Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: kujon106

Původně zaslal: Fusion

Vynadávat se na foru je super ale jedna baba už vyhrála soud s někým (kraj, obec, nevím) a museli ji zaplatit opravu auta.

Pakliže tam není značka, tak bych se s nima taky soudil...

Mám ale dojem, že ta jáma musí být hlubší než 15cm a neoznačená.

Odesláno

Jak se může bránit motorista, který si na takovém „terénu“ rozbil automobil?

Když si poškodíte vůz – rozbijete pneumatiku, utrhnete třeba nápravu – na podobně rozbité silnici, máte šanci na náhradu škody. Musíte požadovat peníze po správci komunikace, který má daný úsek vozovky na starosti:bacha. V takovém případě se posuzuje, zda je silnice dlouhodobě ve špatném stavu, nebo zda jde o nějaký ojedinělý výtluk, se kterým motorista prostě nemohl počítat. V prvním případě se předpokládá, že jste měli být se situací seznámeni a přizpůsobit vaši jízdu stavu vozovky. Ve druhém je velká šance dosáhnout náhrady.

Odesláno
Původně zaslal: *jose_106*

Mmch, přijde mi, že po letošní zimě výrazně přibylo úseků, kde se výtluky řeší značkou \"pozor hrboly\".

Jo nedávno jsem vymetl díru, když se navrcholu kopce vynořila dodávka a já musel uhnout na stranu. Ale nejlepší na tom je, že ty šoumeni tam dali značku \"jiná nebezpečí\", tak jsem jel sice pomalu, ale díry jsem opravdu nečekal :bojim

Odesláno
Původně zaslal: hudy

Ja uz si u nas v Liberci pripadam jak Tomba na sjezdovce:grr A to uz silnicari hlasi,ze jsou s penezi skoro na dne a nebude na opravy.Tak me zajima co udelali s usetrenymi penezi za minule roky,kdyz skoro zadny snih nebyl!! A chvastali se kolik usetrili na opravy komunikaci, ale nejak jsem to nepostrehnul:bacha

Ke zvýrazněnému

Bohužel v ČR se ještě stále žije v plánovacím systému. Funguje to tak, že když dostaneš nějakou dotaci, musíš jí v daném roce použít - převod do dalšího roku NEEXISTUJE. Takže jestliže silničáři dostali loni i předloni nějaké kačky na provoz (a zima byla mírnější), museli jejich neproinvestovanou část na konci roku JAKKOLI utratit, jen aby peníze nemuseli vracet - PAK BY TOTIŽ NA DALŠÍ ROK DOSTALI O TO MÍŇ (ať by byla zima jakkoli tvrdá). Tyto informace mám odvozené od informací, které mám od bráchy (vedoucího skautského oddílu) - každý rok dostanou nějaké peníze z ministerstva (ať žádají či ne), které musí nějak utratit (zhusta se za ně nakupují fakt kraviny). Kdyby ale peníze 1x neutratili, dostanou se do pozice, že peníze nepotřebují a museli by znovu žádat a bojovat, aby se dostali mezi vyvolené.

Odesláno

Co se týče slalomu mezi dírama, ten se nepovedl mé ženě na pažoutosrazu v Ochozu u Brna. Organizátor dodo vedl orienťák po silnici, která byla zhruba v 7 km úseku v opravdu havarijním stavu. Tento úsek se nám podařilo projet až do obce, kde se helča přeci jen trochu rozjela, když tu najednou díra jak vjezd do Metra, 2x rána a na 405ce obě dvě pravá kola nepoužitelná. Naštěstí se za chvíli objevil Zila, půjčil nám svou rezervu (já běžně opravdu v autě vozím \"jen\" jednu) a následně v campu nám tuším Gotrek prodal (nebo snad dal) sadu jetých kol na discích s kterými Helča mohla jet dál na Slovač.

Od té doby se ničeho nebojím a orienťáky vedu zásadně podobným terénem, aby si i ostatní užili.

Odesláno

Musím potvrdit fakta z výše uvedeného příspěvku, že ušetřené peníze se do dalšího roku nepřevádějí. Jedná se o záležitost, která se praktikovala již za minulého režimu. Pokud nedojde ke změně pravidel, tak se nezmění ani kvalita silnic.Kolik let bude ještě trvat, než dojde k nápravě?

Odesláno

tak v sv mame by som povedal vyborne cesty.minuleho roku potahali este nove koberce v urcitych castiach mesta a je to fakt pohodicka.akurat ked zajdem za okres tak je to uz horsie a v inych mestach ako napr.snv kde sa tiez zdrziavam je to katastrofa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...