Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim mam takovy problem z patku 13 :( jel jsem domu a najednou mi spadl plyn na podlahu coz by nebyl problem pretrhlo se plynove lanko ale rikal jsem si ze zkontroluju olej a vodu a olej i voda nikde nevite nekdo cim to je?:myslim:myslim:myslim

Odesláno

Voda nikde?

1) je v oleji?

2) pokud není v oleji, může to být

- špatné těsnění na víčku dolévání vody

- díra v chladiči

- díra v nějaké hadici/spoji.

- netěsná vodní pumpa

- podfouklé těsnění pod hlavou (modli se, ale nemusí to být - přece jenom, v téhle zimě se ty motory jakžtakž dokážou uchladit náporově)

prostě, může to být cokoli v chladicím okruhu...

Bych vodu dolil, a koukal, kde mizí. Při studeném, i teplém motoru a otevřeném termostatu.

Před pár lety jsem asi nedostatečně dotáhnul víčko na expanzce, voda se vyvařila, načež se motor začal přehřívat, což způsobilo prasknutí přepadové hadice na naftu a vycákání 1/4 nádrže do motorové prostoru. Teprve potom jsem zastavil (205 D nemá teploměr chladicí vody ;) )

Takže, jestli máš stejnou haluz s tím lankem plynu jako kdysi já s přepadovou hadicí... :roker

- kontrolky nemusí funkovat

- při troše stěstí může být teplota tělesa termostatu shodná s teplotou vody, té, co v něm není ;)

Odesláno
Původně zaslal: volvik

uplne sucho a jak jsem jeste jel tak mi zadna kontrolka nesvitila a motor se neprehrival tak vubec nevim co se deje:myslim:myslim:myslim

víš určitě,že jsi před jízdou nepožil ??? :D

Odesláno

naposledy jsem se dival na olej a vodu pred zimou vsechno bylo v pohode a pred jizdou jsem nic nepozil byl jsem na tetovani ale nic jineho jsem v krvi nemel :) a nic pod autem nebylo

[upravil dne 15/2/09 volvik]

Odesláno

tak to je dost davno. Nemal si tam pavuciny ked si otvoril kapotu:D dolej olej a vodu a uvidis. Kontroluj to castejsie. Mozno mas malu netesnost na hlave alebo tesneni a pomaly sa to vytratilo. Kolko km si od vtedy spravil? Priblizne

Odesláno

priblizne jsem najel kolem 2000 vic nejspis ne a urcite to doleju a budu kontorolavat porad jinak pavuciny tam nebyly bylo o nej pekne postarano byl pekne vymyty :) a nastrikany

[upravil dne 15/2/09 volvik]

Odesláno

nemas mlaky, nemas viecko zas...ane, ze by na tolko km zezralo vodu s olejom pochybujem... a co to žere?:D Ja su uz v prdeli potom. Neukradol ti to niekto?:D chlapi tak cil radte.

Odesláno
Původně zaslal: marko306

Pozri sa este ci nemas na viecku, kde sa dolieva olej, vyzrazanu emulziu (taky biely povlak). Ak ano tak mas niekde netesnost.

A když je to čistéé, tak má okruh těsný?? Dobrá rada. Bohužel s nulovou vypovídající hodnotou. Takže, jako by nebyla.

Hmm, a na tom víčku od oleje, v téhle zimě to nemůže být jen zkondenzovaná vzdušná vlhkost ? Což? A když vezmeme, že jel chvíli bez vody, takže se mu motor mohl přehřát, a tudíž se ta vzdušná vlhkost mohla o to lépe vypařit...

Očividně, \"oleje\" mu nepřibylo, takže těsnění pod hlavou lze s jistou pravděpodobností vyloučit. A protože na to kouká kluk jeden potetovanej jak tele na nový vrata - ať to hodí do servisu - tam mu chladicí ohruh natlakují a určí, kde to netěsní, spíš.

Radím to proto, že nemáme úplné informace. Vody mohlo ubýt 2 lt ale i komplet celá náplň. A třeba se nakonec zjistí, že to dělá jedna hadice, co trochu propouští, když se motor zahřeje a ćhladicí okruh natlakuje.

Rady dostal, teď je na tahu volvik.

(už se trochu opakuji, ale zatím to neva)

Odesláno

doleju a uvim pokud to bude mizet stejne tak to hodim do servisu at mi to natlakuji a uvidim tak jak rikal marko306 a vix :) a jinak bych potreboval poradit mam nemrznouci kapalinu oranzovou a doma mam namichanou modrou bude to nejak vadit kdyz ji tam doleju???

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...