Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Asi hloupej dotaz:myslim, ale přesto to zkusím. Neví někdo, zda lze nějakým způsobem zjistit stav alternátoru? Mám na mysli, jestli již nezačíná \"odcházet\". Mám auto přes 2 roky a s altíkem jsem zatím žádný problém neměl ani v současné době nemám. Ale v létě se chystám autem do Bulharska a nerad bych aby mi cestou altík \"odešel\". Chtěl bych tomu předejít případnou repasí, protože jinak bych při poruše při cestě na dovolenou asi musel koupit novej, což by byla děsná pecka pro rodinný rozpočet. A nezná někdo přibližnou cenu repase altíku?

Odesláno

Stav zistíš jednoducho. Daj dole remeň a vymontuj regulátor. Prudkým pootočením budeš počuť ložiská. Nesmú hučať. Cez dieru po regulátore uvidíš krúžky rotora. Uhlíky v nich vybrúsia drážku. cca do 3 mm je to v pohode. Na regulátore uvidíš uhlíky. Mali by z regulátora trčať cca 10 mm a viac. To je asi všetko čo sa dá doma zistiť. Repas spočíva v domazaní alebo výmene ložísk, výmene uhlíkov a zrovnaní (prípadne výmene) krúžkov rotora. Naposledy som to robil za 600 Sk i s materiálom.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Stav zistíš jednoducho. Daj dole remeň a vymontuj regulátor. Prudkým pootočením budeš počuť ložiská. Nesmú hučať. Cez dieru po regulátore uvidíš krúžky rotora. Uhlíky v nich vybrúsia drážku. cca do 3 mm je to v pohode. Na regulátore uvidíš uhlíky. Mali by z regulátora trčať cca 10 mm a viac. To je asi všetko čo sa dá doma zistiť. Repas spočíva v domazaní alebo výmene ložísk, výmene uhlíkov a zrovnaní (prípadne výmene) krúžkov rotora. Naposledy som to robil za 600 Sk i s materiálom.

to je za půl darma:D. A diody se nemění:myslim?

Odesláno
Původně zaslal: Ladman

Diódy sa neopotrebovávajú. Tam jedine môže byť problém v letovaných spojoch po prehriatí ale to by si zbadal na činnosti.

Odesláno

Původně zaslal: Ladman

Diódy sa neopotrebovávajú. Tam jedine môže byť problém v letovaných spojoch po prehriatí ale to by si zbadal na činnosti.

kdysi jsem měl problém s diodou na 405-ce, proto se ptám. Jinak díky za info:papa

Guest servisman
Odesláno

zrepasuješ altík a ono ti může odejít něco jiného;)

Odesláno
Původně zaslal: honza406

zrepasuješ altík a ono ti může odejít něco jiného;)

jasně, ale minimalizuji riziko, že odejde cestou altík

Odesláno
Původně zaslal: kupák

Kolik na tom altiku (resp. na autě) ;) máš namotáno?

já s ním nalítal cca 20 000 km, ale celkem má asi 150 000 km

Odesláno

mam na svem 320 000 a porad mota dobre a dobiji cca 14.3 V :) klepy klep, oproti tomu na starteru uz jsem musel vymenit uhliky, pac tam skoro zadny nezustaly

Odesláno

Já jen, že na 405ce jsem za 334000 km neměnil nic na altiku ani na startéru a fungovaly naprosto výborně.

Podstatně lépe, než startér na kupé, které má 190000 km. Blbě se zasouvá, ale točí jak blázen.

Odesláno

Napriek tomu že alternátor vydrží podstatne viac ako tých 150 000 čo máš najazdené, nič nepokazíš ak ho skontroluješ. Budeš mať aspom kľudné svedomie že si urobil čo sa dalo.

Odesláno

Napriek tomu že alternátor vydrží podstatne viac ako tých 150 000 čo máš najazdené, nič nepokazíš ak ho skontroluješ. Budeš mať aspom kľudné svedomie že si urobil čo sa dalo.

....Budeš mať aspom kľudné svedomie že si urobil čo sa dalo až Ti odejde cestou do Bulharska :D:D:D:D:D.... Ne,hloupej vtip,asi bych měl něco takovýho taky podniknout :(

Odesláno

Mluvíš mi z duše:super, pouze s tím rozdílem, že to přenechám odborníkovi (který mi již dříve repasoval startér):papa

Odesláno

Zdarec,taky se zeptám...Mám v autě trošku muziky a i přesto že mám kapacitor tak se mi při \"trošku větších\" bassech tlumí světla a vlastně všechno co je zapnuté...ventilátor atd. asi už bude chycenej altík co?:myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...