Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Klínový řemen - sundání = poznání chyby? Není to blbost???!

Recommended Posts

Odesláno

Zdárec,

při startování (hlavně, když auto delší dobu stálo) hrozně piští motor, jakoby klasický povolený klíňak.

Ten jsem dotáhl, ale i tak to píská a to až tak, že auto po nastartování chcípne, musím mu ze začátku dát trochu plynu.

Dá se nějak poznat, zda je to jen klí%nák? A hlavně zda to nejsou nějaké kladky klínového řemene, nebo to raději mám hodit do servisu?

PS: Neznáte na Mělnicku dobrý, levnější než Autorizovaný servis???

Díky...

[upravil dne 15/3/09 Mirrae24]

Guest Lukas4469
Odesláno

a co zkusit sundat řemen a nastartovat??? tím poznáš zda to jsou kladky nebo něco jinýho...

Odesláno

Já zase takhle poznal na mé bývalé 309(1,1benzin)že je přidřená kladka rozvodů.Jak motor chvíli běžel pískání přestalo.

Odesláno

Zdravím,

Už od začátku zimy mi při studeným motoru něco píská a jakoby škvrká, jakmile se po chvíli jízdy motor ohřeje tak to přestane. Mysleli jsme že je to klínovej řemen, vyměnil ho ale je to to samý, rozvodový řemeny jsme měnili na 75 000 a teď to má 99 500, popis 206tky je níže. Myslíte že to je ta přidřená kladka rozvodů ? viz:

Původně zaslal: EXI.60

Já zase takhle poznal na mé bývalé 309(1,1benzin)že je přidřená kladka rozvodů.Jak motor chvíli běžel pískání přestalo.

A na kolik by asi přišla oprava v neautorizovanym servisu?

Odesláno
Původně zaslal: Spofa

Halooo, potřeboval bych poradit... :(...dneska s tim mám jet do servisu tak abych věděl s čím tam jít... Díky;)

Tvoj problém je zrejme niektoré ložisko na motore. Ktorékoľvek ktoré je vpredu na motore. Možno ti pri rozvodoch nevymenili kladku. Múže to byť i alternátor alebo servo (ak máš) . Naštartuj to bez klinového remeňa a vylúčiš rozvody.

A cena opravy? Čoho? Čo je zlé?

[upravil dne 3/3/09 pastorek]

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ještě jsem se k tomu nedokopal.

Ale jak mi tady radíte, ať sundám ten klínový řemen, že podle toho poznám, třeba, že to nedělá ložisko.

Ale když sundám ten řemen, tak se nebude přeci točit ani nějaké to ložisko co pohání ten řemen, jak pak poznám, že to nedělá řemen, či nějaká kladka??? :myslim

Odesláno

Když sundaš řemen a nebude to pískat tak můžeš víš že to je na klínaku a ne na rozvodech.... A když měním řemen tak měním i kladku.... Takže stejně musíš obojí..... Jinak na mělníku nevim ale ve veltrusech má známej dílnu převážně na peugeot.... Je to auto mergl.... Na fóru merglos ale moc často sem nechodí.....

Odesláno

Tak to zrekapitukuji!

Většina lidí mi tu radí, ať sundám klínový řemen, ale ten když sundám, přece dle toho nepoznám, že mi nepíská klínový řemen ne?

Pač když ho sundám, nebudou se točit ani ložiska ostatních přístrojů, co jsou jím propojené, tím pádem nevyloučím ani ložiska a ani klínový řemen, pač když se nebudou ty ložiska točit, nebudu vědět zda by měly pískat ty, anebo klínový řemen??!!!! :myslim

A i kdybych tím mohl zjistit, zda nepíská ložisko u toho přístroje, který pohání samotný klínový řemen a ten ostatní ložiska, nemuselo by to být 100%, pač samotný řemen \"napíná\" všechny ty ?kladky? s ložisky a takto by se uvolnil do možná líbivější polohy a nemuselo by také pískat.

Nejsem odborník, ale může mi to někdo nějak vyvrátit?

Pač nechci utrácet zbytečné peníze, když vlastně nemusím zjistit, co to zapříčiňuje.

Děkuji!!!

Odesláno

niekedy tie podivne piskance nemusia vychadzat len z remenic a kladiek. Ak das dole remen a nebude to vydavat zvuky tak mas 100% istotu ze je to niekde v tych remeniciach alebo kladkach. Pozry ci ti pri nastartovanom motore s nahodenym remenom licuju vsetky tie kladky a remenice a ci sa netrasu do bokov alebo hore dole. Proste ci nemaju lokel.

Odesláno

když sundáš řemen a neuslyšíš žádné pískání,tak je problém v některé řemenici nebo kladce--zkus je pak protočit rukou

a taky zkus vůli--zda se nehýbou do boku...

Odesláno
Původně zaslal: Mirrae24

Promiň za mou negramotnost SK jazyka, i když matka je z Bánskej Šťavnici, ale co je to \"licuju\" a \"lokel\"??? :roll:D

Jestli kladky s řemenem lícují a jestli nemají vůli;)

Jinak pokud ten řemen sundáš tak si mužeš skusit zatočit kladkou, servočerpadlem a poznáš jestli to jde tak těžko aby to brzdilo motor a pískalo to, jinak ale pokud neviš jak ten řemen sundat a pak zase nasadit tak to nech na servisu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...