Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všichni, mám na své 307 malý problém. Po zahřátí auta mi jde spojka trochu ztuha a cítím v ní jako by mravenčení, když jí pouštím. Jinak je ale tichá a při vymačkávání spojky se mi neozývají žadné zvuky, jak tady někteří popisují. Mám 1.4 16V. Nesetkal se někdo s něčím podobným? Předem díky za tipy a rady

Odesláno

A musí se měnit celá spojková sada a nebo stačí jen ložisko? Nevíte někdo kolik stojí celá spojková sada na 1.4 16V? Překvapuje mě, že se s tím nikdo nesetkal. Předem díky za odpověď

Odesláno
Původně zaslal: Láďa83

A musí se měnit celá spojková sada a nebo stačí jen ložisko? Nevíte někdo kolik stojí celá spojková sada na 1.4 16V? Překvapuje mě, že se s tím nikdo nesetkal. Předem díky za odpověď

musí se to rozebrat--jinak se nedá říct,co měnit :myslim

je to už náročnější oprava--je zbytečné měnit jen něco...

Odesláno

Jo, setkal. Mravenčení - to je přesné slovo.

Dalším příznakem bylo, když jsem vypnul motor, za tepla, a POMALINKU mačkal nebo pouštěl spojku - tak mi to vrzalo. Ráno při studeném motoru ne.

Po rozdělání spojky se ukázalo, že je zadřené vypínací ložisko a od něj odřené ta péra (paprsky nebo jak se tomu říká) na přítlačáku.

Měnil jsem celou spojkovou sadu. Dohromady i s prací to bylo myslím za devítku, ale dá se to pořídit i laciněji.

Měnit samotné ložisko teoreticky jde, ovšem záleží na tom, jak vypadá zbytek. Od stolu ti to nikdo neřekne. Rozebírání spojky je docela časově náročné a všude ti řeknou, že je lepší vyměnit vše rovnou, než to pak zase rozebírat.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...