Guest Lubk0 Odesláno 2. duben 2009 Odesláno 2. duben 2009 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: Lubk0 Dzavel, chcel som pozret na to cislo na procaku, len k nemu je uchytena chladiaca trubka 4x srobom, a na jednom je nalepka \"Waranty VOID if Seal broken or removed\" Skusal som ju jemne odstranit, no neda sa, nakraji ma take zarezy, a tie by sa uplne roztrhly ... Ešte je v záruke? Na ten numproc skús toto. Robí to presne to čo ručná oprava boot.ini ale automaticky. Podľa M$ by mal ten prepínač fungovať aj na XP Home. Ešte by to mohlo závisieť od čisla servispacku. Aký tam máš? Add the /Numproc switch Click Start, click Run, type msconfig, and then click OK. Click the BOOT.INI tab. Click Advanced Options. Click to select the /NUMPROC= check box, and then click 1 in the /NUMPROC= box. Click OK two times, and then restart the computer. Dokelu presne tak to tam mam nastavene, nic som nemusel nastavovat, bolo tam zadane numproc= 1 Tj nechal som v boot.ini zapisany ten posledny dobry riadok, tj aj cez msconfig to tam bolo zadane podla navodu., Ale stale sa da nastavovat afinita, a stale ukazuje vykon a pracu oboch CPU Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 2. duben 2009 Odesláno 2. duben 2009 Co sa tyka oznacenia procaku, tak to tam mam popisane inak, ale to cislo som myslim nasiel, SLB3P Inac dalej tam bolo toto LF8Q537 T3400 5831B009 Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 2. duben 2009 Odesláno 2. duben 2009 Tak nepomohol ani MCUTIL ... Nic Snad uz posledna sanca, nejak keby to ten typek s Asusu nejak patchol.. Alebo pastrokovi AKADEMICI, co hovoria na to, ze mi to cez ten prikaz nejde vypnut na XP Home ? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 2. duben 2009 Odesláno 2. duben 2009 Ja neviem, normalne mam este nutkanie, ked to nepojde, preinstalovat to na nelegalne XP cko proff, a uvidim co to da ... Len sa mi nechcelo sr*t s tymi drivermi, ktorych mam na disku 100, ale sak budem muset asi. Pockam este na dzavelovu odpoved, mozno sa este akademici vyjadria, a potom to este mozno vyskusam. Citovat
pastorek Odesláno 2. duben 2009 Odesláno 2. duben 2009 Preinštaluj to na XP Pro. P.S. To hovorím ja. Akademik sa možno ozve, je informovaný o pokračovaní problému. EDIT: Keď na to nemáš nervy tak dobehni a spáchame to pri káve a krabičke Marlboriek. Mám tiež peknú zbierku driverov na ASUSy. [upravil dne 2/4/09 pastorek] Citovat
AnotherOne Odesláno 2. duben 2009 Odesláno 2. duben 2009 Podľa mňa to nepomôže. Samotné home by dokonca mali podporovať len jeden fyzický procesor. Ešte ma napadlo máš nejako rozdelený disk? Aké sú tam partície? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 2. duben 2009 Odesláno 2. duben 2009 Disk je rozdeleny na 100 Gb a zvysok. Ma 250 GB. Ramky s tam 2, 1 krat 2GB ddr, 1x 1gb ddr... Grafika Intel ... Pastorek O to asi nejde, som lenivy, lebo uz mi s toho stoja vlasy dupkom. A uz si zacinam mysliet, ze za to processor nemoze... Uz normalne si myslim, ze je alergicky na nieco ine, neviem. Proste uz som s toho magor, totalny... -another, celkom si to neviem potom vysvetlit. Win XP je novy, plne aktualizovany, nainstaloval som len komplet driveri, mozzilu, ten program diacom a hotovo. Ten windows je cisty, nic tam neni, bezi bez problemov... Snad len to, ze vypynat jeden processor som skusal aj pred samotnou aktualizaciou systemu, tj iba so SP1, a nic. Tak nechapem, ako nemoze ist vypnut jedno jadro systemovo... Pockam teda na akademika, a na Asus typka, a uvidime, co bude dalej.. Citovat
AnotherOne Odesláno 3. duben 2009 Odesláno 3. duben 2009 Nemáš tam aj skrytú recovery partíciu ako zvykne byť v niektorých nb? Ešte môžeš skúsiť jednu vec, či sa ten boot.ini vôbec berie do úvahy. Zdupluj v ňom riadok napr. takto: multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\\WINDOWS=\"WinXp Home jeden CPU\" /noexecute=optin /fastdetect /numproc=1 multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\\WINDOWS=\"WinXp Home vsetky CPU\" /noexecute=optin /fastdetect Pri boote by ti malo ponúknuť na výber jeden alebo druhý. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 3. duben 2009 Odesláno 3. duben 2009 To nie je zly napad. Vyskusam. Ale skrytu particiu nemam, nb sa kupoval bez OS, a Win Xp home bol dokupovany zvlast ako OEM ... Keby to bolo systemom, tak mam doma aj nejaku nalepku na Proffesional ... Tak som zvedavy ... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 3. duben 2009 Odesláno 3. duben 2009 Tak asi mam odpoved, preco to nefachci. Pokial som aj pridal riadok, v roznych variaciach, do boot.ini, tak to nijako neovplivnilo, a ziaden vyber mi to neponuklo ... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 3. duben 2009 Odesláno 3. duben 2009 Původně zaslal: AnotherOne Nemáš boot.ini aj na druhom disku? Dokelu, nemam Na druhom disku su len driveri, nic ine, je cisty Citovat
AnotherOne Odesláno 3. duben 2009 Odesláno 3. duben 2009 Původně zaslal: Lubk0 Takze bez toho aby som nieco menil, toto tam uz bolo zapisane. Spomina sa tam nieco s onecpu, ale to som tam ja nedopisoval. Processor bezi normal na dvoch CPU ?[boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\\WINDOWS=\"Microsoft Windows XP Home Edition\" /noexecute=optin /fastdetect /ONECPU Takto vyzerá tvoj boot.ini aj s tým otáznikom na začiatku? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 3. duben 2009 Odesláno 3. duben 2009 Ano ano aj s tym otaznikom... To je zle ? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 3. duben 2009 Odesláno 3. duben 2009 Aha asi ano, doma to tak nemam Skusim to zajtra zmenit Citovat
dzavel Odesláno 5. duben 2009 Odesláno 5. duben 2009 Tak bohužel tvojemu cpu neumí vypnout jedno jádro. Noťas by po vypnutí jádra nenajel. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.