Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

ruční brzda - problém - coupe

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

dnes se mi stala nepříjemná věc.

Jedu si ráno do práce a asi po 5 km se ozve rána, začne mi něco chrastit u zadních kol. Zastavím. Chci zatáhnout ruční brzdu, ale páka ruční brzdy jde zatáhnout velice velice snadno - bez žádného odporu. Tak se zkouším rozjet a ozývají se hrozné zvuky - něco drhne. Co teď ???

Je možné aby za jízdy prasklo samovolně lanko ruční brzdy??? Nebo něco jiného?? Bojím se s tím teď jet. Pokud bych ujel s tímto cca 1km do nejbližšího servisu, může se něco stát???

Nebo dá se to opravit samodoma??

Díky moc...

Odesláno

zvedni postupně levou a pravou stranu a zkus potočit zadní kolo--zjistíš,které kolo (brzda) je vadné...jinak lanko praskne

kdykoliv--dá se to opravit i doma,ale musíš zjistit,co přesně je vadné--ruční brzda má pakny v zad. kotouči,je to dost neobvyklé řešení,musí se rozebrat to vadné kolo (brzda) a zjistit co a jak :myslim

nakonec to může být jen prasklá pružina paken...nebo mě napadlo,že spadl konec lanka do ,,bubnu\'\'

[upravil dne 19/3/09 ozzy1956]

[upravil dne 19/3/09 ozzy1956]

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

utrhly se paknicky rucni brzdy nejspis

Hmm. Po telefonu do Peugeotu mi to taky říkali, že to bude ono...

Takže mám objednán odtah..

Na kolik taková sranda ( pakny) vyjde???

Děkuju

Odesláno
Původně zaslal: MaPiv

Původně zaslal: Ferry

utrhly se paknicky rucni brzdy nejspis

Hmm. Po telefonu do Peugeotu mi to taky říkali, že to bude ono...

Takže mám objednán odtah..

Na kolik taková sranda ( pakny) vyjde???

Děkuju

cca 1000Kc od Ferodo

ale nevim jestli je to stejne jako u desticek sada 4ks nebo jen 2ks na jedno kolo

Odesláno

a sem to delal nedavno,, ale me se kolo uplne zablokovalo na snehu dotoho mi svitila abs, vykricnik rucni brzdy, a dignastika misto radia,, me to vyslo cele na obe strany zadku (pakny +kotouce) na 3300kc:mrk

Odesláno

Takže autí je v servisu ve Federal Cars. Zatím zjistili, že je prasklé lanko u PZ kola - cena 550,-Kč, u LZ kola už je také načaté (512,-Kč), musí shlédnout ještě ty pakny ( cena něco kolem 4.500,-Kč).

Tak uvidíme...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...