Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Chtel bych posadit svou 309 nize k zemi.Uvazuji zatim o snizeni 30/30.Neporadite mi nekdo jakou dobrou znacku vybrat? Jasny ze je spicka HR-ale celkem drazsi pro me (jeste student :D ).Jestli od KW,Weitec,Supersport... :myslim

Odesláno
Původně zaslal: SV 24

Chtel bych posadit svou 309 nize k zemi.Uvazuji zatim o snizeni 30/30.Neporadite mi nekdo jakou dobrou znacku vybrat? Jasny ze je spicka HR-ale celkem drazsi pro me (jeste student :D ).Jestli od KW,Weitec,Supersport... :myslim

Záleží na tom jestli budeš dávat jen pružiny,nebo kompletní podvozek.Když bych kupoval jen pružiny,tak bych volil asi firmy jako KW,Koni...ale Supersport je taky dobrej,kamarádka ho má stavitelnej na Golfu IV a neni to špatný....
Odesláno

zasadne treba rozlisovat nie podla vyrobcu ale konkretneho modelu:

stanovil by som si niekolko kriterii:

1.cenovy limit

2.ake bude pouzitie (ak len na bezne jazdenie tak volit skor maksie podvozky)

3.na ako dlho to planujes vlastnit (Coilovery - teda sety pruzina+tlmic s minimalne nastavovanim vysky maju jednu nevyhodu a to je ze vacsinou nie su na ne dostat repas sady a ked zohnes jeden tlmic alebo ti vytecie tak mozes cely podvozok vyhodit alebo hladat aky druh patrony tam pasuje. repas sady su dostat napr ku KW)

Ja osobne som preto zvolil KW - ale je rozhodne vyrazne tuhsi ako seria. len na ilustraciu tvrdost pruzin sa udava ako tzv springrate a seriove (sportove) pruziny pre moje auto maju 110lbs/in co je cca 20kg/mm (20kg stlaci pruzinu o 1mm)

pruziny u KW V1, KW V2 a Weitec Hicon GT maju springrate 60kg/mm teda 3krat tvrdsie!!! co je sakra rozdiel.

Plati ale zas to ze ak chces auto aj ako sportove naradie tak na okruhove jazdenie sa pouzivaju pruziny 70-100kg/mm

Z tohto pohladu sa da KW V1, V2 a Weitec hicon GT (rovnake pruziny) hodnotit asi tak ze velmi dobre pre amaterske zavody do vrchu, slalom, okruhove jazdy (volne dni) a akceptovatelne pouzitie do beznej premavky. KW V1 sa da kupit od cca 650EUR

Potom su pevne znizene podvozky vacsinou s maksimi pruzinami (znizenie 30-35mm bez moznosti nastavovania) a vacsinou s neskratenymi tlmicmi takze neni vhodne ani davat na ne kratsie ako -35mm pruziny: z toho lepsieho a cenovo dostupneho odporucam napr Koni Sport kit - ma nastavitelnu tuhost tlmicov a Koni aj ked su tuhsie ako napr Bilstein pouziva v svojich kitoch docela dost znamych podvozkovych firiem (aj napr KW v stavitelnom kite variant 2). ceny radovo okolo 500EUR

nevyhoda tychto kitov je ze vacsinou sa nedopatras k hodnote tuhosti pruzin (zmienovane springrate) a kupujes defacto macku vo vreci - to je pre mna osobne neakceptovatelne. K spicke z tychto podvozokov patria kity od Bilstein (B10, B12...) ceny su ale pomerne vysoke. radovo od 750 EUR

Z hladiska ceny by som teda volil jednoznacne Koni Sport kit, ak chces nastavitelny a mas v plane vyuzivat potencial auta, resp chces aby podvozok auto realne zrychlil tak dobra volba je napr KW V1. Lacnejsie veci ja neuvazujem resp vzdy je za tym nejake ale (teda napr daju sa kupit paradne podvozky D2R, AVO...) ktore su v urcitom smere vyborne (pekne vyzraju, maju nastavitelnu vysku, tuhost, D2 diokonca aj odklony) ale referencie su casto aj velmi negativne. (D2 ma otrasne tuhe pruziny a mlati ako sprosta a moznosti nastavenia je tolko ze to nenastavi nikto dobre bez vybavenia a skusenosti - to je tvrdenie nie domnienka). AVo vraj velmi dobre funguju... ale vela z nich reklamaju lebo zacnu tiect...

v prvom rade si teda stanov tie 3kriteria a podla toho chod dalej

Odesláno

pug: vidím, že jsi v týhle oblasti celkem znalý, máš nějaké zkušenosti s podvozky H&R? Všude čtu že je to špička, ale nikde žádně konkrétní zkušenosti. Uvažuju o pevném weitecu nebo právě H&R což je v cenové relaci, kterou jsem ještě schopen unést...

Konkrétně teda:

http://weitec.cz/default.asp?pgid=4701&iMain=549

nebo

http://cgi.ebay.de/H-R-Cup-Kit-Peugeot-206-Lim-1-6l-1998-45-40-31048-2_W0QQitemZ360095412359QQcmdZViewItemQQptZAutoteile_Zubehör?hash=item360095412359&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66%3A2%7C65%3A2%7C39%3A1%7C240%3A1318

Odesláno
Původně zaslal: SV 24

Kouknu na to.Ale asi bude horsi ze neumim nemecky.Jak se to pak resi s poslanim do CR? nevis? :papa

Tak to by nebyl problém napsat třeba Martymu777,ten už má myslím dost zkušeností s ebayem,tak myslím že by jste se dohodli
Odesláno

pug: Dekuji moc za informace!!! Zase jsem o neco chytrejsi :super Ten podvozek co vybral Schreek bych taky bral.Chci aby auto melo rychlejsi podvozek,ale zase na druhou stranu s nim budu casto jezdit,tak aby ze me nevytlouklo dusi :)

• O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...