Honza309D Odesláno 8. únor 2009 Odesláno 8. únor 2009 Ahoj, jsem tu nový, ale nikde jsem k tomuto tématu nic nenašel, tak zakládám nové. Před měsícem jsem celkem výhodně koupil 309D, původně jen jako překlenovací auto, ale celkem mi sedí, a i stav v poměru k ceně je víc než překvapivě dobrý, tak jsem se rozhodl, že tohle auto v rodině nejen zůstane, ale že ho i postupně domazlím k dokonalosti. Takže první dotaz zní: Přestože v popisu auta bylo uvedeno el. ovládaná zrcátka a vzhledem k tomu, že nemají ty ruční \"hokejky\", nikde jsem nenašel ovládání. Levé zrcátko je navíc již dost vysleplé a dost volné, sehnal jsem dnes obě zánovní jiná, ale mechanicky ovládaná. Než se pustím do výměny, ptám se vás zkušenějších kde ten ovladač hledat. Když už na autě byly elektrická, radši bych je zprovoznil, než rovnou měnil za mechanická. Předem dík za rady Citovat
Pe.Tr Odesláno 8. únor 2009 Odesláno 8. únor 2009 Původně zaslal: Honza309D Ahoj, jsem tu nový, ale nikde jsem k tomuto tématu nic nenašel, tak zakládám nové. Před měsícem jsem celkem výhodně koupil 309D, původně jen jako překlenovací auto, ale celkem mi sedí, a i stav v poměru k ceně je víc než překvapivě dobrý, tak jsem se rozhodl, že tohle auto v rodině nejen zůstane, ale že ho i postupně domazlím k dokonalosti. Takže první dotaz zní: Přestože v popisu auta bylo uvedeno el. ovládaná zrcátka a vzhledem k tomu, že nemají ty ruční \"hokejky\", nikde jsem nenašel ovládání. Levé zrcátko je navíc již dost vysleplé a dost volné, sehnal jsem dnes obě zánovní jiná, ale mechanicky ovládaná. Než se pustím do výměny, ptám se vás zkušenějších kde ten ovladač hledat. Když už na autě byly elektrická, radši bych je zprovoznil, než rovnou měnil za mechanická. Předem dík za rady možna že kecam , ale 309 mela nekdy zrcatka v elektrice? Citovat
Honza309D Odesláno 8. únor 2009 Autor Odesláno 8. únor 2009 Nevim, proto se ptám. Ale pokud ne, tak by to bylo moje první auto asi ze 20ti, které by nemělo ovládání zevnitř vozu, ale štelovalo se pouze \"rumplováním\" za zrcátko zvenku vozu. To jsem měl pocit, že zmizelo někdy v osmdesátých letech se stodvácama a žigulama:mrk Citovat
309GT Odesláno 8. únor 2009 Odesláno 8. únor 2009 Původně zaslal: Honza309D Nevim, proto se ptám. Ale pokud ne, tak by to bylo moje první auto asi ze 20ti, které by nemělo ovládání zevnitř vozu, ale štelovalo se pouze \"rumplováním\" za zrcátko zvenku vozu. To jsem měl pocit, že zmizelo někdy v osmdesátých letech se stodvácama a žigulama:mrk Taky mě to nějak nejde do palice:) Ale viděl jsem párkrát v inzerátech el. zrcátka na 309.Zjistíš to jednoduše,pokud z venku půjde sklo šletovat,tak by nemělo být v elektrice.Nebo když opatrně sundáš ten trojúhelníček co je na dveřích místo štelování,tak uvidíš elektiku,když ne tak tam prostě elektrická zrcátka nejsou...navíc by to štelování bylo někde po ruce,třeba na tom trojúhelníu nebo na tapecírunku....Koukni a uvidíš,každopádně co jsem viděl akorát elekrická zracátka vždycky jenom dodělávaná na upravených vozech,v sérii nikdy Citovat
Honza309D Odesláno 8. únor 2009 Autor Odesláno 8. únor 2009 OK, ráno to zkouknu. Každopádně ty mechanický mají sklo napevno a vnitřní ovládání hýbe celým zrcátkem. Takže pokud tam nenajdu dráty, hned zítra tam jdou ty mechanická. V tom případě bych to vylepšil ovládáním zevnitř:D:D Citovat
Dave_k Odesláno 8. únor 2009 Odesláno 8. únor 2009 Jak koukám do serviceboxu tak el. určitě na 309 nebyly. Max. vyhřívaná. A pokud nemají ten kolík na nastavení tak možná budou pohyblivá jen když se zatlačí na sklíčko. Citovat
Honza309D Odesláno 9. únor 2009 Autor Odesláno 9. únor 2009 Takže žádná elektrika se nekonala, už tam jsou naimplantované s mechanickým ovládáním zevnitř Citovat
Honza309D Odesláno 9. únor 2009 Autor Odesláno 9. únor 2009 tak na základě týhle fotky jsem se vydal na obhlídku Citovat
Honza309D Odesláno 9. únor 2009 Autor Odesláno 9. únor 2009 a takhle vypadá dnes. Malý, ale přece rozdíl. Ale ještě dost práce je přede mnou Citovat
309GT Odesláno 9. únor 2009 Odesláno 9. únor 2009 Je to fešák,docela dost to auto prokouklo!Je vidět že mu věnuješ dobrou péči!Jen tak dál...! Citovat
Honza309D Odesláno 9. únor 2009 Autor Odesláno 9. únor 2009 Díky za pochvalu, ale jak jsem psal ještě je většina práce před námi. Ale koukal jsem na toho tvýho krasavce, nechtěl bych ani jen počítat ty hodiny nad tím strávené, ale výsledek stojí za to. A propo, nezbylo ti někde tohle? Citovat
309GT Odesláno 10. únor 2009 Odesláno 10. únor 2009 Původně zaslal: Honza309D Díky za pochvalu, ale jak jsem psal ještě je většina práce před námi. Ale koukal jsem na toho tvýho krasavce, nechtěl bych ani jen počítat ty hodiny nad tím strávené, ale výsledek stojí za to. A propo, nezbylo ti někde tohle? Jj,ale je na jedný straně ruplý,jestli chceš tak to nafotim a dám sem Citovat
Honza309D Odesláno 10. únor 2009 Autor Odesláno 10. únor 2009 muzes i s cenou na kenya73@seznam.cz dik Citovat
309GT Odesláno 10. únor 2009 Odesláno 10. únor 2009 Původně zaslal: Honza309D muzes i s cenou na kenya73@seznam.cz dik Tak máš mail:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.