Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: punkac

u 2.1TD (asi to bude jinak než u benzínových motorů) mám v tomto počasí i po hodně dlouhé jízdě (průměrně 95km/hod) max 80°C teda dneska bylo tepleji tak bylo 85°C

V létě bez zaplé klimy okolo 100 až 105°C (červená je od 110°C) se zaplou klimou drží 90-95°C, ale ta spotřeba :)

nejspíš pozdě spíná sahara
Odesláno

No když už to tu tak rozebíráte, tak mě hlavně skoro pořád svítí kontrolka hladiny chladící kapaliny (mám plnou) a teplota se mi přez 70stupňů dostane až tak po cca 20ti km. Pokud jedu jen do práce, což je cca 6 km, tak se rafička ani nehne. Čím může bejt toto? :grr

Odesláno
Původně zaslal: zzipCZ

u 2.1TD (asi to bude jinak než u benzínových motorů) mám v tomto počasí i po hodně dlouhé jízdě (průměrně 95km/hod) max 80°C teda dneska bylo tepleji tak bylo 85°C

V létě bez zaplé klimy okolo 100 až 105°C (červená je od 110°C) se zaplou klimou drží 90-95°C, ale ta spotřeba :)

nejspíš pozdě spíná sahara

zzipíku nemyslím si to

a) okruh je pod tlakem, takže bod varu vody je někde jinde

b) ručička má červené pole až od 110°C - ne všechny vozy musí mít ideál okolo 90°C :papa

dal jsem sem mou odpověď spíš jako offtopic info :cool:

auto takto funguje (má takovou teplotu)od začátku co ho mám (a tahá pořád dobře) :papa

Odesláno
Původně zaslal: barmann

No když už to tu tak rozebíráte, tak mě hlavně skoro pořád svítí kontrolka hladiny chladící kapaliny (mám plnou) a teplota se mi přez 70stupňů dostane až tak po cca 20ti km. Pokud jedu jen do práce, což je cca 6 km, tak se rafička ani nehne. Čím může bejt toto? :grr

V tomto počasí (-5°C ráno při cestě do práce) se na 7,5 km dlouhé cestě auto sotva ohřeje a ručička se ani nehne dnes odpoledne ale bylo 10°C a auto se na 85°C ohřálo po 2 km (z toho usuzuji, že vše funguje jak má)

napiš jaká je teplota vzduchu na tvé 20km dlouhé cestě do rachoty a jak jedeš rychle jestli nemáš náporový chlazení :D ale mě se na 20 km dlouhý trase i v mrazech -15°C motor přeci jen ohřeje tak na 80°C při rychlosti 75-85km/hod

viděl bych to, že máš stále otevřený termostat (bude vadný)nebo vadné čidlo teploty (na obrázku níže jsou hodnoty odporu čidla při různých teplotách vývody jsou na konektoru řídící jednotky na pozicích 45&46 stačí tam napíchnout multimetr a budeš vědět jak na tom jsi

ta kontrolka hladiny vody v chladiči svítí jak má nebo jen žhne (to by ukazovalo na špatný kontakt nebo někde prodřený drát - konektor je na expanzce zkus ho pročistit...)

případně ho odpoj a uvidíš jestli zhasne kontrolka je chyba někde ve snímači hladiny kapaliny

jo ještě počítej s tím, jestli si topíš pěkně do kabiny, tak motoru ubíráš teplo pro zahřátí motoru

[upravil dne 9/2/09 punkac]

post-0-14109604605361_thumb.jpg

Odesláno

Původně zaslal: zzipCZ

zzipíku nemyslím si to

a) okruh je pod tlakem, takže bod varu vody je někde jinde

b) ručička má červené pole až od 110°C - ne všechny vozy musí mít ideál okolo 90°C :papa

dal jsem sem mou odpověď spíš jako offtopic info :cool:

auto takto funguje (má takovou teplotu)od začátku co ho mám (a tahá pořád dobře) :papa

ale pokud máš zaplou klimu tak ti jede sahara pořád a teplotu máš normální :super ale jasně jen jsem na to reagoval tak nic ve zlým pokud ti to nevaří tak je to v pořádku:potlesk
Odesláno

Pokud jsou velke mrazy tak se to moc neohreje ani pri delsi jizde,mel jsem ohrato skoro na 90 a protoze byl mraz -12 tak jsem to nechal jeste nastartovane a sel domu,kdyz jsem se vratil asi za 1/2 hod. tak to spadlo na 80.Orig.servis tachnik peug. me rekl,ze je to normalni ma 307 a ma to same,HDI hrozne rychle odevdavaji teplo.

Odesláno

Mám úplně nový termostat a chladící kapalinu a moje zkušenost je taková:

včera jsem jel asi 100 km do Weidenu a až za Chebem na dálnici v Německu jsem se dostal na nějakých 87 stupňů a tam to drželo. Jinak do tý doby to bylo někde okolo tý 80-ky. Na zpáteční cestě jsem byl na těch 87 za chvilku, při těch 120-ti km/h na dálnici se to ohřeje asi rychleji.

Dneska cesta do Varů a zpět (tam cca 15 km) a teplota se držela na 80-ce na cestě tam i zpět. Před zpáteční cestou motor stačil zase vychladnout během nákupu.

Toť má zkušenost. Jinak auto topí dobře, sahara spíná někde před stovkou.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...