Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak sem si zavolal do servisu, a tak mi řekl, že na dovoz se to ubec nevztahuje, ze to musi byt jen z čr a že to musí podle servisní knížky věškere prohlídky v cajku tak jak měly být, a pokud bych tohle splnil, tak na vady laku se pry vztahuje klasicka 2ou roční zaruka. A těch 7 let je pry na prorezivění. Toť servis peugeot Hk

Odesláno

No to je pěkná blbost. Buď trvej na svým, nebo se obrať jinam. Každopádně si pak můžeš stěžovat.

Vada laku nemá se servisováním vůbec nic společnýho. Je pravda, že v některých případech ti můžou záruku neuznat, pokud se domnívají, že závada byly způsobena neodborným servisem (opak můžeš dokázat právě onou servisní knížkou), ale není to vůbec automatický pravidlo a v tomto případě je to úplně zcestný.

Jinak teď nemám před sebou přesný znění toho, na co se vztahuje těch 7 let. Ale každopádně se mi zdá, že tam vidím i rezavý ťučky.

Odesláno
Původně zaslal: omegaalfa

....no mam podobnou zkušenost (ne s lakem ale s dovezeným autem), jediné co uznají jsou svolávací akce

Já má s dovezeným autem taky zkušenost a bez problémů.

Jinak pak je eště druhej způsob, jak to de dělat a to nechat si to opravit, zaplatit, nechat si k tomu vystavit veškerou dokumentaci a to pak poslat prodejci do zahraničí. On ti to proplatí. Takto se to dělá, pokud tě něco potká v cizině (tudíž nemáš domácí SPZ).

Každopádně ti ale prvotně nedává záruku prodejce, ale Peugeot jako výrobce, takže je úplně jedno, najakej servis a kde se obrátíš.

Funguje to tak u všeho, co má celoevropskou záruku (elektronika, ...). Teda mělo by (a v mnoha případech skutečně funguje).

[upravil dne 24.2.09 Ferin007]

Odesláno

tak v mem případě plati ta zaruka 7 let na karoserii. Ten peugeotak mi rikal, ze všechny pripady vady karoserie jsou popsany v servisní knížce, ale tu mám bohužel v italštině.A mlel jen o korozi Tak je otazka jeste oloupání laku je vada karoserie, jelikoz to mám v mistech zadniho narazníku, tak aby mi neřekl, že to je od toho, jak taham nakupy a ze sem si to udelal sám. Ten servisák totiž behem hovoru asi 5x řekl, že všechno ZALEŽÍ NA POSOUZENÍ(takže asi víme, kam miřil)

takže je nárok či ne?

23022009-001.jpg

[upravil dne 24/2/09 lucascz]

Guest stanisko
Odesláno
Původně zaslal: Ferin007

....no mam podobnou zkušenost (ne s lakem ale s dovezeným autem), jediné co uznají jsou svolávací akce

Jinak pak je eště druhej způsob, jak to de dělat a to nechat si to opravit, zaplatit, nechat si k tomu vystavit veškerou dokumentaci a to pak poslat prodejci do zahraničí. On ti to proplatí. Takto se to dělá, pokud tě něco potká v cizině (tudíž nemáš domácí SPZ).

Každopádně ti ale prvotně nedává záruku prodejce, ale Peugeot jako výrobce, takže je úplně jedno, najakej servis a kde se obrátíš.

Funguje to tak u všeho, co má celoevropskou záruku (elektronika, ...). Teda mělo by (a v mnoha případech skutečně funguje).

NO MUSIM POVEDAT ZE VZDY ZAVISI OD KONKRETNEHO CLOVEKA....JA SOM MAL PODOBNY PROBLEM POD LISTOU U SPZ-ky...BOL SOM V SERVISE V BRATISLAVE A TAM SA KRUTILI JAK HAD...ZE TO KED JE DOVOZ TAK TO URCITE BOLO BURANE A BLABLABLA...TAK SOM VYSTARTOVAL DO VIEDNE A SKORO MI PADLA SANKA....JASNY DOVOD NA REKLAMACIU...BEZ STRIEKANIA ....OBJEDNALI KOMPLETNE ZADNE KUFROVE DVERE KTORE PRISLI ZA 5-DNI UZ V LAKU... ZAVOLALI MI JA SOM PRISIEL RANO A ABY SOM ZBITOCNE NECAKAL TAK MI DALI K DISPOZICII PEUGEOT 308SW ZE NECH SA POVOZIM...A CCA ZA 4 HODINY SOM MAL SVOJE AUTO HOTOVE A ZO SIROKYM USMEVOM SOM ISIEL DOMOV

Odesláno
Původně zaslal: stanisko

NO MUSIM POVEDAT ZE VZDY ZAVISI OD KONKRETNEHO CLOVEKA....JA SOM MAL PODOBNY PROBLEM POD LISTOU U SPZ-ky...BOL SOM V SERVISE V BRATISLAVE A TAM SA KRUTILI JAK HAD...ZE TO KED JE DOVOZ TAK TO URCITE BOLO BURANE A BLABLABLA...TAK SOM VYSTARTOVAL DO VIEDNE A SKORO MI PADLA SANKA....JASNY DOVOD NA REKLAMACIU...BEZ STRIEKANIA ....OBJEDNALI KOMPLETNE ZADNE KUFROVE DVERE KTORE PRISLI ZA 5-DNI UZ V LAKU... ZAVOLALI MI JA SOM PRISIEL RANO A ABY SOM ZBITOCNE NECAKAL TAK MI DALI K DISPOZICII PEUGEOT 308SW ZE NECH SA POVOZIM...A CCA ZA 4 HODINY SOM MAL SVOJE AUTO HOTOVE A ZO SIROKYM USMEVOM SOM ISIEL DOMOV

No jo, někde eště vládne těžkej pravěk. :bojim

Přitom nevím, o co jim de, Peugeot jim tu záručku stejně proplatí.

Guest stanisko
Odesláno

Původně zaslal: stanisko

No jo, někde eště vládne těžkej pravěk. :bojim

Přitom nevím, o co jim de, Peugeot jim tu záručku stejně proplatí.

a to by si clovek myslel ze ich ta kriza prinuti .....ale asi by potrebovali :bacha

Odesláno
Původně zaslal: lucascz

Já mám to same. na zadnim narazniku. loupe se jakoby jen takova ta prvni pruhledná folie. Zrovna sem to sem chtel tady dat. Loupe se to na dvou rouznych mistech.......

auto mam nebouradny a ani nebylo v tom miste nejak odrene nebo tak neco. Ale ted jak se pod to dostava mrkte vody, jak to vsechno taje, tak se to pomalicku zacina zvetsovat. tak budu rad, kdyz nekdo poradi co stim. Nebo jak by to slo vyřešit popr. co by ta sranda stala.

Hm.... tak super mám úplně ten stejný problém (P-206 r.v. 2001). Po letošní zimě se mi odlupuje verchní vrstva laku - je to takový tenký průhledný film. Barva mi zůstává. Nejvíc sem nepochopil když sem to přejel prstem v místě kde byl lak v pořádku. Udělalo to takovou bublinu - zase průhlednou folii, která de odloupnout.Ach jo :( Záruka 7 let vypršela minulý rok.

Odesláno

Vy, co vám to dělá, máte to garážovaný nebo ne?

Garážovaný to nemám. JInak jsem 2 majitel - auto je dovoz francie. Auto nebourané - dělá to na zadním spojleru vpravo dole tak 10 cm od očka na tažný lano (v rovné ploše) kde to ani není nijak načatý. Druhý místo je nad zadním levým kolem - zase v ploše asi ve výšce úrovně zadních světel na středu kola (jednoduše střed na zadním plechu nad kolem). Na druhé straně není problém. Navíc jsem si všiml že je to ve tvaru kapek / proudu vody. Nejspíš od soli. Jak při oblevě tál sníh a stékal dolů. Myl jsem v zimě auto co 4 týdny......

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...