Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Klínový řemen - sundání = poznání chyby? Není to blbost???!

Recommended Posts

Odesláno

Ještě mám dotaz, šťoural jsem se v serviceBoxu a našel:

Vybavení přístrojové desky PALUBNÍ DESKA STANDARD+KRYT QUIKSILVER

Když tam nikde nic quicksilver značky oblečení typuju nemám, znamená to, že to asi někdo solidně bouchnul na předek a sehnal něco jiného že?

Vede mě k tomu ještě to, že palubka má nádech zelené barvy, ale zbytek interiéru je tmavý, s černým nádechem

Odesláno
Původně zaslal: Mirrae24

Ještě mám dotaz, šťoural jsem se v serviceBoxu a našel:

Vybavení přístrojové desky PALUBNÍ DESKA STANDARD+KRYT QUIKSILVER

Když tam nikde nic quicksilver značky oblečení typuju nemám, znamená to, že to asi někdo solidně bouchnul na předek a sehnal něco jiného že?

Vede mě k tomu ještě to, že palubka má nádech zelené barvy, ale zbytek interiéru je tmavý, s černým nádechem

ehm ehm, quicksilver bude zrejme oznaceni barvy interieroveho prvku dle katalogu peugeot..... bude se zrejme jednat o tmave stribrnou barvu..

[upravil dne 16/3/09 BV406]

Odesláno

Tak to zrekapitukuji!

Většina lidí mi tu radí, ať sundám klínový řemen, ale ten když sundám, přece dle toho nepoznám, že mi nepíská klínový řemen ne?

Pač když ho sundám, nebudou se točit ani ložiska ostatních přístrojů, co jsou jím propojené, tím pádem nevyloučím ani ložiska a ani klínový řemen, pač když se nebudou ty ložiska točit, nebudu vědět zda by měly pískat ty, anebo klínový řemen??!!!! :myslim

A i kdybych tím mohl zjistit, zda nepíská ložisko u toho přístroje, který pohání samotný klínový řemen a ten ostatní ložiska, nemuselo by to být 100%, pač samotný řemen \"napíná\" všechny ty ?kladky? s ložisky a takto by se uvolnil do možná líbivější polohy a nemuselo by také pískat.

Nejsem odborník, ale může mi to někdo nějak vyvrátit?

Pač nechci utrácet zbytečné peníze, když vlastně nemusím zjistit, co to zapříčiňuje.

Děkuji!!!

Pak napiš,jak jsi dopadl.
Odesláno

Jo napíšu. A ještě jsem si všiml, když dám zpátečku, tak motor vydává takové divné zvuky, opravdu nezvyklé.

Jak bych je jenom popsal, takové měkčí a jako by ta kadence těch otáček byla rychlejší.

To je furt něco.

Dnes mi k tomu upadl výfuk, chjo ....

Odesláno

Tak já jsem s tím byl v servisu před měsícem, vyměnil mi klínovej řemen ale pískalo to furt, nevyzkoušel to bez něj jestli to nejni něčim jinym, teď už to píská míň jen když k tomu ráno přijdu a nastartuju a už to nedělá jako předtim při rozjezdech nebo brzdění motorem ovšem stejně trochu jo po delší době stání. Tak s tim ještě počkám až se zase rozhoupám tak mu to tam dám ať se na to podívá ještě jednou a pořádně a zjistí kde je opravdová závada.

Odesláno
Původně zaslal: Mirrae24Ale je divné, že to má tendenci chcípnout, když tomu nedám při startu plyn. A auto se docela zatřásá

Zkontroluj kabel k MAP senzoru (closed loop řízení volnoběhu) + jestli pálí na všechny čtyři válce (když nepálí, tak to silně vibruje). Pokud by po startu pálil na tři aspoň pár sekund, tak ti to nahlásí antipollution fault, nebo catalytic converter fault, což je taky dobrý vodítko. Kdys naposled měnil svíčky?

[upravil dne 17/3/09 Fakir]

• O 2 týdny později...
Guest servisman
Odesláno

Tak jak jsem psal, rozvody mám vyměněny už ten nějaký pátek.

Rozvody jsem nechal dělat a je na nich najeto asi 25000 km ,a tak mi to nedalo mrkl jsem na ně,protože i po výměně řemenice,která byla špatná/ rysky byly mimo / mne to ráno zastudena pískalo.Koukl jsem na rozvody a ejhle řemen byl malinko volnější,takže jsem jen malinko dotáhl a je klid.Je tam kladka šponovací ,ale ne na pružině jak je to u některých . Taky jsem si říkal rozvodama to není a ejhle :papa

Guest servisman
Odesláno

toti nepovím někdo říká že po ujetí 1000-1500 km je nutná kontrola a dotažení řemene,když jsem se já ptal tak na mne koukali mechanici,že se to nedělá .Takže si vyber

Odesláno

Tak jim tam zítra brnknu a uvidím. Ale je zajímavé, že teď jak je docela teplo, tak už to tolik nedělá, sice to tam trošku zadrhne, ale už to nepíská.

Ale stejnak by to chtělo vyřešit.

Guest servisman
Odesláno

mě to dělalo pokud bylo okolo nuly a míň.Ale zatím mi to nepíská tak jsem spokojen

Odesláno

Když to všechno čtu,tak jsem zjistil,že jsou v servisech normální hovada,nebo učni!Za ty prachy bych je nakopal normálně do prd...Do servisu si osobně dávám přezout jen kola,a to je mám sundaný z auta,aby mě kreténi auto zvedákem neskur....servis jedině u známého,jinak ani rana.Proč nevezmou do servisů pár lidí tady z fora.všichni tomu lépe rozumíme jak ti v tom servise.to je jen má zlost,je mi z toho všeho na:blicismajlik

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...