Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Prosím o radu,

mám 406 HDi 80kw .Než začalo mrznout bylo vše ok.I v mrazech auto chytne hned,spotřeba v normě,nekouří,jde ihned za plynem.V mrazech mi po natočení začalo dost bouchat v motoru okolo pravého kola.Po zahřátí se to trochu utišilo,ale stále je to slyšet.Nyní,když stojím před autem to neslyším.Jen je to slyšet z boku od prava.Ale hlavně,když přidám plyn tak od 1500 otáček se ozývá tákové trtrtrtrtrt klepání,které se zvyšuje za plynem.Jak dám nohu s plynu,tak to utichne a jen potichu klepe.Ale při otáčkách šílenost a úplně takové až vybrační chvění.Ale né kovové.

Mohu na chvilku nastartovat,když sundám plochý řemen,abych to mohl poslechnout zda to dělá bez něj?

Ještě jednou díky za nápady.

Odesláno

tak najskor to bude remenica na klukovke.. je dvojhmotna a asi uz bude vybita ta guma v strede... nepomoze nic len vymena.. stoji cca 4000, je tu uz o tom dost pisane, tak skus vyhladat...

Odesláno

Dík,pročetl jsem komplet celé forum,ale nic moc jsem přesně na můj problém nenašel.Proto se ptám.Nejedná se o kovový zvuk,ale strašný cvrkot se zvyšujícími se otáčkami.

Odesláno

ja so mtiez nemal vyslovene kovovy zvuk, take cvendzanie to bolo alebo neviem presne popisat... ale mal som podozrenie jednoznacne na tu remenicu, ked ide od praveho predneho kolesa... a behom tyzdna sa to ovela zhorsila.. bolo to hlasnejsie... nevravim, ez je to na 100 % ta remenica, ale ten cisto kovovy zvuk nie je podmienka, ze je zla... vlastna skusenost

Odesláno

Když tu řemenici označím křídou a budu kontrolovat,jestli se části pootočí tak je v tahu.Když se nepootočí,může být taky špatná?Možná blbý totaz.

Odesláno

Tak dnes jsem sundal klínový řemen a natočil.Motor jde bez agregátů krásně potichu,jen si přede. Kladky jsem rukou odzkoušel. Jdou hladce a nemají ani vůli do stran, až na řemenici na kompresoru klimy.Ta má tak milimetrový pohyb do stran.Je to normální a nebo musí být bez vůle? Ta samá vůle je na řemenici čerpadla posilovače řízení.Tu tam mám již dlouho a nikdy neklepala.Řemen není popraskaný a po osazení je napnutí mezi ryskama jak má být.Řemenice klínového hřídele se rukou ani nehne.Po jejim označení křídou po 20 km jízdy se ryska vůbec nehla.

Prosím řekněte mi své názory co vyměnit jako první,abych neměnil zbytečně všechno.Zkuste odpovědět prosím a né jen číst.To mi opravdu nepomůže.Děkuji Vám

Odesláno

Mohli by to robiť tie remenice obe. Po správnosti by nemali mať vôľu. Osobne by som skôr dával príčinu na tú remenicu klímy nakoľko tá môže zapierať o spojku. Skús zapnúť klímu či to neprestane. Vtedy by sa mala otáčať remenica i so spojkou. Vložím sem obrázok kompresora v reze nech vidíš ako je to zložené.

[upravil dne 21/1/09 pastorek]

post-0-14109604231365_thumb.jpg

Odesláno

Díky.Zkoušel jsem to jak bez zapnutí,kdy se netočí ten předek,tak i se zapnutím,když se roztočí.Zvuk je stále stejný klapavý.Dá se jen vyměnit ta řemenice a nebo musí být celý kompresor?Jinak jsem to vše prostříkl konkorem a nic.

Odesláno
Původně zaslal: buky

Díky.Zkoušel jsem to jak bez zapnutí,kdy se netočí ten předek,tak i se zapnutím,když se roztočí.Zvuk je stále stejný klapavý.Dá se jen vyměnit ta řemenice a nebo musí být celý kompresor?Jinak jsem to vše prostříkl konkorem a nic.

Ak to robí i po zapnutí tak potom by to mohlo byť i to servo.

Remenica na kompresore sa dá vymeniť ale chyba by zrejme bola v ložisku ktoré je tiež vymeniteľné. Pri serve je to inak, tam jedine repas alebo nové.

Odesláno
Původně zaslal: dire

Cau Vsem ,

nevite zda se da koupit remenice z druhovyroby a kolik stoji nikde jsem to nenasel prodavat a orig je draha jako prase ., :(

Diky

ktera remenice ? u kompresoru klimy jak psal pastorek nebo od klikovky ?

[upravil dne 26/1/09 BV406]

Odesláno

Tak jsem dnes sundal řemenici na klikovce.Povolil jsem ji jen povolovací el.pistolí. Rukou jsem si ani neškrt. Je pěkně volná na té gumě.Jak vykukují na jedné straně ty nálitky,tak byly asi o jeden milimetr na každé straně umlácené.To byl ten rachot. V pondělí mi přijde nová od Tobolíka z Hulína.

Jak mám poznat, až ji nasadím, že jsem ji dostatečně utáhl,aby se mi nepovolila? V knížce píšou utahovací moment a o kolik pak ještě dotáhnout, ale na to nemám vercajk.Děkuji za rady.

Odesláno
Původně zaslal: buki

Tak jsem dnes sundal řemenici na klikovce.Povolil jsem ji jen povolovací el.pistolí. Rukou jsem si ani neškrt. Je pěkně volná na té gumě.Jak vykukují na jedné straně ty nálitky,tak byly asi o jeden milimetr na každé straně umlácené.To byl ten rachot. V pondělí mi přijde nová od Tobolíka z Hulína.

Jak mám poznat, až ji nasadím, že jsem ji dostatečně utáhl,aby se mi nepovolila? V knížce píšou utahovací moment a o kolik pak ještě dotáhnout, ale na to nemám vercajk.Děkuji za rady.

napiš potom,kolik jsi za ni dal--je to dost často měněný díl...:papa

Odesláno

Dle příručky \"Jak na to\"

Utažení: 1. etapa - utáhnout momentem 50 Nm

2. Etapa - dotáhnout o 62 stupňů

Závity šroubu se musí před našroubováním očistit a nanést na ně zajišťovací tmel na závity.

[upravil dne 1.2.2009 HonzaZ]

[upravil dne 1.2.2009 HonzaZ]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...