Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všem, mám dva dotazy a opravdu nevím, co už mám dál dělat. Mám 406ku combi z roku 2001, 2,0HDi, 66kW 90PS. Když natankuju plnou nádrž tak, že fyzicky u benzinky vidím hladinu nafty, tak mi palivoměr ukazuje jen něco málo přes půlku nádrže. Je pravda, že jsem natankoval jen cca 30,5 litru nafty, což by odpovídalo na tu půlku nádrže, ale jak je možné, že jsem předtím dojel k pumpě a SVÍTILA MI REZERVA? 406ka má dle mých informací nádrž na 70 l, ne? Příjde mi to divné, když svítí rezerva, abych natankoval \"jen\" 30 l nafty a viděl hladinu.. Nebo máte někdo, prosím, jiný tip, co s tím? Nemám tolik peněz, aby to auto pořád bylo v servisu.. A další poznatek-včera, když v autě seděli i dva lidé vzadu, tzn. jeli jsme 4, tak ručička se dostala skoro na plnou nádrž.. Ne úplně, ale skoro.. Tak jsem z toho na mrtvici...:myslim

[upravil dne 22/4/2009 Béďa]

[upravil dne 22.4.2009 Jirkap]

• O 4 týdny později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

já mám 406 2.1Td rok 96 a problém s palivoměrem je ten,že mě ukazuje plnou pořád-proletovaly jsme přístrojovku a zdálo se,že je to v poho,ale chyba.Přehodil jsem za anglickou a ta ukazuje dobře a tak se ptám i já.Jde vyměnit jenom budík palivoměru z těchto dvou přístrojovek?dík za každou radu.

Odesláno
Původně zaslal: boston56

já mám 406 2.1Td rok 96 a problém s palivoměrem je ten,že mě ukazuje plnou pořád-proletovaly jsme přístrojovku a zdálo se,že je to v poho,ale chyba.Přehodil jsem za anglickou a ta ukazuje dobře a tak se ptám i já.Jde vyměnit jenom budík palivoměru z těchto dvou přístrojovek?dík za každou radu.

No nevim jestli jde vynemit budik jako takovy ale budiky jdou a sezenes je za par korun..;)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Dobrý den všem,

jako mnozí z vás, tak i já mám problém s ukazatelem stavu paliva, pročetl jsem snad všechny diskuze ohledně palivoměru co jsem tady na webu našel.

Můj problém spočívá v tom, že natankuji plnou a palivoměr ukáže správně plnou nádrž, jezdím a ujedu třeba 600 km a palivoměr ukazuje 1/4 nádrže. Pak přijdu otočím klíčkem a rázem ukazuje něco mezi 1/2 a 3/4. Dělá to zcela náhodně.

Proto jsem si koupil trimr na kterém jsem schopen nastavit odpor od 50 Ohm ( plná nádrž ) až do 350 Ohm ( prázdná nádrž ). Odpojil jsem konektor na nádrži a do konektoru jsem namísto reostatu z nádrže napojil můj trimr a ověřil kolik bude ukazovat palivoměr při různých nastaveních:

1) 50 Ohm - palivoměr po zapnutí klíčku ukazuje plnou, což je správně

2) 125 Ohm - palivoměr po zapnutí klíčku ukazuje 3/4, což je správně

3) 200 Ohm - palivoměr po zapnutí klíčku ukazuje 1/2, což je správně

4) 275 Ohm - palivoměr po zapnutí klíčku ukazuje 1/4, což je správně

5) 350 Ohm - palivoměr po zapnutí klíčku ukazuje prázdnou nádrž a svítí hladové oko, což je také správně

Delší dobu jsem tedy sledoval chování palivoměru a čekal na okamžik, kdy po zapnutí klíčku opět ukáže vyšší stav než byl při předchozím vypnutí motoru.

Včera se to stalo....

Najeto od plné nádrže mám cca 440 km a palivoměr ukazoval jeden dílek pod 3/4, což by také mělo odpovídat. Při usednutí a dalším nastartování palivoměr ukazoval úplně plnou nádrž. Změřil jsem hodnotu reostatu v nádrži a zjistil jsem 132 Ohm, konektor jsem nasadil zpět a zkusil zapnout klíček znovu a koukal co ukáže palivoměr - opět úplně plná nádrž.

Znovu jsem tedy odpojil konektor, přeměřil odpor z reostatu v nádrži - stále byl 132 ohm.

Zkusil jsem tedy napojit můj trimr s nastavenou hodnotou 350 Ohm, zapnul jsem klíček a palivoměr správně ukázal prázdnou nádrž a svítilo hladové oko.

Konektor jsem zapojil zpět na nádrž a zapnul klíček a hlee - ukázal stav v nádrži přesně 3/4.

Zajímavé....

Co myslíte, že mám špatného??? Studeňák v přístrojovce či je chyba v nádrži anebo někde jinde???

Divné je, že když otestuji palivoměr externím odporem, tak ukazuje správně a hodnoty naměřené z reostatu v nádrži se mi také zdají být v pořádku.

Na poslední vyjeté nádrži se mi tento problém neobjevil, jinak můžu říct, že na všech předcházejících vyjetých nádržích se projevil.

Stav paliva se za vyjetí celé nádrže zvýší vždy pouze JEDNOU, není pravidlo kdy ( někdy z 1/4 na 1/2, jindy zase z 1/2 na 3/4 atd..)

Odesláno

mel jsem to same u me stare 406, rozebral jsem to prostriknul jsem to kontaktolem a chvilku to makalo jak melo, ale pak to zase zacalo zlobit tak jsem pak stejne sehnal jine budiky z coupe s rameckama a byl klid :).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...