hnusoba Odesláno 4. únor 2009 Odesláno 4. únor 2009 Původně zaslal: Šindy 307 SW 125 kW Původně zaslal: hnusoba Ja v Peugeote len brigádujem dvakrát do mesiaca na tri hodiny denne 90 koňové 2.0 HDi (takisto aj 110) malo EGR ovládané podtlakom, čiže celé bolo aj konštrukčne úplne iné ako na 136 koňovom... Keď si zaslepoval EGR, mal si ho von? Jasně že jsem měl venku egr.Nejdřív jsem chtěl dát podložku za egr,ale dal jsem podložku raději před něj aby do něj nešel tlak.Ale tu klapku by stejně tlak plynů neotevřel. A neskúšal si s tou klapkou hýbať? Lebo staršie verzie EGR na tomto motori sa zvykli zadrhávať...Pri ovládaciom motorčeku na ventile je plastový kryt, ten si nemal dole? Pod ním je mechanizmus prevodu, ktorý ovláda klapku. Ten sa zadrháva poprípade rozpadne... Citovat
Guest Šindy 307 SW 125 kW Odesláno 4. únor 2009 Odesláno 4. únor 2009 Jasně že jsem to rozebral.S klapkou jsem hejbal.Ještě jsem jí stříkal suchou vazelínou ale i tak šla dobře.Vím že se zanese hřídelka sazema a zadře se.Takhle jsem to opravoval na Manu.Daj se zjistit podle odporu jestli je elektroventil dobrý? Naměřil jsem na 2 a 3 pinu 3ohmy.Ale nevím jaké mají být hodnoty. Citovat
vlado-.m Odesláno 4. únor 2009 Odesláno 4. únor 2009 Ja som mal v rukach vadne EGR z 1.6hdi a nie je to len klapka s elektromagnetom ale je tam aj nejaka elektronika,predpokladam na snimanie polohy klapky a predpkladam ze v tej je aj chyba. Kedze som ho nepotreboval tak som sa dalej v nom ani nerypal, myslim ze je to opravitelne, ak je to len snimac polohy....ovsem je to je to cele zaliate... Citovat
Guest Šindy 307 SW 125 kW Odesláno 18. únor 2009 Odesláno 18. únor 2009 Tak jsem si i pujčoval EGRko ze stareho auta. A pořád mi to nejelo. Tak sem šel do Peugeotu. Mám špatné ovládání klapky turba.Je na to prý opravárenská sada za 2800.- + práce 5 hodin.Je blbej přístup tak si to nechám opravit. A pozor pro ty co maj 100 kw hdi. Je nová svolávačka.Budou mi měnit plastové sání co jsou na něm klapky. Citovat
hnusoba Odesláno 18. únor 2009 Odesláno 18. únor 2009 Původně zaslal: Šindy 307 SW 125 kW Tak jsem si i pujčoval EGRko ze stareho auta. A pořád mi to nejelo. Tak sem šel do Peugeotu. Mám špatné ovládání klapky turba.Je na to prý opravárenská sada za 2800.- + práce 5 hodin.Je blbej přístup tak si to nechám opravit. A pozor pro ty co maj 100 kw hdi. Je nová svolávačka.Budou mi měnit plastové sání co jsou na něm klapky. Presne o tomto som Ti vravel pred niekoľkými mesiacmi...snímač poloh turba. Ale čo už, hlavne že sa na to konečne prišlo A tá akcia už nejaký ten piatok má Citovat
Guest Šindy 307 SW 125 kW Odesláno 24. únor 2009 Odesláno 24. únor 2009 Tak jsem dnes byl v servisu a konečně mám auto po 2 měsících opravené.Měl jsem špatné ovládání turba.Takže diagnostika od kamaráda mi byla na h.... Dělal jsem všechno možné a k ničemu.Tak jsem si pohrál s autem.Francouz mě ale sklamal.Čekal jsem že vydrží víc než se začne kazit. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.