestli míříš do toho zda to není náhodou BSI jednotka, tak tu jsem hledal v autě, zda tam je a nikde jsem ji nenašel )) takže ji to pravděpodobně ještě nemá. První zápis do provozu vozidla je 10/99, ale je to už nový facelift, ale asi to některé věci ještě nemá jako r.v. 2000. Napadla mě snad jediná věc a to je to, že bude pryč ta čtečka klíčku, mám dva klíčky s čipem a ani jeden nefunguje, nepředpokládám tedy, že to bude klíčkem. V pondělí vyzkouším jinou cívku, jestli to nepojede zkusím nechat zkontrolovat řídící jednotku, případně ji nechám přeprogramovat, vypadá to, jako kdyby byla zablokovaná, ale asi to může být i tím že ta cívka čte blbosti a tím se ŘJ zablokovala. S PC ta ŘJ komunikuje, ale ukazuje jen základní informace. No uvidíme..... už mě to fakticky trápí a doufám jen, že ta ŘJ bude OK, jen se jí nechce )) Citovat
klm16 Odesláno 28. červen 2009 Odesláno 28. červen 2009 mam uplne rovnaky problem pig. mi niekedy nechcel nastartovat ale vzdy sa po case spametal a nastartovam no vcera ma zradil uplne ostal som stat na parkovisku a nic ani jeden kluc..... vysriesil si ty uz svoj problem? Citovat
wooody Odesláno 28. červen 2009 Odesláno 28. červen 2009 nechci bejt rejpavej ale myslim ze 306 1.6 bsi nema........ ale nejsem si jistej Citovat
klm16 Odesláno 28. červen 2009 Odesláno 28. červen 2009 woody uz sa to riesilo vyssie a uz vieme ze nema... Citovat
Qcko Odesláno 28. červen 2009 Odesláno 28. červen 2009 Necital som pozorne, ale--> rozsvietia sa ti budiky? pripadne, toci sa ti aspon starter? bo ak hej, nie je to proste to palivove cepadlo:aut Citovat
klm16 Odesláno 28. červen 2009 Odesláno 28. červen 2009 ja nevem .... budily v pohode starter toci ako ma .... cerpadlo netaha ani nehadze iskru .... dnes som to kontroloval.... cize bud dvojite rele ale imobilizer .... ako skontrolujem ci je imo spravny ?? pripominam ze nemozem nastartovat ani s jednym klucom.... da sa pouzit dvojite rele z 1,8 16V do 1,6 8V ???lebo zajtra pride kamarat tak by som to mozno vyskusal prehodit z jeho auta.... pokial si rovnake .... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.