Ravel Odesláno 4. březen 2009 Odesláno 4. březen 2009 Původně zaslal: kujon106 Původně zaslal: Fusion Vynadávat se na foru je super ale jedna baba už vyhrála soud s někým (kraj, obec, nevím) a museli ji zaplatit opravu auta. Pakliže tam není značka, tak bych se s nima taky soudil... Mám ale dojem, že ta jáma musí být hlubší než 15cm a neoznačená. Citovat
marshall Odesláno 6. březen 2009 Odesláno 6. březen 2009 Jak se může bránit motorista, který si na takovém „terénu“ rozbil automobil? Když si poškodíte vůz – rozbijete pneumatiku, utrhnete třeba nápravu – na podobně rozbité silnici, máte šanci na náhradu škody. Musíte požadovat peníze po správci komunikace, který má daný úsek vozovky na starosti:bacha. V takovém případě se posuzuje, zda je silnice dlouhodobě ve špatném stavu, nebo zda jde o nějaký ojedinělý výtluk, se kterým motorista prostě nemohl počítat. V prvním případě se předpokládá, že jste měli být se situací seznámeni a přizpůsobit vaši jízdu stavu vozovky. Ve druhém je velká šance dosáhnout náhrady. Citovat
Kekros Odesláno 6. březen 2009 Odesláno 6. březen 2009 Původně zaslal: *jose_106* Mmch, přijde mi, že po letošní zimě výrazně přibylo úseků, kde se výtluky řeší značkou \"pozor hrboly\". Jo nedávno jsem vymetl díru, když se navrcholu kopce vynořila dodávka a já musel uhnout na stranu. Ale nejlepší na tom je, že ty šoumeni tam dali značku \"jiná nebezpečí\", tak jsem jel sice pomalu, ale díry jsem opravdu nečekal Citovat
Medvěd Odesláno 6. březen 2009 Odesláno 6. březen 2009 Původně zaslal: hudy Ja uz si u nas v Liberci pripadam jak Tomba na sjezdovce:grr A to uz silnicari hlasi,ze jsou s penezi skoro na dne a nebude na opravy.Tak me zajima co udelali s usetrenymi penezi za minule roky,kdyz skoro zadny snih nebyl!! A chvastali se kolik usetrili na opravy komunikaci, ale nejak jsem to nepostrehnul:bacha Ke zvýrazněnému Bohužel v ČR se ještě stále žije v plánovacím systému. Funguje to tak, že když dostaneš nějakou dotaci, musíš jí v daném roce použít - převod do dalšího roku NEEXISTUJE. Takže jestliže silničáři dostali loni i předloni nějaké kačky na provoz (a zima byla mírnější), museli jejich neproinvestovanou část na konci roku JAKKOLI utratit, jen aby peníze nemuseli vracet - PAK BY TOTIŽ NA DALŠÍ ROK DOSTALI O TO MÍŇ (ať by byla zima jakkoli tvrdá). Tyto informace mám odvozené od informací, které mám od bráchy (vedoucího skautského oddílu) - každý rok dostanou nějaké peníze z ministerstva (ať žádají či ne), které musí nějak utratit (zhusta se za ně nakupují fakt kraviny). Kdyby ale peníze 1x neutratili, dostanou se do pozice, že peníze nepotřebují a museli by znovu žádat a bojovat, aby se dostali mezi vyvolené. Citovat
Medvěd Odesláno 6. březen 2009 Odesláno 6. březen 2009 Co se týče slalomu mezi dírama, ten se nepovedl mé ženě na pažoutosrazu v Ochozu u Brna. Organizátor dodo vedl orienťák po silnici, která byla zhruba v 7 km úseku v opravdu havarijním stavu. Tento úsek se nám podařilo projet až do obce, kde se helča přeci jen trochu rozjela, když tu najednou díra jak vjezd do Metra, 2x rána a na 405ce obě dvě pravá kola nepoužitelná. Naštěstí se za chvíli objevil Zila, půjčil nám svou rezervu (já běžně opravdu v autě vozím \"jen\" jednu) a následně v campu nám tuším Gotrek prodal (nebo snad dal) sadu jetých kol na discích s kterými Helča mohla jet dál na Slovač. Od té doby se ničeho nebojím a orienťáky vedu zásadně podobným terénem, aby si i ostatní užili. Citovat
mares Odesláno 7. březen 2009 Autor Odesláno 7. březen 2009 Musím potvrdit fakta z výše uvedeného příspěvku, že ušetřené peníze se do dalšího roku nepřevádějí. Jedná se o záležitost, která se praktikovala již za minulého režimu. Pokud nedojde ke změně pravidel, tak se nezmění ani kvalita silnic.Kolik let bude ještě trvat, než dojde k nápravě? Citovat
jozefsv Odesláno 7. březen 2009 Odesláno 7. březen 2009 tak v sv mame by som povedal vyborne cesty.minuleho roku potahali este nove koberce v urcitych castiach mesta a je to fakt pohodicka.akurat ked zajdem za okres tak je to uz horsie a v inych mestach ako napr.snv kde sa tiez zdrziavam je to katastrofa Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.