Hamin Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 Ahoj všem. Mám v merku P 407 4dv. R.v. 11/2006, najeto 108000km. Na co si dát pozor při koupi tohoto vozu až jej pujdu zaplatit prodejci ? S tímto vozem nemám žádné zkušenosti. Po pročtení zdejšího fora již vím, že bych se měl podívat, zda se nepění olej v nádržce pro servo řízení. Nevím bohužel, která baňka na zmíněný olej pod kapotou to je? Můžete mi prosím poradit, když už na prodejce spustím, tak abych nebyl za amatéra, zde u toho ? Jak to vidíte s motorem 1.6HDi? Bude na toto auto stačit? Nejsem žádný závodník. Jde mi o to, abych mohl bezpečně předjet bus, kamion a jiné \"vlekoucí\" se auto na okresce. V autě budu jezdit tak z 50% sám a z 40% ve dvou z 10%ve více lidech. Motor 1.6HDi/80kw mám nyní v novém firemním Berlingu, ve kterém jezdím a docela se mi zamlouvá. Doteď jsem jezdil v Berlingu 2007 s motorem 1.6HDi ale se slabším výkonem a s motorem jsem neměl problém. Budu jezdit denně z/do práce po dálnici cca 2x70km. Auto vybírám již delší dobu a můžu říct po pravdě, že poohlídnout se po P 407, mě nenapadlo. Můj primární cíl byl Focus II s 1.6TDCi nebo lépe s 2.0TDCi v lepší výbavě s min. 6xairbag, digi klimou a ESP v hatchbacku. Na trhu v ČR, je hatchbacků dost, jenže z 90% v socka výbavě a s benzínem. Moje hlediska při výběru auta: 1. Velká bezpečnost (aktivní i pasivní) - což oba vozy mají (EURONCAP 5*) 2. Dobrá výbava - zde vyhrává Peugeot (v základu vše, co Focus II v nej výbavě)-mj. ESP,Digi klima, 6xairbag, ABS+ASR+BA apod.... 3. Diesel 1.6 či 2.0 TDCi, či HDi 4. Design a celková líbivost vozu - zevnitř i zvenku - zde vyhrává Peugeot ! 5. Cena - to je jasné - U 407my za méně peněz více muziky. Jediné, co mě trochu leží v hlavě je otázka celkové spolehlivosti a nákladech na údržbu. Dle reportů TUV je ve stáří 3-5 let Focus II snad na druhém, či třetím místě, kdežto Peugeot 407 se válí kdesi dole u Rencka Laguny.... Ale myslím, že když mi vyloženě zítra či pozítří nespadne nějaký super Focus z hůry, tak 407 to jistí...snad mi ji někdo u prodejce nevykoupí.... Citovat
Hamin Odesláno 24. únor 2009 Autor Odesláno 24. únor 2009 Ještě se zeptám, nevíte co v serviceboxu znamená u vnitřní výbavy tyto dva řádky? 1: Navigační systém - S NAVIG SYS S MONOCHROMATICKÝM DISPLEJEM 2:Displej - DISPLEJ (NAVIGACE + RÁDIO + HODINY, TEPLOMĚR, CD) Tzn., že auto má i základní navigaci, nebo je to jen celoinjformační displej ohledně hodin, teploty, radia apod... ??? Citovat
Zipík Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 Původně zaslal: Hamin Ještě se zeptám, nevíte co v serviceboxu znamená u vnitřní výbavy tyto dva řádky? 1: Navigační systém - S NAVIG SYS S MONOCHROMATICKÝM DISPLEJEM 2:Displej - DISPLEJ (NAVIGACE + RÁDIO + HODINY, TEPLOMĚR, CD) Tzn., že auto má i základní navigaci, nebo je to jen celoinjformační displej ohledně hodin, teploty, radia apod... ??? Auto má navigaci ale s malým displejem a nikoliv s velkým a barevným;) Pro zbytek použij hledání už to tady bylo několikrát:( [upravil dne 25.2.09 Zipík] Citovat
brade Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 Určitě bych volil 2.0Hdi. Sice jsem v 1.6 nejel, ale co jsem četl, 1.6 je poruchovější motor, nemá také šestý kvalt. Spotřeba na té dálnici bude rozdílově minimální, kombinovanou mám 7 litrů a to rozhodně nejsem žádná brzda. Umožňuje dynamické předjetí i s naloženým autem, takže to podmínku splňuje. Objevují se zde poslední dobou problémy se spojkou - takže auto pořádně prohnat, jestli neprokluzuje. Je to pak na její výměnu, většinou i setrváku. Samotná spojka i s prací v Peugeot servisu cca 10k vč. práce. Našel se tu kolega kterému také nejdou odemknout dveře přímo klíčem - takže to také vyzkoušet. Porodní bolesti už tenhle model mít nebude, ale dal bych si pozor na celkové opotřebení - za dva roky téměř 110.000 je dost. Focus a 407 bych neporovnával, Focus bych přiřadil k 307. 407 má kvalitnější a líbivější interiér, pro mě i vzhled. Podvozek dovolí taky zatracené divy :-) hůř je na tom parkování, nevím co bych si bez zadního asistenta počal :-) Jinak jak říkal Zipík, probrouzdej to tu :-) Citovat
Ajdamek Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 Ta 1.6hdi mi nepřijde jako dobrá volba do tohohle auta, vem si, že tohle auto má pohotovostní hmotnost cca 1660kg plus řidič a plná nádrž a máme 1800kg. Nejideal motor do tohohle auta je 2.7hdi nebo 2.2 hdi, ale ty jsou mrchy docela drahý. Jinak klasika, auto projet, prohlídnout, nechat si to píchnout na vag a nechat si zjistit podle vinu, jestli sedí kilometry. Citovat
Hamin Odesláno 25. únor 2009 Autor Odesláno 25. únor 2009 Jen bych poupravil, ta výroba je 11/2005 nikoliv 2006. To jsem se o rok spletl. Chtěl bych se ještě zeptat, jak se pozná, jaká je to přesně verze výbavy u 407my ? V ServiceBoxu je napsaná úroveň výbavy AP2. Nevíte co to znamená ?? Původně zaslal: brade Určitě bych volil 2.0Hdi. Sice jsem v 1.6 nejel, ale co jsem četl, 1.6 je poruchovější motor, nemá také šestý kvalt. Spotřeba na té dálnici bude rozdílově minimální, kombinovanou mám 7 litrů a to rozhodně nejsem žádná brzda. Umožňuje dynamické předjetí i s naloženým autem, takže to podmínku splňuje. Objevují se zde poslední dobou problémy se spojkou - takže auto pořádně prohnat, jestli neprokluzuje. Je to pak na její výměnu, většinou i setrváku. Samotná spojka i s prací v Peugeot servisu cca 10k vč. práce. Našel se tu kolega kterému také nejdou odemknout dveře přímo klíčem - takže to také vyzkoušet. Porodní bolesti už tenhle model mít nebude, ale dal bych si pozor na celkové opotřebení - za dva roky téměř 110.000 je dost. Focus a 407 bych neporovnával, Focus bych přiřadil k 307. 407 má kvalitnější a líbivější interiér, pro mě i vzhled. Podvozek dovolí taky zatracené divy :-) hůř je na tom parkování, nevím co bych si bez zadního asistenta počal :-) Jinak jak říkal Zipík, probrouzdej to tu :-) Citovat
MatrixChose Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 Kilometrů je vcelku málo, asi bych jim nevěřil, ale neřešil bych je. 1.6, jak už psali ostatní fakt nemá cenu, to auto je prostě těžký. Vyzkoušej si veškerou elektroniku - klima, zrcátka, okýnka atd atd a samo, že jako každé jiné auto. Citovat
AnotherOne Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 Původně zaslal: MatrixChose 1.6, jak už psali ostatní fakt nemá cenu, to auto je prostě Pche Citovat
Přema Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 Hned se nečerti ......prostě každý má na auto a motor jiné nároky...tobě stačí 1,6 a mě nestačí 2,0:D:D:D a být auto sebelepší a sebehezčí s tou nej výbavou tak bych jsi 1,6tku nekoupil,nic proti jen je to můj názor a fakt..... Citovat
elton Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 Přidávám se na stranu AnotherOna a dávám taky Pche:blablabla, :aut Citovat
Přema Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 Původně zaslal: elton Přidávám se na stranu AnotherOna a dávám taky Pche:blablabla, :aut Aby jsi se nepřidal.....:D:D:aut Citovat
AnotherOne Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 Ako píšeš je to vec preferencie každého. Podľa toho čo píše autor mu 1,6 bohate vyhovuje. Ale hádzať tu od pásu, že 1,6 nestačí lebo to je ťažké auto je proste Citovat
HonzaZ Odesláno 25. únor 2009 Odesláno 25. únor 2009 2Hamin: podle serviceboxu to vypadá na výbavu \"Executive\" aspoň pod tímto názvem se to u nás prodávalo. Nevím jak se to jmenovalo v Itálii odkud to je dovezené. Jinak je tam řada nadstandartní výbavy (navi, CD changer, zadní boční airbagy atd...). Citovat
Hamin Odesláno 28. únor 2009 Autor Odesláno 28. únor 2009 Tak a je to tu... Včera jsem si přivezl 407 :cool: ! Je to tedy 1.6HDi, asi ve střední výbavě (nevím kde výbavu vyčíst... ) s nějakými věcmi navíc (airbagy boční pro zadní sedadla, cd changer, radio s mp3 a navigací, zadní boční roletky+na zadním okně také a možná ještě na něco příjdu:) ). Třeba dnes jsem ten changer čirou náhodou objevil v kufru, když jsem hledal, zda tam někde nebude ukrytá sada žárovek:)..... Jináč je to r.v.11/2005, najeto 108 000km,4dvéř, stříbrný, fakt se mi hrozně líbí ! Před koupí jsem to měl v Domanským na kompletní prohlídce včetně diagnostiky a stažení oprav a průběhu km z počítače auta. Tam se ty km s počítadlem shodují. Technik říkal, že tu mají po dlouhý době na prohlídce 407 z bazaru, která za to stojí a je vše ok. Ale jelikož jsem čerstvým uživatelem a s Peugeoty jako takovými jsem zatím nejezdil mám hned pár dotazů. 1. Když má P407 ESP+ABS+BA+rozd.brzd. sil má také v tomto balíčku i protiprokluz ASR ?? Jestliže ano a ASR je např. na sněhu aktivováno jak to poznám? Včera jsem to zkoušel, kdy jsem zajel do uježděného sněhu a když jsem to přišlápl, začla blikat kontrolka ESP. Ale jelikož byl úsek se sněhem krátký, hned jsem byl na asfaltce. Tam to zkoušet nebudu - gumy mají dobrej vzorek, nerad bych ho zbytečně zmenšoval... Skovává se tedy aktivace ASR pod jednotnou kontrolku ESP na displeji ?? 2. Chtěl bych změnit u palubního PC jazyk na English. Nyní je German. Když jsem najel do menu (teď navím jak se jmenuje) měl jsem tam navýběr ze 7mi jazyků. Po zvolení English to po mě chtělo inst. cd. K autu jsem dostal Benelux od NAVTEQu a CD 695 (SW 6.6D) Telematic System. Tak jsem vložil to CD 695, ale to cd mi to hned \"vyplivlo\" ven, že to chce konfigurační cd. To je tedy ještě nějaké další CD ? Kde jej můžu sehnat? Ta němčina v počítači mě rozčiluje, nejenže německy neumím, ale prostě English, je English... Jak tedy přehodím jazyk u palubního PC?? 3. Když jsem to měl na prohlídce vDomanském, řekli mi, že budu muset v nejbližší době měnit zadní kotouče a destičky. Mám tedy jet do servisu v nejbližší době na výměnu, nebo mám čekat až se na displeji rozsvítí kontrolka opotřebení brzdových destiček ? 4. Rozvody se u 1.6HDi dělají až v 260 000km ??? 5. Jaké jsou u tohoto vozu žárovky do předních a zadních lamp ? Koukal jsem , že jako potkávací svítí nějaká jiná žárovka (vypouklá, kulatá) Prodávají někde na netu za rozumnou cenu sadu žárovek na 407mu ? To je mých pár dotazů. Opravdu se teprve se 407mou seznamuji, tak nezatracujte moje možná místy amatérské dotazy Za každou radu, či návod co a jak, budu vděčný. Fotyk vozu zatím bohužel sem dát nemohu, jelikož jsem zatím free user tohoto fora... Citovat
AnotherOne Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 1. Áno 2. Niekde tu je vlákno, chce to hľadať 3. Zadné nemajú detekciu, radšej neriskuj a choď hneď. 4. 240 000km 5. Sú úplne bežné. To vypuklé je šošovka, ktorá je napevno. Vnútri je normálna H1. Citovat
Hamin Odesláno 28. únor 2009 Autor Odesláno 28. únor 2009 Právě že jsem hledal vlákno o jazyku palubního pc, ale bohužel jsem nenašel. Hoďte mi sem tedy alespoň odkaz na vlákno nebo mi napište jak na to. Díky. Citovat
HonzaZ Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Gratuluji ke koupi a ať ti dobře slouží. Another odpověděl na tvé otázky stručně a výstižně. Když budeš mít jakékoliv dotazy, co budu vědět rád zodpovím. Citovat
Hamin Odesláno 28. únor 2009 Autor Odesláno 28. únor 2009 Jojo, děkuju. Určitě sem ještě nějaký dotaz přihodím Vlastně jsem si ještě vzpomněl na jeden. Jak poznám, kdy je čas vyměnit FAP filter ? Je to dle km nájedzu ? Nebo se to dá poznat ještě jinak ? Citovat
AnotherOne Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Najskôr ti bude svietiť kontrolka autodiagnostiky a chybová hláška Antipollution fault. Citovat
HonzaZ Odesláno 28. únor 2009 Odesláno 28. únor 2009 Zatím jsem se s tím nesetkal, ale když se něco bude dít, tak ti to počítač poví. Podle km se říká, že je to podle roku výroby asi od 120k až myslím 160k nebo 180k. Ale nemusí se hned měnit. Jinak už se tady na fóru o tom hodně psalo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.