Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

zdá se mi, že naše 607 po přejetí nerovnosti zadní nápravou uskočí do strany (na sněhu i na suchu) a navíc na sněhu se zadní náprava při rychlosti nad 60km/h jako by pořád někam šaruje (jako by kola byly ve smyku).

Pokud se do toho na sněhu zapne esp/asr, tak je při té rychlosti nad 60 cejtit, jat řídící jednotka občas zasáhne a přibrzdí jedno ze zadních kol, aby auto srovnala.

Já si myslím, že je špatná geometrie na zadní nápravě, a proto se chci zeptat:

1.Dá se nějak nastavovat geometrie zadní nápravy? (jako se to dělá u přední)

2.Co by tam mohlo být špatného? (auto má najeto 120tkm a zadní náprava za jízdy nijak netluče a nebouchá)

Předem díky za rady.

Odesláno

Mám s tím bohaté zkušenosti. Vaše příznaky jsou jasné, měl jsem to samé.

Geometrie zadní nápravy se nastavuje ve dvou určitých výškách karoserie dvěma různými nastavovacími prvky na každé straně (a ve třetí výšce se kontroluje). Mám podrobný popis, který mi ovšem bohužel není úplně jasný.

Po 5 letech \"nastavování\" v pneuservisu (pokaždé špatně), jsem zajel do autorizáku Peugeot Hruška Opava, kde to konečně udělali dobře. Trvá to asi 2,5 hodiny, stojí asi 2500 Kč (bez nastavování ESP, které nemám - včetně ESP je to asi 5000 Kč).

Volal jsem např. do autorizáku v Pardubicích, vůbec nevěděli, o čem je řeč.

Takže doporučuji: mazanými otázkami zjistit, jestli autorizák ví, jak na to, případně je doslova vyzpovídat, jak to budou dělat. Postup je dosti složitý, takže celkem nehrozí, že by si to někdo dělal sám.

Poslal jsem Ti e-mail.

[upravil dne 9.2.2009 P607Olda]

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Mám s tím bohaté zkušenosti. Vaše příznaky jsou jasné, měl jsem to samé.

Geometrie zadní nápravy se nastavuje ve dvou určitých výškách karoserie dvěma různými nastavovacími prvky na každé straně (a ve třetí výšce se kontroluje). Mám podrobný popis, který mi ovšem bohužel není úplně jasný.

Po 5 letech \"nastavování\" v pneuservisu (pokaždé špatně), jsem zajel do autorizáku Peugeot Hruška Opava, kde to konečně udělali dobře. Trvá to asi 2,5 hodiny, stojí asi 2500 Kč (bez nastavování ESP, které nemám - včetně ESP je to asi 5000 Kč).

Volal jsem např. do autorizáku v Pardubicích, vůbec nevěděli, o čem je řeč.

Takže doporučuji: mazanými otázkami zjistit, jestli autorizák ví, jak na to, případně je doslova vyzpovídat, jak to budou dělat. Postup je dosti složitý, takže celkem nehrozí, že by si to někdo dělal sám.

Poslal jsem Ti e-mail.

Díky moc za e-mail,

teď už jsem v obraze, doma na koleni tohle asi vážně nikdo neudělá:D. Za chvíli půjde auto na stk, takže to necháme udělat rovnou i s tím.

A díky za to upozornění na autorizovanej servis, je pravda, že jsem o tom nevěděl nic a takhle si dám aspoň pozor a budu si \"jistej\", že to servis už dělal a hlavně že ví o čem je řeč.

Jinak na suchu to ještě jde, ale na sněhu je to děs, to i Felcka může jet rychleji.

Ještě jednou díky moc:super:super:papa

Odesláno

Rádo se stalo.

Z telefonátu do Opavy jsem vyrozuměl, že ESP znamená napojit diagnostiku a nějak načíst polohu volantu, proto ten příplatek. Víc o tom nevím, protože ESP nemám.

• O 4 měsíce později...
Odesláno

Netusite kde jeste umi spravne nastavit geometrii krome Opavy jak avizoval P607Olda (kteremu timto dekuji za rady a ma tu pripravenou flasu)? Hodilo by se nekde kolem Turnob´va nebo Prahy.

Diky

• O 5 měsíců později...
  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...