Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Špinavý strop

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny!

Mám u 407 SW špinavý strop. Když po tom přejedu rukou nebo hadrem, pouští to, ale mám obavu to něčím čistit, abych to nevetřel do povrchu. Vypadá to jako \"grafit\". Asi to dám odborníkům na čištění interierů.

Co je ale hlavní věc, že přes kabinový filtr (s uhlíkem - kontroloval jsem) se tam ten \"bordel\" dostane. Další co mne zaráží je zápach výfukových plynů občas v kabině. Jsem čerstvý druhý majitel (auto v super stavu s pravidelným servisem), jediné co jsem objevil je netěsnost 4. vstřikovače na hlavě. Když by tudy se plyny dostávali ven, je kapota utěsněna pod oknem gumovou obrubou a navíc je tam ten filtr!?

Nemáte s tímto někdo zkušenost?

Odesláno

ten strop si můžeš vyčistit sám-co k tomu potřebuješ:

1-umělou kůži

2-Mafra-přípravek na čištění plastů

Mafru nastříkej na strop a kůží jí vytírej do sucha,občas jí vyper v čisté a teplé vodě.Postup se několikrát musí opakovat,ale vyčistí to všechno.

Odborníci to dělají stejně,alespoň co mám zkušenost:mrk

Odesláno
Původně zaslal: ladosak

:super jj taky jednoho takového znám.

A co takhle ty pěny na čistění potahů, s tím by to nešlo? Stoji pár korun.

A většinou moc dobře nefungují:(
Odesláno

Nazdárek !!!

tak také jsem měl podobný problém !!! Stále se zvětšující zápach výfukových plynů v uvnitř vozidla - po delším zkoumání jsem zjistil prasklou přírubu sání (je to ten plast od turba a navazuje na něj ERG ventil).Zvedla se mi i spotřeba a auto nemělo ten správný zvuk.Oprava v servisu mi vyšla komplet na 2500kč. Nyní šlape zas jak hodinky !!!!!!!!!!!!!!!

Pepan:roker

Odesláno

Ja som si teraz kupil 1.6 HDi a servisak ma upozornil ze mozem v blizkej buducnosti ocakavat smrad v aute a vysvetlil mi ze je to nejaka vandna spojka za 30 eur medzi teraz neviem presne turbom a vyfukom a ze ked sa to vymeni tak nadosmrti mas pokoj. Takze nic hrozne

• O 3 týdny později...
Odesláno

Zdravím a děkuju za odpovědi.

Dneska jsem to tak okukoval a nejspíš to vypadá na tu spojku mezi turbem a výfukovým potrubím, protože je ten hliníkový kryt zespodu očouzený. Lehce to profukuje i kolem hřídelky variability lopatek, která vstupuje ze strany od dmychadla do turba.

Ještě se ale zeptám, jak se sundavá ten hliníkový kryt, když dole jde skrze něho na levé straně nějaká sonda (asi snímač tlaku ve výfuku). Na pravé straně je to asi lambda, ale ta má výkroj v krytu, tudíž se demontovat nemusí.

Máte s tím někdo zkušenost?

Díky

Bobeš

[upravil dne 15/3/09 Bobeš]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...