Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem zkušeným 307. Kupuji 307 break, 2,0 HDi najeto 143000, rok výroby 2003, uvedeno do provozu 2004. Rád bych získal od Vás nějaké rady, tipy, bolesti, zkušenosti a na co si mám dát pozor. Zkrátka jde mi o to zda jsem se rozhodl dobře při výběru typu a motoru. Jinak 79KW. Děkuji

Odesláno

Jezdila jsem 307 break a měla jsem absolutně spolehlivý kousek ( 1,6 benzín 80kW, r. 2005). Jedinou bolestí bylo tužší a delší řazení, oproti třeba Oktávce. Jinak jsem jezdila jen na garančky, pro žárovky,

gumy, přezout a měnit brzdové obložení.

S naftovým motorem, jako máš, nemám žádné zkušenosti.

Ať dobře slouží mnoho šťastných kilometrů:papa

Odesláno

tak tak permonik uderil na hlavicku. V benzinu me ta 307 prijde spolehlivejsi nez dieslove motory. Jedine ceho lituju ze sem nekoupil misto 1.6 toho 2.0 :myslim Navic sem se koukal a zacinaj se hodne tezko shanet :roll

Odesláno

No tak koukám, že zatím nic pozitivního. Doufám, že si nenaběhnu. Když jsem se na ní byl podívat, tak vypadala OK motor se choval pěkně když jsme to byli projet, tak nic nikde nebouchalo. Původně jsem sháněl 1,6 HDi, ale ty v cenové relaci kolem 150tis neexistují.

Odesláno

přesně jak píšete, mam 1,6 16V už přes rok a jsem naprosto spokojenej až na pár maličkostí žádný problém, klep klep klep, na hdi sem moc chvíli neslyšel, ale určitě hodně záleží na kuse, tak nezoufej, snad si měl při výběru štěstnou ruku

Odesláno

No no no, zase tady to HDIčko moc nehaňte, sice mám jen 66kW ale po motorické stránce OK. Spíše zlobí elektronika, ale to je snad benzín, nebo nafta jedno, né?

Odesláno
Původně zaslal: georgegg

to sem rozhodně nechtěl ho hanět to ne, řikal sem že záleží na kuse na kterej narazíš

No proto !! :D tak tak, ostatně to platí u všeho, ne jen u aut.

Odesláno

Zlobí elektronika? Co konktrétně? Vím že odchází žárovky. Slyšel jsem i něco o různých čidlech. Jak často se projevují nějaké ty závady na elektronice a jak je nákladný servis?

Odesláno

No konkrétně mi nefunguje DO na klíči ( měl jsem to u chlapíka, který mi řekl že by bylo třeba vyměnit BSI jednotku, tak to dál neřeším ) , musel jsem rozebrat a vyčistit motorek k ostřikovačům, někdy zlobí zámek u kufru (nějaký zvuk občas vydá, ale motorek neotevře), páčku blikače blbne atd, ale to jsou jen drobnosti. Však si tady počti na fóru.

Odesláno

Tak to jsou opravdu drobnosti mám jen strach s tím motorem, protože jsem ho původně nechtěl. 307 2.0 HDi jsou plné bazary, tak mi tak něco říkalo, jestli tam není nějaký zakopaný pes. Na druhou stranu si říkám, že by to mohlo být vlivem trochu dražšího provozu.

Odesláno

mám taky 79kW motor a jsem spokojenej..najel jsem s tím od léta 20 tis. a celkem to má naběháno 85 tis. km..myslím si, že 307SW je bezkonkurenční auto, zejména co se týče užitné hodnoty vs. cena..vzhledem k tomu, v jakém množství se prodávaly se nediv, že jich jsou plné bazary..stejně tak octávek f tdi, fabií htp, golfů, passatů a 206tek..a rozhodně bych to neměnil za žádnýho Rumuna, byť sebenovějšího..stačí se mrknout do seznamu výbavy nebo na výsledky crashtestů:P

[upravil dne 17/3/09 Tommy306]

Odesláno

No hlavně to chce kvalitní naftu, né z žádných no name benzínek, pravidelný servis a nešetřit na oleji. Neboj jsou to vyhlášené motory a kazit se můžou všechny.

Odesláno

No mám v plánu mu dávat to nej co bude k mání. Vynechám i takové ty pumpy jako gloubus a pod. né že bych je nevyužíval. Mám ještě felicii r.v.97 najeto 91tis. a beru benzín jen tam ostatní náplně dostává v dobré kvalitě a zatím šlape jak hodinky. Supr kup od starého pána z garáže. Jak říkám jediná felicie, která nemá rezavé 5 dveře:D Jinak se na 307 moc těším. Je to vážně prostorný kočár.

Odesláno
Původně zaslal: ipavelov

No mám v plánu mu dávat to nej co bude k mání. Vynechám i takové ty pumpy jako gloubus a pod. né že bych je nevyužíval. Mám ještě felicii r.v.97 najeto 91tis. a beru benzín jen tam ostatní náplně dostává v dobré kvalitě a zatím šlape jak hodinky. Supr kup od starého pána z garáže. Jak říkám jediná felicie, která nemá rezavé 5 dveře:D Jinak se na 307 moc těším. Je to vážně prostorný kočár.

prostorný to jo, viz ten v mém popisu :D:D:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...