Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Burisek

Původně zaslal: Edison

Tak.. Kabeláž s řídící jednotkou jsou připravený, zítra to zkusím dát do auta. Zatím jen toto na stávající xeny. Bohuel to dělám sám, na ulici... proto takto pomalý a velmi dílčí postup.

jj to znám,dělat něco na ulici je na prd.....

Najmä keď ti na ruky čumí z okien polovica paneláku ;)

Odesláno

Tak jsem zase po příchodu z práce kapku pokročil. Na levé straně mi zbývá už jen upravit světlomet.

Zde je připravená a zapojená kabeláž na levé straně:

post-0-14109604536901_thumb.jpg

Odesláno

A takhle dopadla konečná montáž ballastu a řídící jednotky na levé straně. Dal jsem to na přední stranu kasliku baterky. Až bude hotový i světlomet, bude zbývat jen uspořádat a zajistit kabeláž.

post-0-14109604537352_thumb.jpg

Odesláno

Mm malej problém: Jak byndat motorky naklápění světlometu? Povedlo se mi to uvolnit, ale ne zcela vyndat, je to tam nějak zaháčknutý, nebo co. Nějakej fígl, jak na to?

Odesláno

Na pravou stranu se ballst montuje mnohem líp po vyndání světlometu. Já jsem ballast a řídící jednotku namontoval na skříňku ECU motoru:

post-0-14109604584351_thumb.jpg

Odesláno

Takže konečná montáž ballastu a ŘJ na pravé straně. Díky slimm ballastu by neměl být nijak zvlášť omezen přístup k žárovkám a výbojkám.

post-0-14109604584976_thumb.jpg

Odesláno

Po otevření jsem aspoň nahrubo odstranil zbytky kytu jak z plexi, tak z drážky ze světlometu. Bude se nám to pak lépe dávat dokupy. Není třeba extrémní pečlivosti, ale spíše opatrnosti, přecijen... jsou to plasty. Rovněž otevření světlometu využiji pro jeho vyčištění a umytí.

[upravil dne 7.2.2009 Edison]

Odesláno

Jediné nutné říznutí. Tudy pak vyvedeme kablík očička a ovládání clonky. Rovněž se zbavýme zbylých výstupků. Jde to pohodlně kombinačkama, materiál je hodně křehký.

post-0-14109604586743_thumb.jpg

Odesláno

Umístění a přišroubování čočkového svítidla do paraboly je dílem okamžiku. Matici dotáhneme jenom tak, abychom s čočkou mohli ještě otáčet. Po namontování celého svítidla na auto bude nutné seřídit správně rovinu, abychom zaručeně neoslňovali.

post-0-14109604587375_thumb.jpg

Odesláno

Tak... světlomet je provizorně namontován na autě. Zatím bez plexi. Pro správnou funkci a pozdější přesné seřízení je nutné přesně seřídit vodorobnou rovinu čočkového světla. Nejlíp se to povede večer, na nějaké rovné silnici při plném sklopení světel. Levá půlka musí být kolmá na osu silnice. Může se velmi nepatrně na levé straně sklánět dolů (blíže k vozidlu). Takže teď čekám na větší tmu.

Dále jsem přišel na to, že vzhledem ke tvaru paraboly kolem hrdla by bez drobné \"úpravy\" stávající dálkové světlo vůbec nebylo dálkové, tedy že oproti potkávacímu by svítilo těsně před auto. To se mi povedlo zcela eliminovat tak, že pod horní stranu závitu čočky jsem podstrčil slabou ocelovou strunu. Teď se mi vodorovné podélné rovina obou světel velmi blíží.

post-0-1410960458838_thumb.jpg

Odesláno

Takže se nám udělala tma. Tak jsem zašel k autu a pečlivě seřídil rovinnost, postupně dotahoval cenrální matici čočky na zadní straně a stále kontroloval rovinnost a souběh s původní dálkou. Pak jsem světlo zase sundal, pečlivě všecno otřel a poleštil a namontoval krycí sklo, zamozřejmě zalepením - zatěsněním silikonem. Namontoval světlo na auto a opět překontroloval. Je to nutné děla velmi pečlivě, aby nám to potom prošlo na regloskopech.

Vážení... tohle pi právném seřízení fakt oslňovat nemůže. Hranice světla je narostojasná a ostrá. Sětlo se na první pohled zdá slabší, než s klasickou HID, ovšem je to dáno tím, že to svítí tam, kam má, a to velmi homogenním kuželem světla. O něčem takovém si lze s klasickými parabolami jen nechat zdát.

Fota světla na autě, tvaru světelného kužele, snad i nějaká ta srovnání budou zítra během dopolene. Aby z toho něco bylo, musím to vyfotit za světla.

[upravil dne 7.2.2009 Edison]

Odesláno

Tak... Opět jsem pokročil... Ovšem.. než jsem se pustil do druhého světlometu, zkusil jsem udělat pár obrázků pro porovnání. Bohužel nemám k dispozici lepší stěnu. Pro demonstraci to snad bude stačit.

Tady je porovnání světla klacické HID H7 na levé straně HID projector bulb na pravé. Všiměte si, že světlo projektoru se zdá slabší. Je to dáno tím, že světelný výkon obou zdrojů je stejný, ovšem u parabolického světla dochází k silným nehomogenitám. Projectorové světo osvětluje tedy vozovku všude stejně, oproti parabolám. Taky je nutné si všimnout hranic světla a stínu u jednotlivých typů.

post-0-14109604590995_thumb.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...