Fx Odesláno 2. únor 2009 Odesláno 2. únor 2009 Tak takhle dopadla Octavia 1 facelift: Svit potkávacích Svit dálkových [upravil dne 2.2.09 Fx] Citovat
Burisek Odesláno 2. únor 2009 Odesláno 2. únor 2009 hergot,jdětě někam..... když už jsem se smířil s tím že nedělají EA na naše auta,tak si sem napochoduje Edison a já abych zase vymýšlel jak na to abych to měl ! :D:D ne vážně,bude to super,tak teď už jen někoho přemluvit na výrobu nového plexi na old model..... Citovat
Edison Odesláno 3. únor 2009 Autor Odesláno 3. únor 2009 Po dlouhé uvaze o zapojení v autě jsem došel k závěru, že kabeláž řídící jednotky je potřeba výrazně zredukovat. Pro naše drahá vozítka a pohodlí při montáži a zapojování v autech jakož i nevytvoření nezvladatelného chumlu drátů v autě je vhodné míti kabeláž řídící jednotky upravenou tak, abychom s tím neměli v autě moc práce. Přípravu si tedy uděláme pěkně doma, v teple a na autě nám to pak půjde pěkně od ruky. Zredukujeme tedy počet připojovaných vodičů tak, aby nám pro připojení řídící jednotky v autě zbyly jen tyto: 1. mínus (kostra) 2. obrysovky (AE - očičko) 3. potkávací (napájení HID výbojky) 4. dálkové (sklápění clonky) To vše tak, aby byly zachovány zásady funkcí posaných v mém příspěvku výše. V pátek popíšu podrobně jak to provést. ;-) Ovšem za cenu ztráty možnosti případné výměny vadné ŘJ za novou. Je věcí každého, jestli zvolí postup 1 nebo 2. Edit: A půjde to reklamovat, protože kabeláž je k řídící jednotce na konektoru. ;-) [upravil dne 3.2.2009 Edison] Citovat
Karny Odesláno 3. únor 2009 Odesláno 3. únor 2009 Kde jsi to kupoval a na kolik taková hračka příjde? špatně mě svítí světla tak uvažuju o xenonech ale tohle vypadá líp:super Citovat
Edison Odesláno 3. únor 2009 Autor Odesláno 3. únor 2009 Původně zaslal: Karny Kde jsi to kupoval a na kolik taková hračka příjde? špatně mě svítí světla tak uvažuju o xenonech ale tohle vypadá líp:super Ono nejen že to vypadá líp... Ono to ooodstatně líp i svítí... Jinak podrobnosti o nákupu má Fx, psal o tom výše. Citovat
majty Odesláno 4. únor 2009 Odesláno 4. únor 2009 no ale furt je tu otazka jak to bude s STK ? Citovat
MJSytic Odesláno 4. únor 2009 Odesláno 4. únor 2009 Původně zaslal: majty no ale furt je tu otazka jak to bude s STK ? Nijak - to už je jak u blbejch:roll Buď budeš mít kliku, a děda na technický si toho nevšimne, nebo si bude myslet, že to tak má být a bude to OK. Nebo tam bude nějakej zkušenej prudič a po právu tě s tím vyrazí. Schválený to není - takže to prostě za normálních okolností neprojde(resp. nemělo projít). To že to má spoustu + nikoho nebude zajímat - bohužel:( [upravil dne 4.2.09 MJSytic] Citovat
Edison Odesláno 4. únor 2009 Autor Odesláno 4. únor 2009 Původně zaslal: MJSytic Původně zaslal: majty no ale furt je tu otazka jak to bude s STK ? Nijak - to už je jak u blbejch:roll Buď budeš mít kliku, a děda na technický si toho nevšimne, nebo si bude myslet, že to tak má být a bude to OK. Nebo tam bude nějakej zkušenej prudič a po právu tě s tím vyrazí. Schválený to není - takže to prostě za normálních okolností neprojde(resp. nemělo projít). To že to má spoustu + nikoho nebude zajímat - bohužel:( [upravil dne 4.2.09 MJSytic] Tak, tak... Toto vlákno řeší technické aspekty konkrétního produktu na trhu. Právní aspekty jsou řešeny jinde, prosím. Citovat
Fx Odesláno 4. únor 2009 Odesláno 4. únor 2009 V noci jsme pokročili montáží čočky a CCFL angel eyes na BMW E46 rv 2005. Omluvte prosím kvalitu fotek, bylo tam moc špatné osvětlení. Denní fotky ještě udělám v závislosti na času majitele vozu: A v nejbližší době se můžeme podívat na montáž do amerických svalů v podobě Fordu Mustang Roush: Citovat
Edison Odesláno 4. únor 2009 Autor Odesláno 4. únor 2009 No teda... pěkně jste pokročili... Aspoň máte kde to dělat. Oproti mě. :-( Vypadá to skvěle... :-) Jak vám vyšlo seřízení? Citovat
Fx Odesláno 4. únor 2009 Odesláno 4. únor 2009 Edison: Bude to chtít ještě kapku doladit (ale to už si majitel udělá sám, regloskop má o patro níž pod autosalonem, kde jsme to dělali), ale nic extra hrozného. Nejhorší bude doladit souosost dálkových s původními, pokud ty původní úplně nevyhodíme. Původní dálkové teď svítí do země asi pět metrů před auto. [upravil dne 4.2.09 Fx] Citovat
Edison Odesláno 4. únor 2009 Autor Odesláno 4. únor 2009 To je hodně zajímavé. Jsem zvědav, jak to bude u mě. Pak by mě taky zajímala ta levá půlka světelnýho kužele. Ne na zdi nebo regloskopu, ale na povrchu silnice. Minimální úhlová odchylka dělá pak na silnici docela divy... Citovat
Fx Odesláno 4. únor 2009 Odesláno 4. únor 2009 Toto jsme doseřizovali venku v lese u Radotína a výsledek je podle mého velmi dobrý, i když doladit to ještě bude chtít. Citovat
Edison Odesláno 5. únor 2009 Autor Odesláno 5. únor 2009 Tak jsem kapičko pokročil. Analýza vodičů řídící jednotky a rozebrání kabeláže za účelem zjednodušení a minimalizace vodičů ve voze. Zapojení konektoru ŘJ zprava doleva: 1,2,3 - Vstup ovládání clonky, zapínání HID 1. Modrý: ovládání dálkového světla 2. Hnědá: Kostra ovládání clonky a zapínání HID 3. Bílá: Zapínání HID - potkávací světlo 4. Černo červená: Výstup plus pro HID 5. Červená: Přívod plus pro HID 6,7,8 Výstup ovládání clonky a napájení očička K tomu je z kablíku vyvvedená žlutá, propojená na černou - kostra 9. Vstup napájení očička - plus 10. Vstup napájení očička - mínus Teď přijde správné protažení vodičů, pospojení a uprava. Citovat
Edison Odesláno 5. únor 2009 Autor Odesláno 5. únor 2009 Takže úprava zapojení: 1. Hnědý z pinu 2, černý (žlutý z kabliku ke světlometu) a černý z pinu 10 jsem spojil spojovací dudinkou 2. Na druhou stranu dutinky jsem připojil černý k HID a nový, který bude tvořit přívod mínus (kostra), min průřez 1,5mm^2 3. spojkou jsme připojil bílý z pinu 3 na červený, pin 5. Všechno jsem to protáhl gumovou průchodkou, uzavřel a zajistil. Citovat
Edison Odesláno 5. únor 2009 Autor Odesláno 5. únor 2009 Teď jsem to sesvazkoval tak, že mi vznikl svazek k ballastu a svazek ke světlometu. Ten obsahuje 4 vodiče: Nový vodič: Mínus (kostra) Dlouhý červený: Potkávací světlo - HID Krátký červený: Očičko Krátký modrý: Ovládání clonky - dálkové světlo V gumové průchodce u ŘJ jsem to zajistil stahovací páskou. Citovat
Edison Odesláno 5. únor 2009 Autor Odesláno 5. únor 2009 Tak... vyzkoušeno... vše funguje jak má a dokonce jak jsem i představoval. Jdu dělat druhej kus. :-) Citovat
Edison Odesláno 5. únor 2009 Autor Odesláno 5. únor 2009 Tak.. Kabeláž s řídící jednotkou jsou připravený, zítra to zkusím dát do auta. Zatím jen toto na stávající xeny. Bohuel to dělám sám, na ulici... proto takto pomalý a velmi dílčí postup. Citovat
Edison Odesláno 5. únor 2009 Autor Odesláno 5. únor 2009 Pro úplnost uvádím pini konektoru světlometu a čísla vodičů, kam budu připojovat: Kostra obrysového a potkávacího světla: Pin 3, vodič číslo MPC1, resp. MPC5, barva zelenožlutá Oičko (obrysovka): Pin 2, vodič číslo VHB34B, resp. VHB35B, barva žlutá Potkávací (HID): Pin 1, vodič číslo PC31, resp. PCR32, barva hnědá Dálkové (ovládání stínítka): Pin 6, vodič číslo PR29, resp. PR30A, barva šedá Ay to bylo kompletní, vodiče, kterým nevěnujeme pozornost: Pin 4, kostra dálkového světla a blinkru, číslo vodiče MPR1, resp. MPR5, barva zelenožlutá Pin 5, blinkr, číslo vodiče 287, resp. 288, barva zelená, resp. béžová. Kostry potkávačky/obrysovky a blinkru/dálky jsou spojeny v kostřících bodech E2, resp. E5. Proto si s tím nemusíme dělat starosti, i když je samozřejmě lze použít přímo pro připojení koster řídících jednotek... jestli je k nim nějak solidní přístup. Ale nějaký velký význam tomu nepřikládám. Jediná výhoda by byla ta, že zpětné proudy by netekly vodíčem od tohodo bodu do konektoru, tedy že by byl tento vodič odlehčen. Jak je vidět, je zde příliš mnoho zbytečných drátů, které by bylo nutno v autě taky umístit a zajistit. Po úpravě to nebude tak brutální, jakož i připojení mi přijde výrazně jednodušší. [upravil dne 5.2.2009 Edison] Citovat
Burisek Odesláno 6. únor 2009 Odesláno 6. únor 2009 Původně zaslal: Edison Tak.. Kabeláž s řídící jednotkou jsou připravený, zítra to zkusím dát do auta. Zatím jen toto na stávající xeny. Bohuel to dělám sám, na ulici... proto takto pomalý a velmi dílčí postup. jj to znám,dělat něco na ulici je na prd..... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.