Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobry den. Mam taku otazku: co vsetko sa vymiena pri servisnej prehliadke pri 120.000k ? Rozmyslam ze by som si to vymenil sam bo ta prehliadka stoji okolo 400 €. Oproti 100 € co ma bude stat ked si to kupim sam.

nasiel som:

Olej: Total Quartz diesel 7000 10W-40, 5L - 31,2 €

Olejovy filter: Fiaam FA 5670ECO - 10,58 €

Palivovy filter: Fiaam FP 5751 29,54 €

Vzduchovy filter: Fiaam PA 7467 9,25 €

Pelovy filter : Bestair BA-K-163 15,94 €

Da sa to zohnat niekde este lacnejsie? Olej je lepsi Castrol alebo Total?

Palivovy filter sa kde nachadza ? je problem ho vymenit?

Dakujem Pekne

Odesláno

Ak sa nemýlim tak po 120 000 sa robí veľký servis, takže ešte brzdy a podľa motora možno rozvody.

Palivový filter nieje problém vymeniť ale môžeš mať problém s odvzdušnením.

A oleje? Ja osobne preferujem Castrol ale patrím k málu tu na fóre. Temer všetci ti budú tvrdiť že Total je najlepší.

[upravil dne 15/2/09 pastorek]

Odesláno

Ano po 120k sa robi velký servis, tie rozvody tie sa menia az po 240k A brzdy mam v poriadku, mozno este vymenit brzdovu kvapalinu.

Ohladom toho odvzdusnenia: myslis ze je to problem? V manuale stoji :

PORUCHA Z DOVODU

ÚPLNÉHO VYČERPANIA

PALIVA (DIESEL)

V prípade poruchy spôsobenej úplným

spotrebovaním paliva je potreba

znovu odvzdušniť systém.

Odvzdušňovacie čerpadlo, odvzdušňovacia

skrutka a priesvitná hadička

sa nachádzajú pod kapotou motora

(viď príslušnú ilustráciu v kapitole

uvádzajúcej technické parametre):

Myslim ze takto by to nemal byt problem odvzdusnit. A este ten palivovy filter kde sa nachadza?

Odesláno

Umiestnenie filtra je podľa motora. Najčastejšie ne ľavej strane motorového priestoru, na priečke. To nájdeš. Je to \"hrča\" do ktorej idú najmenej 4 hadice. :) Pred montážou ho naplň naftou, pomôže to. ...teda ak som pochopil dobre že je to diesel.

Napíš typ motora a rok. Nájdem ti obrázok ako to vyzerá. Ideálne je dať tieto údaje do popisu aby sa nemusel každý pítať o akom aute je reč.

[upravil dne 15/2/09 pastorek]

Odesláno

ops pardon to som zabudol spomenut :)

mam p 407 1,6 HDi rocnik 2006. To naplnenie naftou pomoze skrz to odvzdusnenie? Este co som sa docital v manuale tak tam stalo, ze treba vymenit FAP filter. Ale ten mi pred 10k km v peugeote renovovali. Ten si mozem nechat az na poslednu chvilu nie?

Odesláno

Jak si došel na cenu 400E ?

Ve značkovém servise v čechách Tě tato prohlídka bude stát cca 8000-8500kč, při dnešním kurzu cca 275 E a s plnou syntetikou pro FAP.

Kromě vzduchového filtru, bych měl ke zbytku materialu výhrady, ale je to Tvoje rozhodnutí.

Odesláno

Ja som v lete absolvoval prehliadku po 120k s rovnakým motorom. Stálo ma to práca+materiál 5700Sk (všetky filtre, výmena brzdovej kvapaliny, výmena oleja) olej som mal vlastný Total, čiže k tomu ešte cca 1100 za olej. FAP sa mení až keď je potreba je to okolo 120k niekto menej niekto viac. Olejová náplň je necelých 4 litre, 5 je zbytočne kupovať teda ak tak usilovne sporíš.

[upravil dne 15.2.2009 AnotherOne]

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Ja som v lete absolvoval prehliadku po 120k s rovnakým motorom. Stálo ma to práca+materiál 5700Sk (všetky filtre, výmena brzdovej kvapaliny, výmena oleja) olej som mal vlastný Total, čiže k tomu ešte cca 1100 za olej. FAP sa mení až keď je potreba je to okolo 120k niekto menej niekto viac. Olejová náplň je necelých 4 litre, 5 je zbytočne kupovať teda ak tak usilovne sporíš.

Mozes mi prosim ta poslat kontakt kde si to za taku cenu zohnal? lebo co ja som sa pytal v servisoch peugeot tak vsade chceli cca 11k Sk bez vymeny brzdovej kvapaliny a to este v januari. Teraz tipujem ze budu o cosig drahsi :)

[upravil dne 15/2/09 eth4rendil]

Odesláno
Původně zaslal: eth4rendil

Mozes mi prosim ta poslat kontakt kde si to za taku cenu zohnal? lebo co ja som sa pytal v servisoch peugeot tak vsade chceli cca 11k Sk bez vymeny brzdovej kvapaliny a to este v januari. Teraz tipujem ze budu o cosig drahsi :)

Nepripadá mi to nejak extra lacné. Veď aj ten materiál čo uvádzaš je bez oleja 2000Sk a 3700Sk je za prácu podľa mňa dosť. Máš SZ.

Odesláno

no to je pravda, asi si to spravil sam, este tam treba aj brzdovu kvapalinu priratat, ale ta nie je draha. To co si mi poslal mam kusok daleko - ja som z Piešťan :) Ale aj tak dakujem. Jeden mechanik co som sa ho bol pytat na tuto kontrolu ma neaky soft kde videl vsetko co ma mechanik vykonat na peugeote pri 120k km, len som zabudol ako sa ten soft volal. Neviete niekto nazov? Skusil by som to pohladat na nete. :) Dakovala

Popr. by to mohlo byt na peugeot infotec ale to je zase platene :F

Odesláno

Zastav sa v Krakovanoch v sukromnom servise p.Rajčák hned oproti kostolu . Je šikovný mne robil rozvody na 407 . Bývam v krakovanoch poznám ho nie je drahý .

Odesláno

Jen pro porovnání - u Renaulta Espace, u Kubíčka v Olomouci stála prohlídka při 120 000 km asi 27 000 Kč včetně DPH. Auto nemělo žádné závady, měnili jen \"předepsané\" díly - rozvody, brzdy (nevím, jestli i kotouče), stěrače, a spoustu dalších zásahů. Taky že to byl poslední koupený Renault a poslední návštěva u Kubíčka.

Odesláno
Původně zaslal: janou

Zastav sa v Krakovanoch v sukromnom servise p.Rajčák hned oproti kostolu . Je šikovný mne robil rozvody na 407 . Bývam v krakovanoch poznám ho nie je drahý .

hehe krakovany :) ja som presnejsie nie z Piešťan ale z Trebatic :) a niekto mi aj spominal ze si v krakovanoch prednedavnom niekto kupoval p407 :) do 407 ide urcite 10w40 je to schvalene PSA.....

Odesláno

Původně zaslal: janou

Do 1,6 hdi by som nedaval 10W40.

nevies co znamenaju tie obrazky, lebo som to tiez pozeral v manualy a neviem co vsetko presne znamenaju... ?

dakujem

Odesláno

Vzduchový a peľový 60 000 ,olejový 20 000 ,doliatie aditiva 60 000alebo výmena brzdovej kvapaliny nemám pri sebe manual ,rozvody 240 000,fap 140 000, to posledné neviem (výmena výfuku?) platí to podľa km ktore najazdiš na dlhé trate.

[upravil dne 15.2.2009 janou]

Odesláno
Původně zaslal: eth4rendil

Dobry den. Mam taku otazku: co vsetko sa vymiena pri servisnej prehliadke pri 120.000k ? Rozmyslam ze by som si to vymenil sam bo ta prehliadka stoji okolo 400 €. Oproti 100 € co ma bude stat ked si to kupim sam.

nasiel som:

Olej: Total Quartz diesel 7000 10W-40, 5L - 31,2 €

Olejovy filter: Fiaam FA 5670ECO - 10,58 €

Palivovy filter: Fiaam FP 5751 29,54 €

Vzduchovy filter: Fiaam PA 7467 9,25 €

Pelovy filter : Bestair BA-K-163 15,94 €

Da sa to zohnat niekde este lacnejsie? Olej je lepsi Castrol alebo Total?

Palivovy filter sa kde nachadza ? je problem ho vymenit?

Dakujem Pekne

Ohledne filtru hodne toho zvladnes sam a nebo sikovny servisak. Jinak urcite te cekaji rozvody u tech bych byl opatrnej je potreba to udelat poradne. Ohledne oleju ja davam Total tak jak predepisuje vyrobce ale Castrol je take super olej.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...