Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

problém 2,1TD Peugeot 406 netáhne

Recommended Posts

Guest Lukas4469
Odesláno

ahoj peugeoťáci, mám 406 2,1TD byl sem na výměně rozvodů a od tý doby auto netáhne :( dřív jelo jak drak a ted nic moc, a taky sem přišel na to ža když sem u motoru a přidám trochu ručně na čerpadle (mechanickém) tak se zezadu od svodů jako od turba zakouří jde to zleva jako za rozvodama, nenapadá někoho něco???? jinak kompletně všechny filtry a náplně jsou nové, dík za odpovědi

[upravil dne 5.3.2009 Lukas4469]

Guest Lukas4469
Odesláno

ale motor jde krásně potichu, nerachtá nic, spíš sem koukal že asi bude netěsnit hadice od turba protože je kapánek od oleje :myslim

Guest Lukas4469
Odesláno

tak rozvody jsou v pořádku, naftové čerpadlo taky, ale bez ůspěchu, auto netáhne, je cejtit jako že okolo 2000 zatáhne a pak už nic jen se vytočí motor a nejede, napadá mě co třeba hadice od turba???? nemuže být prasklá?????

Guest Lukas4469
Odesláno

já na to koukal, ale nepoznám to, vapadá to vše ok, ale hadice jsou od oleje jak to poznám že je v háji hadice?

Guest Lukas4469
Odesláno

nemojlo odejít nějaké čidlo? nebo jak se pozná že je v háji hadice od turba, sem z toho neštastnej, potřebuju auto každej den a štve mě to

Odesláno

ma to niekde medzi turbom a motorom gumovu hadicu sania alebo je vsetko plastove?

ak je tam guma stlac ju rukou a pridaj riadne plyn, ak ju bude nafukovat turbo do motora tlaci...

a ked je to od oleja, poutierat a pozerat kde sa ten olej zacne objavovat, tam to bude netesne...

Odesláno

Ahoj

Mě to taky kdysi netáhlo a bylo to špatným EGR ventilem. Koukni jestli jsou zapojený všechny hadičky od EGR ventilu. Zkontroluj jestli tlakuje turbo. Zmáčkneš tu gumovou hadici co vede od parohů na sání a při vytočení musí být natlakovaná.

• O 2 týdny později...
Guest Lukas4469
Odesláno

tak už asi víc čím to je, málo tlakije turbo, když zmáčknu hadici co jde do sání tak by měla být tvrdá když přidám plyn že??? a je měkká když přidám plyn, takže asi turbo co???, nebo muže to být katalizátorem???

Odesláno

myslím katalizátor nebude mít extrémní vliv na výkon auta,ale asi ta turbína..... pokud netlakuje tak je v háji,ale na diag.by to měli zjistit kolik tlakuje a podle toho ti řeknou..... zajeď do nějakého servisu na diagnostiku a nech si zkontrolovat kolik jde tlaku to turba.....

Odesláno

Jen taková informace,pokud není motor zatížen ,tak trbo nedává pomalu žádný tlak,ani při 3000 ot/min,turbo začne dávat tlak ,při zatížení motoru.Mám 2,1TD taky a mám tam tlakoměr turba,a když zvýším otačky při stojícím autě ,tak se tlakoměr pomalu ani nehne, při jízdě dává asi 0,8 - 0,9 baru při 2200ot/min.Já bych to zkusil přes diagnostiku.Může to být špatné čidlo (teplota vzduchu) nevím.

Guest Lukas4469
Odesláno

to jsem nevěděl, rád se poučim ;) zajedu na diagnostiku a uvidim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...