carter Odesláno 22. leden 2009 Autor Odesláno 22. leden 2009 viem, ze nemozem kupit auto za vsetky lowe co mam. Ratam aj s poistkou(havarijnou), spotrebou a nejakymi vstupnymi investiciami do oprav a vymen. Takze auto kupim, tak aby mi este ostali peniaze na vsetko potrebne okolo toho.. jj, s tou historiou mas pravdu, to som tam este zabudol uviest, aby to malo jasnu historiu a vykonane vsetky potrebne vymeny/opravy.. Citovat
olda Odesláno 22. leden 2009 Odesláno 22. leden 2009 Tady jsem našel za ty prachy nebouraný,tady maj ještě lepší ceny. Citovat
Y2K Odesláno 22. leden 2009 Odesláno 22. leden 2009 Ja mam historiu jasnu a aj stav (az na par malickosti) je super. Keby si chcel zltu farbu... Ale nie, par mesiacov dozadu by si ma mozno ukecal, teraz uz nie. PS 1: Osobne si myslim ze havarijna pri aute starsom ako 5 rokov je troska zbytocnost (samozrejme asi zalezi od bydliska). PS 2: Nemyslim si ze coupe v 3 litri je nejak financne narocne na provoz a tak. Ano, nie je to felicia ale zas ani nic hrozne. Citovat
carter Odesláno 23. leden 2009 Autor Odesláno 23. leden 2009 olda: dik za ten svajciarsky autoscout, stale som pozeral len ten nemecky Y2Z: Pre mna havarijna zbytocnost nie je ani na starsom aute. Nikdy nevies aky ..... sa ti donho pusti. Zvlast pri tak peknom aute, akym je coupe, nevies kolko zavistlivcov a inych exotov sa najde. A potom to opravovat za vlastne by nebola sranda. Tie financie bokom, som odhadoval na tak cca 50k. Je to podla vas vela/malo? Citovat
MirasCC Odesláno 23. leden 2009 Odesláno 23. leden 2009 Jestli je 50 tis hodně nebo málo těžko říct. Servis v podobě oleje, svíček, filtrů a rozvodů + dalšího drobnýho spotřebáku počítej tak 20 - 30 tis (neautorizák). A dál případně podle toho, co by se dělalo. Ceny pojistek u vás neznám, hodně záleží na pojišťovně. Tady jsem povinný ručení sehnal nejlevněji za 10k, ty bys to měl dražší (chceš o kousek výkonnější a mladší auto), takže tak 15. Bez bonusů, s nima by to bylo veselejší. Havárka podle toho, jak komplexní ochranu zvolíš. Orientačně taky někde v rozmezí 10-15. Tak si to spočítej Když budeš chtít autu věnovat opravdu maximální péči a maximální ochranu, do padesáti se nevejdeš. Pokud bude auto v cajku, tak drahej servis nebude nutností a na volbě správný pojišťovny se dá taky dost ušetřit. Pak by ses do padesáti vešel zcela v klidu. Citovat
Y2K Odesláno 23. leden 2009 Odesláno 23. leden 2009 Ja ked som hladal poistovnu tak okolo 30 (000 SK) kazda. Nakolko cena poistky sa rata od ceny noveho auta. A preco nie havarijnu? No spocitajte si kolko penazi to je rocne.... Ak sposobite malu havariu povedzme za 3 roky tak oprava vas nebude stat ani tolko co stala havarijka. Ak sposobi havarku niekto iny a poskodi vam auto tak plati to jeho zakonna. Ak vam auto ukradnu alebo totalka tak aj havarijna pocita amortizaciu. Proste ja ked si spocitam na co auto pouzivam a kam na nom chodim a co s nim robim a kolko ma rokov tak sa mi havarijna nevyplati. Samozrejme ak by bola \"za par korun\" to by bolo ine. Ale to co som spominal sa mi zda vela. Spominal si vandalov...ano najdu sa, ja som nastastie zatial to \"stastie nemal\". Ale ak by predsa, dajme tomu mi niekto obtiahol auto klucom na jednej strane, tak nastriekat 2 diely by stalo tak 5 (000 SK). No stale menej ako ta rocna havarijka. Tolko moj nazor... Citovat
MirasCC Odesláno 23. leden 2009 Odesláno 23. leden 2009 Y2K: No jo, to se ti to teď mudruje, když už máš Coupé tak dlouho a zatím si neměl problém. Ale máme tu i jedince, kteří nemaj auto ani půl roku a je to pomalu na celolak a výměnu půlky kastle (přeháním, ale gasaxx má opravdu pech) Průser je ten, že plechařina na Coupé je extrémně drahá, stačí zdálnivě malinkej ťukanec a si v tom za ranec. Btw: O tom zda havárku na starší auto ano či ne jsem už jednou debatu rozproudil - tady. Asi nemá cenu to začínat znovu, názory na to se hodně různí. Záleží primárně na tom, na kolik peněz ročně to vyjde, což tady nikdo neví, takže vaříme z vody a plácáme zavádějící nesmysly Citovat
Y2K Odesláno 23. leden 2009 Odesláno 23. leden 2009 Původně zaslal: MirasCC Y2K: No jo, to se ti to teď mudruje, když už máš Coupé tak dlouho a zatím si neměl problém. Ale máme tu i jedince, kteří nemaj auto ani půl roku a je to pomalu na celolak a výměnu půlky kastle (přeháním, ale gasaxx má opravdu pech) Průser je ten, že plechařina na Coupé je extrémně drahá, stačí zdálnivě malinkej ťukanec a si v tom za ranec. Btw: O tom zda havárku na starší auto ano či ne jsem už jednou debatu rozproudil - tady. Asi nemá cenu to začínat znovu, názory na to se hodně různí. Záleží primárně na tom, na kolik peněz ročně to vyjde, což tady nikdo neví, takže vaříme z vody a plácáme zavádějící nesmysly Ano, suhlasim... len ja som teraz \"nemudroval\" kokretne na svoj pripad... Ale skor tak vseobecne. A ako som napisal...treba si to spocitat to je cele. V tom tvojom vlakne sa to da pekne precitat to co som napisal ja... [upravil dne 23.1.2009 Y2K] Citovat
carter Odesláno 23. leden 2009 Autor Odesláno 23. leden 2009 No tu havarijnu si zistim v poistovni, tam mi presne povedia co by to vyslo konkretne pri danych okolnostiach. Ale je to lakave pouzit tie peniaze radsej niekde inde, upravit si auto, pripadne nieco opravit, ako to vrazit do poistky a s autom sa nic nestane. Je to cele o stasti, niekomu sa za 5rokov nemusi stat nic a niekto pride o auto za par tyzdnov.. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 23. leden 2009 Odesláno 23. leden 2009 Původně zaslal: Y2K Ja ked som hladal poistovnu tak okolo 30 (000 SK) kazda. Nakolko cena poistky sa rata od ceny noveho auta. A preco nie havarijnu? No spocitajte si kolko penazi to je rocne.... Ak sposobite malu havariu povedzme za 3 roky tak oprava vas nebude stat ani tolko co stala havarijka. Ak sposobi havarku niekto iny a poskodi vam auto tak plati to jeho zakonna. Ak vam auto ukradnu alebo totalka tak aj havarijna pocita amortizaciu. Proste ja ked si spocitam na co auto pouzivam a kam na nom chodim a co s nim robim a kolko ma rokov tak sa mi havarijna nevyplati. Samozrejme ak by bola \"za par korun\" to by bolo ine. Ale to co som spominal sa mi zda vela. Spominal si vandalov...ano najdu sa, ja som nastastie zatial to \"stastie nemal\". Ale ak by predsa, dajme tomu mi niekto obtiahol auto klucom na jednej strane, tak nastriekat 2 diely by stalo tak 5 (000 SK). No stale menej ako ta rocna havarijka. Tolko moj nazor... EHM. Havarijku si platis s ceny noveho vozidla, preto sa ty tam ziadna amortizacia nepocita. Keby sa ty pocitala, logicky od teba nemozu pozadovat poplatok za cenu noveho auta ... Takze pri havarijke ty preplati (krom spoluucasti) vsechno... nekomu to vyhovuje, nekomu ne. Kolega ma grande punto, uz ho za ro aj nieco 3 krat buchol. (je to jeho prve auto) a havarijka se mu mimoriadne vyplaca. Vsetko capne do autorizovaneho servisu, a tam vsetko udelaji dle libosti na jednotku Takze zalezi aj od vodica... Citovat
AnotherOne Odesláno 23. leden 2009 Odesláno 23. leden 2009 Neberie sa cena nového vozidla ale všeobecná hodnota rovnakého vozidla v čase udalosti čo je trochu rozdiel. Takže ak si auto kúpil za 500k pred rokom, ale teraz sa predávajú za 400k tak sa berie 400k. A na to spomínaná spoluúčasť. Jeden príklad čo sa skutočne stal - kolega si kúpil nové auto cena 454k. Po týždni mu ho ukradli. Všeobecná cena vozidla bola určená na 440k nevedno akým spôsobom, to v ikvidačnej správe nebolo. Plnenie bolo znížené o 10% lebo TP bol ukradnutý spolu s autom. Na to znížené plnenie ešte spoluúčasť 5%. Výsledná suma plnenia 376k. A to bolo týždeň staré auto. A ako perlička - poistná suma bola počítaná nie z 454k ale z ceny auta pred zľavou čo bolo keď sa pamätám asi 520k. [upravil dne 23.1.2009 AnotherOne] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.