Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

nazdár chlapi, mám 306 1,8 8v 93 a řazení šlo sice víc ztuha než jsem čekal ale v pohodě

včera jsem stál chvíli do kopce a cestou zpátky jsem myslel že tu ruku utahám, takhle ztuha to ještě nikdy nebylo, měl jsem co delat abych ařadil, fakt těžký prostě.... nevim, čim to může být?

převodovka nerachotí nic, ani po 30km jízdy se to nějak nerozehřálo.....

Odesláno

mě právě zarazilo že ani po tý delší jízde to nepolevilo

nevim čim to je, převodovka hlučná neni , nic no.. nevim, zkusim dneska ale je to docela nepříjemný

Odesláno

Pánové, mám radu a jednoduchou:)

Kdyz se dostanete pod auto ( šikovnější se dostanou i z vrchu motoru ) tak tam uvidíte za motorem takový táhýlka u převodovky. Jsou myslim 3 a mají na obou stranách takové čepy které je potřeba namazat vazelínou a pořádně je rozchodit rukou. Uvidíte že potom se vám bude řadit samo i za nízkých teplot. :cool:

[upravil dne 22/2/09 BOSSCZ]

Odesláno

Mozna si chvili budete zvykat na to ze misto vyrazeni zaradite dalsi rychlost jak to jde najednou lehce :D Resil jsem to same a opravdu pomohlo velice..

Odesláno

mne tiež začala dnes ráno blbnúť šalpáka. keď hýbem s pákou dopredu alebo dozadu ide dosť ťažko, ale zo strany na stranu ide lahúčko. a tie tiahla (mám tam iba jedno) sú v poriadku. to vyzerá asi na prevodovku. neviem čo s tým. :(

Odesláno

aj pred chvilou som sa viezol asi 20 km. je to tuhe aj ked sa zohreje. počul som že niekomu takýto problém vyriešila výmena oleja v prevodovke.

Odesláno

nevím, mamka měla problém s fiestou když jsem nějak spodkem o něco škrtnul a sjel z toho že šla jednička hrozně ztuha a čtyřka moc lehce, čim vyšší kvalt tim lehčí řazení, neco se možná zkřížilo ale po 100km se to srovnalo

me to dela jak kdy, a to stojim furt na stejnem miste, zkusim to promaznout o vikendu a uvidim

ale včera jsem se uplne lek jak to slo lehce tak nevim

Odesláno

mne to robi furt. :( uz ma to aj trosku štve nerád by som keby sa poškodila ešte viac. ja skusim premazať tie tiahla aj keď si myslím že to bude v prevodovke. ak to nepomôže tak skúsim asi ten olej

Odesláno

asi som to vyriešil. už ma to trochu naštvalo tak som vzal striekačku potiahol som si trošku kvapaliny od serva (bola to jediná masná kvapalina ktoru som mal po ruke), vliezol som pod auto a namazal som to tiahlo pri šalp:autáke a taktiež aj pri prevodovke. už je to poznatelne lepšie skoro ako pred tým. cez výkend keď budem konečne doma, to rozoberiem a premažemniečim normálnym. :aut

takže rozhodne mazať! :papa

Odesláno

Rozhodne premazat, a tiez vymenit olej v prevodovke...

Pokial premazete tie tiahla, a vymenite olej v prevodovke, pojde ako nova. Olej do prevodovky stoji bezne v prodejni 300 Sk litr original total transmition, potrebujete 2 litry.

Staci zahrat dobre motor, nekde se projet, a potom vypustit olej s vypustnim srobem, osdstranit s neho zelezne piliny,a nalivacim sroubem nalit novi olej. Tot vse, nic tezkyho :)

Chystam se na to i ja ,olej uz je doma :)

Odesláno

safra práce, včera večer tuhá jak svině a dneska to zas jde samo, tak já jsem fakt zmatenej už :(

čekám na víkend až pojedu do dílny ale začíná mě to štvát

Odesláno
Původně zaslal: JohnyLBC

safra práce, včera večer tuhá jak svině a dneska to zas jde samo, tak já jsem fakt zmatenej už :(

čekám na víkend až pojedu do dílny ale začíná mě to štvát

Kludne ty muze tuhnout prevodovy olej, v zime. Kdyz je tepleji, muze jet lepe...

Nic bych si s toho nedelal. Vymena oleje te vyjde na cca 400 -500 KC, alebo 600 Sk, alebo 20 Eciek :)

Premazat zvladnes sam, s vazelinou, pokial mas... A mas pokoj, pojede ty jak masielko :)

Odesláno

nic jsem jeste nemenil, čepy nepromazával, auto stálo chvili na rovine a od čtvrtka to jde jak švýcarský hodinky..... bez ničeho se to prostě zase srovnalo :D

tak já nevim.... :o) každopádně udrzbu provedu stejne

• O 13 let později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...