kahy Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 Ahoj, dnes si jedu tak 40km tam a zpátky do nemocnice. Přijedu domů a zkouším kola. Pravé kolo uplně hoří, levé nic (jde o přední) Všude kolem je puch.. jako by se něco pálilo co stím? Jinak mám pocit že to nějak špatně brzdí. Citovat
vix Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 hmm, se nediv že to nejede a že to smrdí, když ti visí brzdy Sundat kolo, kouknout na destičky, popř. na brzdiče, rozhýbat, eventl. vyměnit hadice... Citovat
marko306 Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 Původně zaslal: vix hmm, se nediv že to nejede a že to smrdí, když ti visí brzdy Sundat kolo, kouknout na destičky, popř. na brzdiče, rozhýbat, eventl. vyměnit hadice... Jj presne tak:super Citovat
Vokys Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 Někdy nestačí jen rozhebat...zažil sem že po rozhejbání začne téct...a pak to chce koupit repas - kit za pár korun a přetěsnit celej třmen... jinak souhlasim s tim co už tu bylo řečeno Citovat
kahy Odesláno 27. únor 2009 Autor Odesláno 27. únor 2009 Myslíte výměnu hadiček včem je brzdová kapalina, jo? Aha, no to bylo dělano před 10měísíci. Můžu tam střiknout W40 to je ten olejíček.. Citovat
vix Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 WD40 - Jasně, to ten olejíček ! . Dosáhneš totiž skvělýho stavu - úplně opačnýho. Tj, že ti to nebude brzdit! Je to už tvůj boj. Hele, řekni nám, kde bydlíš, já zavolám Chocholouškovi, není nic lepšího, než nebrzdící idiot motající se po silnici! KDYŽ BRZDÁM NEROZUMÍŠ, DEJ AUTO DO SERVISU !!! ...nebo choď pěšky! Citovat
kahy Odesláno 27. únor 2009 Autor Odesláno 27. únor 2009 Bohužel učený z hora nespadl. Nikdy jsem autům nerozuměl a ani to nehodlám:-). Já se pouze informuji, sčím mám jít do servisu. Abych tam nevybadal jako blbec:-) Teď vypadám jako blbec tady:-). No což, každopádně vixy, ti položím taky nějakou otázku, třeba z oboru dřevařiny, či psychologie a ty bys to taky neveděl, pokud by ses o to někdy nezajímal. Citovat
Mitja Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 Chce to sundat desticky a rozhybat ty brzdove pisty, nevim jestli je to spravne ale mechanik tam k pistu vzdycky strikl brzdovku a pak to hasakem a jeste necim postupne rozhybaval. Jinak taky muzes mit zarostlou hadicku, ze se ti nevraci brzdovka zpatky kdyz prestanes brzdit.. ale jestli jsi je delal pred 10ti mesici, tak to snad nehrozi. S autem v tomhle stavu radsi moc nejezdi.. zavez to do servisu, to by mela byt chvilicka - shodit kolo, sundat desticky, rozhybat pistky.. Citovat
vix Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 Původně zaslal: kahy Bohužel učený z hora nespadl. Nikdy jsem autům nerozuměl a ani to nehodlám:-). Já se pouze informuji, sčím mám jít do servisu. Abych tam nevybadal jako blbec:-) Teď vypadám jako blbec tady:-). No což, každopádně vixy, ti položím taky nějakou otázku, třeba z oboru dřevařiny, či psychologie a ty bys to taky neveděl, pokud by ses o to někdy nezajímal. Pokud autům nerozumíš a ani nechceš - dávej auto do servisu. Není to o otázkách, je to o přístupu. Nasměrování jsi ode mě dostal, rozepisovat jednotlivé věci nemá už valně smysl, zvlášť, když to tu bylo popsáno už asi 300x. Takže, jestli se chceš informovat více, a v servisu nevypadat jako blbec - použij funkci \"Hledání\" Pokud si nechceš vyhledávat, natož tomu rozumět, dej auto do servisu, jak jsem psal výše. Ušetříme si tím oba čas. Citovat
kahy Odesláno 27. únor 2009 Autor Odesláno 27. únor 2009 vix - asi to tak nevypadá, ale funkci \"hledání\" znám. Je to nemilé, ale je to tak. Samozřejmě, než se na něco ptám zjišťuji googlim, a hledám dokonce i na tomto fórum. Neuvěřitelné. Na pojem \"brzdy\" nevyjede ani jeden případ, na visí-visi-vysi-vysí-vysí brzdy-vysi brzdy-visí brzdy,visi brzdy vejede pouze tento odkaz na moje fórum. Toť k hledání. Každopádně, mám nový poznatek, vyjel se na rovnou cestu a pustil volant a brzdil - nebrzdil. Auto nikde nezatáčelo. Možná je to pitomost, ale kdyby mi viseli ty brzdy tak by to snad zatáčelo. Ale třeba je to blbost. Každopádně zítra jdu do servisu:-) Kahy Citovat
Vopičí Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 Původně zaslal: kahy Ahoj, dnes si jedu tak 40km tam a zpátky do nemocnice. Přijedu domů a zkouším kola. Pravé kolo uplně hoří, levé nic (jde o přední) Všude kolem je puch.. jako by se něco pálilo co stím? Jinak mám pocit že to nějak špatně brzdí. Sice tu píšeš, že jsi měnil \"hadice, ve kterejch je brzdovka\". Ale nejsem si jistej, jestli opravdu myslíš brzdový GUMOVÝ HADICE nebo brzdový POTRUBÍ. A to je sakra rozdíl. 1. : Pokud jsi měnil pouze brzdový POTRUBÍ, tak vyměň (popřípadě pokud tomu nerozumíš, tak si nech vyměnit) GUMOVÝ brzdový hadice mezi brzdovým třmenem a brzdovým potrubím. 2. : Pokud jsi měnil brzdový GUMOVÝ HADICE i POTRUBÍ, tak je chyba a) v brzdovým válečku co je na brzdovým třmenu (váleček je kouslej.....rozdělat, vyčistit a dát repas sadu) b) a nebo se ti nehejbe brzdovej třmen (sundat třmen, očistit válečky po kterejch se třmen pohybuje, nejlépe koupit repas sadu, namazat a složit) Každopádně nejdřív ze všeho budeš muset sundat kolo a omrknout, co je příčinou závady..........a pokud možno pod auto nelez, když je jenom na heveru!!!!.......z takovejch borců mi stoupaj vlasy na hlavě:o:bacha:bacha PS: Z Vixe si nic nedělej, reje do každýho....skoro:aut:aut:aut.......Ale má naprostou pravdu v tom, že brzdy jsou nezbytnej základ každýho auta. A pokud tomu nerozumíš, tak to svěř do rukou odborníkům. :papa:papa:papa:papa [upravil dne 27/2/09 Vopičí] Citovat
pastorek Odesláno 27. únor 2009 Odesláno 27. únor 2009 Původně zaslal: kahy Myslíte výměnu hadiček včem je brzdová kapalina, jo? Aha, no to bylo dělano před 10měísíci. Můžu tam střiknout W40 to je ten olejíček.. S tým WD40 to nieje až taká blbosť aká bola reakcia. Záleží na tom kam to strekneš. Ak si to myslel pod prachovky aby uvoľnil nečistoty a umožnil valčeku sa pohybovať tak je to dobré riešenie. Už som to pár krát urobil a úspešne. Samozrejme je treba zabrániť postriekaniu kotúča a doštičiek. Píšeš že to i smrdelo, tak počítaj s tým že tie doštičky môžu byť zhoreté a hrozí že sa budú droliť. Najrozumnejšie riešenie je rozobrať, pretesniť a možno i vymeniť valčeky. Budú na nich nalepené nečistoty ktoré sa dajú odstrániť práve tým WDčkom. Ak potom budú valčeky hladké a čisté tak ich môžeš znova použiť. Pri pretesňovaní vyčisti na strmeni hlavne priestor medzi gumičkou a prachovkou kde sa zachytáva špina ktorá blokuje chod valčeka. Na záver iba jedna rada. Ak si na to netrúfaš daj to urobiť niekomu skúsenému. Brzdy sú jediné čo dokáže bezpečne zastaviť auto. [upravil dne 27/2/09 pastorek] Citovat
kahy Odesláno 28. únor 2009 Autor Odesláno 28. únor 2009 Každopádně, počítám stím, že dnes jde auto do servisu. Dopravdy teďka navím jestli měnil i ty gumové hadičky, ale brzdový potrubí je měněno. WD40 jsem to přesně myslel jak říkáš. Ten systém jsem už viděl jak to funguje a tam dochází ke stlačování a zde to zmíněné místo jsem chtěl postříkat. Ale každopádně uvidím co na to řekne technik. Pro jistotu si nechám vyměnit kotouče a destičky případně repas brzdícího systému na onem kole. Martin Citovat
kahy Odesláno 28. únor 2009 Autor Odesláno 28. únor 2009 Vopičí hm, to je sice pěkné že vix tady do každého ryje. Já mu to za zlé nemám, ale srát na hlavu si taky nenechám. Citovat
pastorek Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Pri tom repase je sa majú robiť obe predné brzdy rovnako lebo inak ti hrozí nesúmerné brzdenie čo môže byť veľmi nebezpečné na klzkom povrchu. P.S. vixa si nevšímaj, on si rypne do každého nováčika. Máme s tým skúsenosti viacerí. [upravil dne 28/2/09 pastorek] Citovat
vix Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 kahy: koukám, že už sklouzáváš ke svému \"slušnému\" stylu Jo, a tady jsou některé příspěvky, spojené s tvou brzdovou soustavou: 1) 18.1.2008 - brždění 2) 30.3.2008 - brzdové hadičky 3) 26.9.2008 - pískání 4) 20.10.2008 - klepání při brždění 5) 26.2.2009 - přední kola další problém (toto vlákno) ... vidíš, v Hledání a našel jsem 5 relevantních odkazů na TVOJE brzdy. Rad už jsi dostal dost. ... kahy, moje rady jsou dobře míněné, takže, OPRAV (už konečně = pořádně) brzdovou soustavu. Pro tebe asi nejlepší to bude dát do servisu (nerozumíš tomu a rozumět tomu nechceš). A taky bych popřemýšlel, jestli osazenstvo současného servisu je dostatečně zkušené, aby dokázalo opravit brzdovou soustavu u primitivní 205. Já si to nemyslím - neboť mít každé 3 měsíce problémy s brzdovou soustavou... pastorek: Nováček ?? - dyť je tu přes rok (hmm, a jsme zase u toho - informace si ověřuj) Citovat
kahy Odesláno 28. únor 2009 Autor Odesláno 28. únor 2009 vix doopravdy tě nikdo nenutí reagovat na moje vlákna. \"Ušetříme si tím oba čas. \" jo ušetříme, tak už laskavě jdi do patičných míst a pozdravuj. Tak ti ušetřím hodně času. Citovat
Pája Rybišár Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 No tady se Vixe musím rozhodně zastat!!Z jeho posledného příspěvku je evidentní,že máš neustálý problém podvozkové skupiny-brzd...Z těch všech vláken je vidět,že asi autům moc nehovíš,,,sorry...dej to do servisu odborníkům!!!!!!! Ačkoli jsem ty tvoje vlákna nečetl,tak si stejně myslím že ti v servise řeknou toto: 1)Brzdové kotouče KO-vyměna 2)destičky k novým kotoučům-samozřejmost 3)repase brzdových třmenů 4)gumové hadice...??? 5)brzdovka Takže suma sumárum 6tisíc KČ..krasna prace... Citovat
kahy Odesláno 28. únor 2009 Autor Odesláno 28. únor 2009 Pájo, už je to vyřešeno od rána je v servisu:-) za 1-kotouče, detičky, gumové hadice, brzdovku a repas třmenů si řekli 5tisíc:-) Já budu mít klid, vy na forum budete mít klid. Citovat
pastorek Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Původně zaslal: vix pastorek: Nováček ?? - dyť je tu přes rok (hmm, a jsme zase u toho - informace si ověřuj) Pri počte príspevkov 75 je ešte stále nováčik i keď ich pozbieral za rok a pol. To je ako s jazdením. Môžeš mať vodičský desať rokov a najazdiť 1000 km, budeš nováčikom. Nie ako niekto kto za tú istú dobu najazdí 150 000 km. Do mňa rýpať nemusíš, ešte si mi dlžný ospravedlnenie za to ako si ma bezdôvodne zhovadil pri bimetálovom spínači vysokej teploty. Ja som si, na rozdiel od teba, informície overil a mal som pravdu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.