Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Přes tenhle konektor je propojenej svazek HAB46 s hlavním svazkem kabiny 10PR. Takže je někde u BSI sólo. Do BSI to jde z toho svazku 46HAB přes konektor 26V BE (modrej, jako na budíkách). Akorát ho v těch schématech rozmístění konektorů nemůžu najít. :myslim V schématech jako takovejch je, je i v nákresu BSI, ale umístění není nakresleno.

post-0-14109605754028_thumb.jpg

Odesláno

16V NR a 16V BA budou pravděpodobně viditelné po rozebrání plastu pro odkládání levé nohy. Sundej páčku na otvírání motorového prostoru na plastu pro odkládání nohy řidičec ( 2 x či 1 x šroub M10). Stáhni si ochranou gumu - těsnění na dveřích řidiče, potom povol Torxy na ochraném plastu vespod dveří ( 2 x torx - 1 společný pro odkládácí plochu a tento plast). No a pod tím odkládácím plastem pro nohy odhrň koberec a tam vlevo dole máš tyto konektory :-)

Donedávna jsem taky nevěděl kde hledat tyto konektory - až Ferry mi dál nápovědu :-)

Odesláno

Georginho_cz406 diki!!zajtra na to urobim kukuc,inak dnes sa mi stalo to ze ked som isiel a blblo to tak ako stale a ked som tam nechtiac zatlacil z nohou na ten koberec,lebo tak nemam tu umelinu je polamana! :grr takze tam mam rovno koberec tak mi vsetky budiky hned klesny na 0 a tak ostali a ukazalo cca 321000km a ked som tam este raz ztlacil tak to znova nabehlo,asi je tam chyba,lebo to nemoze robit!nemam foto lebo v tom soku ma to nenapadlo odfotit! :nevim dam zajtra vediet ako to dopadlo.prikladam foto kde som nasiel zobratu 406 a tam som oznacil miesto kde som zatlazil,myslel si toto??

post-0-14109605785445_thumb.jpg

Odesláno

noo tak som pozeral a prislo mi zle co to tam je!!! este len som chytil zo spodu koberec tak sa zazala liat ako sialena,niekde je tam diera,pozeral som tie konektory,strasne nieco kontakty su take zelene som to trosku ocistil,ale to sa nedalo len tak a su dost krehke,asi zajtra vyberiem sedacky cely koberec a dam to vsetko do poriadku nasiel som tam 3ks konektorov a vsetky su take,moze byt tam chyba tych km?to sa len tak pytam,viem ze je viac moznosti,ale moze to zato blnut ze su zoxidovane zelene kontakty??

Guest servisman
Odesláno
Původně zaslal: Georginho_cz406

jj. tam pod tím jsou ty konektory...

je to sic foto ze starého modelu ale mělo by to býti shodné

Odesláno

diki za foto,ale koncovky mam tam ine,su to take velke koncovky ktore sa daju vybrat iba tak ze vytiahnes taku cervenu packu a vtedy sa oddelia,skoda ze som neurobil foto.je velky problem dat prec koberec?? sedacky predne zadne stredny panel a tie umeliny pri dverach a uz by mohol vynst von?musim to vsetko prezriet,lebo je tam voda piesok a kamienky.a tie koncovky su zelene ako trava!! :myslim a mozno najdem este nejake take koncovky.hmm :bacha

Odesláno

Tak to jsi podle mne našel příčinu všech tvých problémů s přístrojovkou. Zaoxidovanej kontakt dokáže divy, to mi věř.

Ty konektory jak popisuješ budou právě spojovat ty 2 sítě (46HAB a 10PR). Tudíž přes ně jde asi veškerá komunikace.

Takže vyndat, vysušit, očistit, prostříknout kontaktolem a spojit z5. A hlavně najdi to místo kudy Ti tam teče, aby se to neopakovalo.

Myslím, že na rozebrání a vysušení stačí vyndat sedačku řidiče (4 torxy + úchyt pásu) a ten plastovej práh. Možná budou ucpaný odtokový kanálky z prahů, tak ty pročisti. :myslim

Odesláno

aj ja si myslim ze to moze byt,lebo dnes u nas dost prsalo a km mi ukazovalo nezproblemov.pekne to pocitalo,nebol ziadny problem asi bolo velmi vlhko.a chcem aj pravu stranu rozobrat a tiez skonrolovat ked uz rozoberam tam rozoberiem vsetko a skonrolujem to.dufam ze to bude v tam.potom napisem ako to dopadlo.ci sa nieco zmenilo.

Odesláno

tak som to vsetko rozobral kontakty som opravil,uz su pekne ciste,ale ziadna zmena :myslim stale sa to tak sprava som precitstil aj vsetky uzemnenia co som nasiel v predu pod pristrojovou doskou.inak otazka.ten snimac rychlosti co je na poloosi ten pocita km? alebo len udava rychlost??

Odesláno

hmm nerozumiem jednej veci ze vcera bolo dost vhlko a normalne mi icsli km nezacinalo 00000 ale normalne km.som myslel ze pomozu tie koncovky ale nic.asi to uz necham tak a az ked vymenim bsi tak potom uvidime co sotoh bude.inak otazka ked ja dam to druhe bsi do mojho auta tak akoze neviem nastartovat,ale keby som ju napojil a zacal tiacit auto,malo by pocitat km? ci nie? na rovine roztlacim auto neham zapnute zapalovanie a uvidim ci by to pocitalo,alebo bude robit to co do teraz?ci myslis ze je to hlupost?

Odesláno

uvidime tak ja to skusim a potom dam vediet ci to bude fungovat,lebo ked bude normalne pocitat km tak jednoznacne chyba je v bsi,ale ked to bude aj tak robit bordel tak potom chyba nieje v bsi,ale niekde inde.viem ze vela spekulujem,ale neda mi to pokoj :mad:

Odesláno

najdem nejaky jemny kopec a spustim ho dole,ale ked nenajdem nejaky jemny kpec tak dam na lano,lebo po rovine tlacit toto auto by bola fuska :D som fakt zvedavy ci to bude fungovat.

Odesláno

No nevím jestli ti to bude počítat :myslim

Proměř kabely v těch svazcích, jaký mají odpor. Je to sice piplačka, ale je dobré vědět na čem jsi. Pokud budou všechny vodiče průchozí , pak zbývá BSI jednotka. Asi bych se nebál rovnou vyměnit a nakonfigurovat novou. Hlavně aby jsi měl stejnou :-)

[upravil dne 18.4.2009 Georginho_cz406]

Odesláno

vseky kable tam boli prechodne,nebol tam ziadny problem po vycisteni! inak nechapem raz mi normalne pocita km a po dalsom nastartovani to pocita od 00000 fakt to nemoze byt nejaky snimac,alebo nieco take? noo dal by som vymenit bsi,ale chlapec chce za to 4500sk!a to mu urcite nedam :bacha zdierac! len to mi nejde do hlavy ze raz to pocita normalne a raz to nuluje!inak ked som odpojil kabel zo zadu na budikoch 9004j alebo 9005j neviem presne tak nic to neurobilo,vsetko fungovalo ako ma.hmm ci je to v poriadku??

• O 2 měsíce později...
Odesláno

ahoj noo mam zaujimave skusenosti.tak som dal tu druhu bsi zapol zapalovanie a pustil som sa dole kopcom a rychlost pocitalo aj km,ale urobilo to iste co na mojej,nabehlo 42000km preslo 3m a vsetko vynulovalo!! je to normalne???? inak uz ma napadlo ci nie koly budikom lebo su z anglicaka ktory pocita v mph?moze to byt tym?alebo vadny snimac rychlosti??to je asi blbost lebo asi rychlost by mi potom nesla,alebo tie budiky??hmmm

Odesláno

No mohli by to být i budíky, zkus je vyměnit. Už ti ta závada trvá tak dlouho, že tam str nějaké staré a pak nech stočit a budeš to mít levnější, než se s tím trápit. Zkus také vyjmout a odpojit displej - máš velký? Já měl totiž závadu na velkém displeji a nešlo mi počítání km ani rychlost, otáčky atd... Prostě odpoj velký displej a zkus...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...