Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Při jízdě auto přede/vrní - nezávisle na motoru - čím rychleji tím výšší frekvence vrnění

Recommended Posts

Odesláno

Čauec,

nijak to neovlivňuje funkci auta - všecko funguje, ale zajímalo by mě co to je - asi tak od 20km/h vejš cítím decentně a trošku slyším (při vyplým rádiu) jak auto vrní/přede jak kočka - soudím, od kol. Čím to může být ? Ložiska ? Nebo už je prostě teplo na mý zimáky a dělají to gumy (jedinej zvuk od nich znám pískání na vodě tichoučký při 100km/h a vejš)?

P.S. Byl sem v Praze (za den cca 550km), hodně sem tam jezdil po městě po těch kočičích hlavách + D1 taky dost třepe... Dodám, že to dělá na neutrál / rychlosti - motor na to nemá vliv... Takže něco kolem kol.

Zkoušel sem dojíždět na neutrál a zdá se mě že setrvačnost stejná - auto nebrzdí...

Ten zvuk se mě dokonce v určitých rychlostech i líbí, ale rád bych věděl, čemu za \"něj\" vděčím - a taky je možný že už to dělá dýl, jen sem si toho nevšiml...

Odesláno

Pokud máš tu možnost, tak vyměň disky s pneu. Když to přestane, tak to byly pneu.... Tou výměnou myslím třeba na sadu letních, pokud tam máš nyní zimní....

Odesláno

Ložisko nevrní, ale hučí a mení sa to podľa toho, do ktorej strany zatáčaš. Zvyčajne totiž odíde len jedna strana a keď ju odľahčíš v zatáčke tak hučane ustane.

Odesláno

ložisko sa da zistit aj pomocou diferaku - zdvihneš auto napriklad na pravej strane pokut je to mozne čo najviac zatiahneš ručnu brzdu nafest ked budeš mat koleso dost vysoko zaradiš 1 a na volnobeh spustiš spojku ----- na volnobeh ------ a možeš počuvat či ti to roby ložisko a takto isto to zopakuješ aj na druhej strane

ps: na volnobeh kvoli tomu keby si mal nisko zdvihnute auto a šlo by koleso čo je na zemy do zaberu aby ti zdochlo auto a tym ho nezhodiš zo zvedaka

Odesláno
Původně zaslal: Zila

ložisko sa da zistit aj pomocou diferaku - zdvihneš auto napriklad na pravej strane pokut je to mozne čo najviac zatiahneš ručnu brzdu nafest ked budeš mat koleso dost vysoko zaradiš 1 a na volnobeh spustiš spojku ----- na volnobeh ------ a možeš počuvat či ti to roby ložisko a takto isto to zopakuješ aj na druhej strane

ps: na volnobeh kvoli tomu keby si mal nisko zdvihnute auto a šlo by koleso čo je na zemy do zaberu aby ti zdochlo auto a tym ho nezhodiš zo zvedaka

tak o tomto způsobu kontroly ložiska kola jsem ještě neslyšel--

tím nechci říct,že to není možné--asi,když je to ložisko napůl rozsypané a už drhne :myslim

Odesláno
Původně zaslal: Zila

ložisko sa da zistit aj pomocou diferaku - zdvihneš auto napriklad na pravej strane pokut je to mozne čo najviac zatiahneš ručnu brzdu nafest...

To nemůžu - ruční brzda je kaput... Musí mě zas dotáhnout lanko + je potřeba až budou peníze vyměnit obloží v zadní brzdě - už asi 2 měsíce mě to ze zadu občas když silně brdím drhne (ale jenom někdy) - původně sem si myslel, že to je ono, že se to už nevrací pořádně to obložení, ale auto na setrvačnost nebrzdí...

No tak z toho co píšete, to vypadá, že to ložisko není... A fakt možná ty gumy...

Na letní přezut to je přes 4000 to v když musím nechat spravit brzdy + by bylo dobrý dotáhnout střiky, trošku protýkaj a bůhví co je s těma kolama, je na mě teď moc...

Před tím, než sem koupil tyhle nový zimní tak sem jezdil celý léto na ty samý - zimní, je tam ještě 2.5mm to bude muset asi stačit... Jezdilo to krásně, až budou love, možná pudu do novejch... Mám od Dema koupenou sadu disků, takže ty gumy dám na ty nový a jen přezuju disky... Za nějakejch 600 to bude....

Odesláno

Tak gumy to nebudou - asi to ložisko, když se ve větší rychlosti víc nakloním doleva - zatáčím doprava, tak to přestane...

Zároveň to dělá (snad ještě dýl než to hučení),že když parkuju nebo vyjíždím a jedna strana je výš (jedno kolo chodník druhý silnic) než druhá tak to zaskřípe / zavrže - ale jinak dobrý... By mě zajímalo jestli to je to ložisko ten zvuk nebo to je zas jiná story - ohledně nápravy....

[upravil dne 8/3/09 budvar]

Odesláno
Původně zaslal: budvar

Tak gumy to nebudou - asi to ložisko, když se ve větší rychlosti víc nakloním doleva - zatáčím doprava, tak to přestane...

Zároveň to dělá (snad ještě dýl než to hučení),že když parkuju nebo vyjíždím a jedna strana je výš (jedno kolo chodník druhý silnic) než druhá tak to zaskřípe / zavrže - ale jinak dobrý... By mě zajímalo jestli to je to ložisko ten zvuk nebo to je zas jiná story - ohledně nápravy....

[upravil dne 8/3/09 budvar]

Na pneumatikách je kontrolný bod označený z boku trojuholníkom a nápisom TWR. V tom mieste je na buhúni pneumatiky priečny výstupok ktorý signalizuje ojazdenú pneumatiku. Ten robieva takéto vrnenie. Ložiskom to nebude. To hučí až škraboce.

To vrznutie pri obrubníku je nič. To môže robiť i krútenie karosérie.

[upravil dne 8/3/09 pastorek]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...