Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Peugeot 407 nebo Hyundai Santa Fe? - ani jedno ... FoFo II je už doma

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Původně zaslal: Ajdamek

Ty xenony byl příklad, ta nabídka výbavy jen tam prostě poloviční jak u evropana.

Ty xenony dodělali i s automatickým naklápěním?

Definuj slovo polovina...

Co take jeste krom xenonu se v tom aute nenachadzi, co se nachadzi v jinych europskych autech ... Rad si to vypocuju...

Tak třeba kontrola tlaku v pneu, plnohodnotný palubní počítač, kvalitní audiosystem atd. A když si dal příklad výbavu 4007, tak všechny ty věci si můžeš přiobjednat, ale u santy si už nepřiobjednáš nic. Sedni si někdy do moderního evropskýho auta a uvidíš.

Odesláno

Každému se líbí něco jiného a každý má vysněné jiné auto, ale jízda ve 407mě je stejně nejlepší a každý se za ní otočí.

Odesláno

Ty xenony byl příklad, ta nabídka výbavy jen tam prostě poloviční jak u evropana.

Co take jeste krom xenonu se v tom aute nenachadzi, co se nachadzi v jinych europskych autech ... Rad si to vypocuju...

Tak třeba kontrola tlaku v pneu, plnohodnotný palubní počítač, kvalitní audiosystem atd. A když si dal příklad výbavu 4007, tak všechny ty věci si můžeš přiobjednat, ale u santy si už nepřiobjednáš nic. Sedni si někdy do moderního evropskýho auta a uvidíš.

Myslim ze uz kecas do vetra...

Palubny pc ma vsechno, co ma mat, spotrebu, vonkajsi teplotu, dojazd atd. Ano nema aktualni spotreba, ktera je mne, akurat tak k h.... a myslim, ze i kopu dalsim, kdyz vsude se uvadi spotrebi prumerne...

Aha, tak sem asi lama, ale nevsim sem si veci, ktere ako hovoris, se daji priobjednat.

Napriklad lednicku pod predny operkov, taky sem si nevsim ani moznost priobjednani kompasu. A podobne.

Porovnaval sem auto lacnejsie, kdyz se pozres ma IX 55 ktera je v te iste cenove kategorii, pokoruje 4007 mu, ci ine auta v te cene na cele care.

Kvalitni audiosystem neobsahuje ? a co toto ?

\"Rádio s CD prehrávačom a meničom diskov integrované do stredového panela + prehrávanie MP3 + 8 reproduktorov vrátane subwoofera + prídavný zosilňovač sa postará o vysoko kvalitnú reprodukciu obľúbenej hudby.\"

Alebo to neni dost kvalitny ? Nechapu o co se tymto snazis...

A taky sem si nevsim necoho takoveho u moderniho europskeho auta ala 4007

\"Do pamäte je možné uložiť dve rôzne nastavenia polohy sedadla vodiča, vonkajších zrkadiel a volantu. V prípade potreby možno uložené nastavenie vyvolať jediným stlačením príslušného tlačidla.\"

Plastovy interier ma i model o od citronu, aj od peugeotu. Palubka sa mi paci aj v Santa Fe, ale v IX 55 je uz svetova, muzes pozret sam na www.hyundai.sk

A co to nema ? Meric hustoty v pneu ?

Sou to uz jen vystrelky do vetra. Kdyz si relevantne nestudujes ponukanu a doplatkovu vybavu u Santa Fe, neboli dokonca IX 55 ktora je o nejakych 100 eur levnejsi, a porovnas ji napriklad s modernim europskym autem jak 4007, nebo citroenem, neboli s inymi modelmi zjistis, ze vybave je na 95 percent zhodna u oboch modelov, a tych par procent je neco jineho, co sou vetsinou maximalne hluposti, ktorymi si automobilky predbiehaju. Osobne skorej vyuzijem chladnicku v prednej opierke, ktora je pocas horucich dni super vec, ako merac tlaku v pneumatike, nebo ukazatel aktualni ne prumerne teploty.

Casi ked sa za 407 mou lide otaceli, i ja byl medzi nima sou bohuzel pric. Mozna Vas to jako majitele nahneva, ale uz je to proste bezny auto, sehnatelne za 300 000 3 rocne v slusny vybave se 100 KW dieslem... Bohuzel, je to tak, a osobne se otocim kdyz tak za 407 coupe... To je mozna tak vse...

Proste davas mi tu uplne scestne informace, a chovas se jak klasickej clovek, ktory vychvaluje to, na cem jezdi, v tvem pripade 407...

Zadni racionalni nazor na vec si mi nepoda, takisto ziadne argumenty, len hlupe predsukdy...

Odesláno
Původně zaslal: elton

Každému se líbí něco jiného a každý má vysněné jiné auto

Ano, s tym plne suhlasim, ale to neznamena, ze budu hanit ostatne znacky automobilu jen proto, ze zrovna to nemam doma v garazi, a bude podsouvat iba nazory, zalozene na predsudcich.

Odesláno

Asi máš problém v pochopení psaného textu, mícháš tady několik příspěvků dohromady. Já jsem tady s IX nic neporovnával a ani jsem nevychvaloval 407mu. To ty tady vychvaluješ korejce, co máš v rodině a kdybys ty auta denně používal, tak pochopíš o čem tady mluvim.

Odesláno

Každému se líbí něco jiného a každý má vysněné jiné auto

Ano, s tym plne suhlasim, ale to neznamena, ze budu hanit ostatne znacky automobilu jen proto, ze zrovna to nemam doma v garazi, a bude podsouvat iba nazory, zalozene na predsudcich.

:potlesk:potlesk:potlesk

Odesláno

Nemicham, ty stale hovori o tom, ze europske auta, maju o POLOVICU, vybavy navyse, nakonec sme sa dostali k tomu, ze dva proovnatelne modeli Santa a 4007 maju vybavu skoro zhodnu, a neco malo ma navyse pug,a neco santa. Cize verdikt by sem hodnotil ako nerozhodny, kdezto ty stale mluvis o tom, jak korejci nesahaji vybavou europskym autam ani po clenky... (nehovoriac o tom, ze prave santa s toho vysiel o 300 litru levneji)

IX 55 som sem zahrnul kvulti tomu, aby bylo videt, ze auto rovnakej ceny ponukne ovela viac, ako 4007, tj klasicke europske auto.

S korejcema jezdi lidi, ktere duverne poznam, nejaky cas vic nez rok sem s nimi denne pracoval, a dodnes den se stretavame. Ako sluzebaky sme mali myslim dosti pohodlne 307 SW, ktere byly s duvodu nespolehlivosti prodane, a dnes sedi kolegovci v CEEDech, ktere si do nebes vychvaluji. (na ceede se preslo s firmy, ktera dlouhe roky nepoznala jinou znacku, nez PUG)

Svagor presedlal do santa fe takisto s 307 SW.

S accentem mam najazdenych spustu kilometru, nakolko ho vyuzivam na vsechny cesty delsi 20 km , kvuli jeho prumerne mimostske spotrebe pri svizne jizde kolem 5 litru. Doposud, sem v tom modelu, neshledl zadnou vec, ktera by mi vadila, jak ty popisujes.

V sante mam nejaku tu tisicovku za sebou, a posledne mam za sebou ze santou cestu do chorvatska

Viz

Po ceste do chorvatska muzu jen povedat, ze sem si chrochtal blahem, navigacny system ma bez omylu dovedl do cilove oblasti, a pri cekani v chorvatsku sem si dokonca shledl i film. Cestu tam i spet sem absolvoval v jeden den, a s auta sem nevysel dolamani.

Korejske auta su v rodine, v ktere dovtedy nebyli, a koupili je jen z racionalneho uvazovani pri koupe novych aut, porovnani cen, vybav, spolehlivosti a zahodeni predsudku, ktere v mnohich lidech vladnou ...

[upravil dne 23/2/09 Lubk0]

Odesláno

Lubk0 - promiň, ale občas mi přijdeš jako korejský agent. Daewoo, KIA - to jsou značky tak spolehlivé, že servis je pro ně téměř nadávkou. Kolik máš % provize z jednoho přesvědčenýho pažouťáka??

Jinak - to nahoře ber jako fór. Každá značka má své, na tom se jistě shodneme. Já v žádném případě nejsem slepej přívrženec lva ve znaku, ale zase na druhou stranu se ani neumím ztotožnit s Tvým přesvědčením o kvalitě korejských aut - proč tedy tak zásadně padá jejich prodejní cena?? Kolik vidíš jezdit Nexií, které nejsou shnilé jak řešeto??

Kamarád Nexii měl a po dvou letech byl rád, že to manželka rozstřelila (a přežila), protože zjistil, že je to vlastně Kadett z poloviny 80.-tých let ve faceliftu (motor, podvozek - vše v době koupě takřka 15 let stará konstrukce).

O dalším známém a jeho trablech s Kiou Carnival už jsme si taky kdysi psali - fakt se mé \"důvěře\" k asijským výrobcům ještě divíš??

Prostě výroba aut na východě mi přijde (bez urážky, please) jako když se přesunula výroba dvanástsettrosky z Vrchlabí do Trnavy, kdy se rapidně snížila kvalita a dvanástka se z toho už nikdy nevzpamatovala.

Ještě nakonec - víš, kde se vyrábí většina osobních Daewoo pro Evropu???

Odesláno

Myslim ze uz kecas do vetra...

Palubny pc ma vsechno, co ma mat, spotrebu, vonkajsi teplotu, dojazd atd. Ano nema aktualni spotreba, ktera je mne, akurat tak k h.... a myslim, ze i kopu dalsim, kdyz vsude se uvadi spotrebi prumerne...

Aha, tak sem asi lama, ale nevsim sem si veci, ktere ako hovoris, se daji priobjednat.

Napriklad lednicku pod predny operkov, taky sem si nevsim ani moznost priobjednani kompasu. A podobne.

Porovnaval sem auto lacnejsie, kdyz se pozres ma IX 55 ktera je v te iste cenove kategorii, pokoruje 4007 mu, ci ine auta v te cene na cele care.

Kvalitni audiosystem neobsahuje ? a co toto ?

\"Rádio s CD prehrávačom a meničom diskov integrované do stredového panela + prehrávanie MP3 + 8 reproduktorov vrátane subwoofera + prídavný zosilňovač sa postará o vysoko kvalitnú reprodukciu obľúbenej hudby.\"

Alebo to neni dost kvalitny ? Nechapu o co se tymto snazis...

A taky sem si nevsim necoho takoveho u moderniho europskeho auta ala 4007

\"Do pamäte je možné uložiť dve rôzne nastavenia polohy sedadla vodiča, vonkajších zrkadiel a volantu. V prípade potreby možno uložené nastavenie vyvolať jediným stlačením príslušného tlačidla.\"

Plastovy interier ma i model o od citronu, aj od peugeotu. Palubka sa mi paci aj v Santa Fe, ale v IX 55 je uz svetova, muzes pozret sam na www.hyundai.sk

A co to nema ? Meric hustoty v pneu ?

Sou to uz jen vystrelky do vetra. Kdyz si relevantne nestudujes ponukanu a doplatkovu vybavu u Santa Fe, neboli dokonca IX 55 ktora je o nejakych 100 eur levnejsi, a porovnas ji napriklad s modernim europskym autem jak 4007, nebo citroenem, neboli s inymi modelmi zjistis, ze vybave je na 95 percent zhodna u oboch modelov, a tych par procent je neco jineho, co sou vetsinou maximalne hluposti, ktorymi si automobilky predbiehaju. Osobne skorej vyuzijem chladnicku v prednej opierke, ktora je pocas horucich dni super vec, ako merac tlaku v pneumatike, nebo ukazatel aktualni ne prumerne teploty.

Casi ked sa za 407 mou lide otaceli, i ja byl medzi nima sou bohuzel pric. Mozna Vas to jako majitele nahneva, ale uz je to proste bezny auto, sehnatelne za 300 000 3 rocne v slusny vybave se 100 KW dieslem... Bohuzel, je to tak, a osobne se otocim kdyz tak za 407 coupe... To je mozna tak vse...

Proste davas mi tu uplne scestne informace, a chovas se jak klasickej clovek, ktory vychvaluje to, na cem jezdi, v tvem pripade 407...

Zadni racionalni nazor na vec si mi nepoda, takisto ziadne argumenty, len hlupe predsukdy...

z toho si nic nedělej... to (tady) dělá víc že napíšou uplně nějakej zcestnej blbábol a za to napíšou něco ve smyslu\"...to se přeci všeobecně ví\" a od ty doby se to jako mělo považovat za pravdivej fakt :blicismajlik:blicismajlik:blicismajlik

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Lubk0 - promiň, ale občas mi přijdeš jako korejský agent. Daewoo, KIA - to jsou značky tak spolehlivé, že servis je pro ně téměř nadávkou. Kolik máš % provize z jednoho přesvědčenýho pažouťáka??

Jinak - to nahoře ber jako fór. Každá značka má své, na tom se jistě shodneme. Já v žádném případě nejsem slepej přívrženec lva ve znaku, ale zase na druhou stranu se ani neumím ztotožnit s Tvým přesvědčením o kvalitě korejských aut - proč tedy tak zásadně padá jejich prodejní cena?? Kolik vidíš jezdit Nexií, které nejsou shnilé jak řešeto??

Kamarád Nexii měl a po dvou letech byl rád, že to manželka rozstřelila (a přežila), protože zjistil, že je to vlastně Kadett z poloviny 80.-tých let ve faceliftu (motor, podvozek - vše v době koupě takřka 15 let stará konstrukce).

O dalším známém a jeho trablech s Kiou Carnival už jsme si taky kdysi psali - fakt se mé \"důvěře\" k asijským výrobcům ještě divíš??

Prostě výroba aut na východě mi přijde (bez urážky, please) jako když se přesunula výroba dvanástsettrosky z Vrchlabí do Trnavy, kdy se rapidně snížila kvalita a dvanástka se z toho už nikdy nevzpamatovala.

Medvede, ten vrch budu brat jako for :)

Ako sem psal, asi si si necet, HYUNDAI, KIU ci DAEWOO s 90 tejch let povazuji za vergli, do kterejch bych si osobne nesadl. Psal sem to tady, staci jen cist. O cem celem mluvym je to, ze korejci si prave v tehle letech pokazili cele sve jmeno. Dnes uz sou na tom uplne jinak, jenze lidi zenou predsudky, ze ty auta raz spatne byli, a tak spatne budou.

Takze to sem trosku pletes.

Co se tyce daewoo, vzdit ty uz skoncili nebo se mylim ? Dnes je to chevrolet ... Bohuzel se chevroletem, nemam skusenosti zadne, takze posoudit ich stavejici kvalitu nevim...

A popravde, je mi uplne jedno, kde se auta vyrabeji. To by sem te chcel zebrat na exkurzi, jak se vyrabaju 207 mi v nasem zavodu v Trnave, to by si koukal, jaka zgerba ciganu, ciganek, a ruznich individui montuje tychle europsky auta...

Bohuzel domnenka, ze nekde v cechach ci na slovneksu, je situace ina, je mylna, nakolko automobilky budou stale svou vyrobu stahovat dal na vychod, a hledat levnu praconu silu. Nehladaji odborniky, a lidi co svou praci budou delat podstive, hledaji debila za pas, ktory bude robit za co nejmene penez...

Co se tyka o mich znackach.

V kategorii, kdy nesnim, ale rozmyslam o relanem aute, ktere bych mohl nekdy mit, my momentalne spadaj znacky, kterych kvality bych se moc nebal. Hovorim o modelech, ktere automobilky teraz vyrabaju, ne o starych kraksnich.

Toyota , Mazda , Hyundai, KIA, Honda, Suzuki, Ford, Mitshubishi, Nissan a nakonec Fiat.

Nejlepe by u mne vyhralo Volvo, ale to je zatim z hlediska financi nerealnejsi predstava.

Auta VW, Skoda maji sve pekne modeli, avsak dle mne sou predrazeny, a hlavna vec je ich kradenost.

Kradenost trapy i seat alebo lepe Audi.

BMW a Mercedes sou jina klass, podstatne drahsi, a jenom podle mne, bych jel skorej do Volva. To je vsak jen muj nazor, tohle to nechci nijak podkladat faktami.

Sem zvedav, jak dopadne posledna C5 tka, ktora se mi v sedanu hrozne liby. Jak to s ni bude za par let...

Na cene straceji vsechny auta, tak jak VW, skoda, pug tak aj korejci...

Odesláno

kamarád má Nexii už asi dva roky, najezdí denně tak 100km (3.000km za měsíc) a za tu doby kromě zimních kol do ní nemusel vrazit ani korunu..

pánové, kdo z vás u 15 let starýho auta tohle může říct?

já ne :papa

[upravil dne 23/2/09 P.avel]

Odesláno

Audi Q7 se vyrábí na Slovensku...

Odesláno
Původně zaslal: kobra

No a mě napadla spásná myšlenka. Každej si koupíme jiný auto. Co vy na to? A potom porovnáme, co nám z miláčků zbylo.

když mi ho někdo koupí tak do toho klidně půjdu...:D:D:D

Odesláno
Původně zaslal: jarajarda

jednou se o tom zmínil, že neznamená že bych něco někam pořád pletl jak píšeš..;)

ty když potkáš za den 12 aut tak jich je 1/3 francouzkejch pac jenom než vyjedeš z baráku vidíš 4 francouze :aut:cool::)

12? Spíš tak 1200:D

ted v době mistrovství jich 1200 není v celym Liberci...:myslim:aut

Odesláno
Původně zaslal: P.avel

Původně zaslal: kobra

No a mě napadla spásná myšlenka. Každej si koupíme jiný auto. Co vy na to? A potom porovnáme, co nám z miláčků zbylo.

když mi ho někdo koupí tak do toho klidně půjdu...:D:D:D

To není ono. Každej si to svoje rozhodnutí musí vláčet od začátku až do konce. Plech jsi a v ekologickou likvidaci se obrátíš.

A pak mudruj.

Odesláno

Původně zaslal: P.avel

teda když tady tak mluvíte o tom jaký má Santa Fe hrozný plasty v interiéru tak zrovna SUV od Peugeota (4007) na tom moc dobře taky není...

A nebude to tím, že 4007 je spíše Mišiuši (mitsubishi). Takže japonec.

na kapotě to má lva a v techničáku Peugeot takže si myslim že to bude Peugeot....:D

ale joo, v interiéru je to Mitshubishi (ale to není omluva, mohli jinej nebo jenom z lepších materiálu)

PS: ten vnitřek se mi nelíbí ani v jednom autě (Outlander, C-Crosser, 4007), vůbec to neodpovídá cenový kategorii těch aut...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...