Vopičí Odesláno 9. únor 2009 Odesláno 9. únor 2009 Zdravím, zdá se mi, že naše 607 po přejetí nerovnosti zadní nápravou uskočí do strany (na sněhu i na suchu) a navíc na sněhu se zadní náprava při rychlosti nad 60km/h jako by pořád někam šaruje (jako by kola byly ve smyku). Pokud se do toho na sněhu zapne esp/asr, tak je při té rychlosti nad 60 cejtit, jat řídící jednotka občas zasáhne a přibrzdí jedno ze zadních kol, aby auto srovnala. Já si myslím, že je špatná geometrie na zadní nápravě, a proto se chci zeptat: 1.Dá se nějak nastavovat geometrie zadní nápravy? (jako se to dělá u přední) 2.Co by tam mohlo být špatného? (auto má najeto 120tkm a zadní náprava za jízdy nijak netluče a nebouchá) Předem díky za rady. Citovat
PnR Odesláno 9. únor 2009 Odesláno 9. únor 2009 isto to bude geometria, stalo sa to otcovi.. nechajte to kuknut Citovat
P607Olda Odesláno 9. únor 2009 Odesláno 9. únor 2009 Mám s tím bohaté zkušenosti. Vaše příznaky jsou jasné, měl jsem to samé. Geometrie zadní nápravy se nastavuje ve dvou určitých výškách karoserie dvěma různými nastavovacími prvky na každé straně (a ve třetí výšce se kontroluje). Mám podrobný popis, který mi ovšem bohužel není úplně jasný. Po 5 letech \"nastavování\" v pneuservisu (pokaždé špatně), jsem zajel do autorizáku Peugeot Hruška Opava, kde to konečně udělali dobře. Trvá to asi 2,5 hodiny, stojí asi 2500 Kč (bez nastavování ESP, které nemám - včetně ESP je to asi 5000 Kč). Volal jsem např. do autorizáku v Pardubicích, vůbec nevěděli, o čem je řeč. Takže doporučuji: mazanými otázkami zjistit, jestli autorizák ví, jak na to, případně je doslova vyzpovídat, jak to budou dělat. Postup je dosti složitý, takže celkem nehrozí, že by si to někdo dělal sám. Poslal jsem Ti e-mail. [upravil dne 9.2.2009 P607Olda] Citovat
Vopičí Odesláno 9. únor 2009 Autor Odesláno 9. únor 2009 Původně zaslal: P607Olda Mám s tím bohaté zkušenosti. Vaše příznaky jsou jasné, měl jsem to samé. Geometrie zadní nápravy se nastavuje ve dvou určitých výškách karoserie dvěma různými nastavovacími prvky na každé straně (a ve třetí výšce se kontroluje). Mám podrobný popis, který mi ovšem bohužel není úplně jasný. Po 5 letech \"nastavování\" v pneuservisu (pokaždé špatně), jsem zajel do autorizáku Peugeot Hruška Opava, kde to konečně udělali dobře. Trvá to asi 2,5 hodiny, stojí asi 2500 Kč (bez nastavování ESP, které nemám - včetně ESP je to asi 5000 Kč). Volal jsem např. do autorizáku v Pardubicích, vůbec nevěděli, o čem je řeč. Takže doporučuji: mazanými otázkami zjistit, jestli autorizák ví, jak na to, případně je doslova vyzpovídat, jak to budou dělat. Postup je dosti složitý, takže celkem nehrozí, že by si to někdo dělal sám. Poslal jsem Ti e-mail. [upravil dne 9.2.2009 P607Olda] Díky moc za e-mail, teď už jsem v obraze, doma na koleni tohle asi vážně nikdo neudělá. Za chvíli půjde auto na stk, takže to necháme udělat rovnou i s tím. A díky za to upozornění na autorizovanej servis, je pravda, že jsem o tom nevěděl nic a takhle si dám aspoň pozor a budu si \"jistej\", že to servis už dělal a hlavně že ví o čem je řeč. Jinak na suchu to ještě jde, ale na sněhu je to děs, to i Felcka může jet rychleji. Ještě jednou díky moc:super:super:papa Citovat
Vopičí Odesláno 9. únor 2009 Autor Odesláno 9. únor 2009 Původně zaslal: PnR isto to bude geometria, stalo sa to otcovi.. nechajte to kuknut Díky, auto má už 100% jistou návštěvu u mechanika. Citovat
P607Olda Odesláno 9. únor 2009 Odesláno 9. únor 2009 Rádo se stalo. Z telefonátu do Opavy jsem vyrozuměl, že ESP znamená napojit diagnostiku a nějak načíst polohu volantu, proto ten příplatek. Víc o tom nevím, protože ESP nemám. [upravil dne 9.2.2009 P607Olda] Citovat
Saviero Odesláno 17. červen 2009 Odesláno 17. červen 2009 Netusite kde jeste umi spravne nastavit geometrii krome Opavy jak avizoval P607Olda (kteremu timto dekuji za rady a ma tu pripravenou flasu)? Hodilo by se nekde kolem Turnob´va nebo Prahy. Diky Citovat
shwaara Odesláno 4. prosinec 2009 Odesláno 4. prosinec 2009 Ahoj, někde tu býval i Oldův (obrázkový?) návod, jak na to. Nemáte někdo přehled? Nemůžu to najít. Díky. Citovat
P607Olda Odesláno 4. prosinec 2009 Odesláno 4. prosinec 2009 Dostal jsem ho jako důvěrný, tak jsem ho nezveřejnil. Možná ho zveřejnil někdo jiný? Anebo zde byly vypsány jen nastavovací hodnoty. Citovat
AnotherOne Odesláno 4. prosinec 2009 Odesláno 4. prosinec 2009 Původně zaslal: shwaara Ahoj, někde tu býval i Oldův (obrázkový?) návod, jak na to. Nemáte někdo přehled? Nemůžu to najít. Díky. Mysíš toto? Citovat
Saviero Odesláno 16. prosinec 2009 Odesláno 16. prosinec 2009 Ahoj Vopičí, jak jsi dopadl s geometrií a kde ti ji delali? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.