Bohumil Odesláno 26. duben 2011 Autor Odesláno 26. duben 2011 Tak Lvíček bude jezdit dál:) HonzaZ je super kouknul mi na to a udělal komplet diagnostiku. Nějaká nahodilá chyba pak doplním o co šlo. Tak se poděl o co šlo. Citovat
Lví-ček Odesláno 26. duben 2011 Odesláno 26. duben 2011 Tak nakonec to byla škrtící klapka. Honza mi poslal schemata a nákresy umístění konektorů, které mám zkontrolovat (oxidace, docvaknutí). Dále jsme koukali na prolínání oleje na konektor cívky svíček. Pod krytem cívky je hadice na odpařování oleje. Jedna část byla amatérsky zalepená a tudy prolínal olej na cívku a zboku na konektor. Dále jsme koukali na nefunkční dálkové zamykání auta. Zamykám klíčem. Prý bude chyba někde v el. a ne v klíčkách jak mi tvrdili v servisu. Poslední věc co by preventivně vyměnil je pomocný hnací řemen. To budu muset vyřešit přes servis. Na našponování podle citu si netroufnu. Podle Honzy je jinak auto v dobrém stavu. Poslal mi veškeré podklady, výpis diagnostiky,komplet rozpis o autě snad do posledního šroubku i s cenou a kody dílů na výměnu. Kamarád z Peugeotu má zaměstnaneckou slevu a tak to dáme dohromady. Stejně jsem chtěl měnit svíčky. Super přístup a hlavně jsem hned klidnější.Všechno mi ukázal vysvětlil. Honza je fakt šikula. :potlesk [upravil dne 26/4/11 20:53 Lví-ček] Citovat
Lví-ček Odesláno 27. duben 2011 Odesláno 27. duben 2011 Honzo, mohu tě ještě poprosit o zaslání typu svíček a případně napínací kladky pomocného řemene. Citovat
Lví-ček Odesláno 27. duben 2011 Odesláno 27. duben 2011 Ještě bych měl jeden dotaz. V práci napínáme řemen pomoci rozvibrování řemene.Změříme délku, šířku a hmotnost řemene. Přes výpočty určíme sílu grame force/m. Pak zadáme úsek mezi řemenicemi(kladkami), na kterém provádíme měření, šířku řemene a vypočtenou sílu. Napínací kladka je vždy proti měřenému úseku. Přístroj podle vibrací vyhodnotí sílu napnutí v kgf(1 kilogamme-force=9,807 N).Veškeré síly ve výkresech jsou definovány v Newtonech. Tolerance napnutí se pohybuje +/-5 %. Po testu 500h- cca 100 000km při maximálních otáčkách se měří opět našponování řemene max propad -20%. Peugeot používá jednotku 1 SEEM. Má to vůbec nějaký ekvivalent na Newtony nebo jiné jednotky.? [upravil dne 27/4/11 19:35 Lví-ček] Citovat
Lví-ček Odesláno 5. květen 2011 Odesláno 5. květen 2011 Tak jak se vám vede? Nějak to tu utichlo. Citovat
shark734 Odesláno 5. květen 2011 Odesláno 5. květen 2011 kupil som ziarovky Elta white spectrum blue a neviem ci ich mam vyhodit alebo nechat...svetlo je biele len ked je mokro moc toho nevidim....svietia paradne len neviem ci je to o zvyku na klasiku alebo su na ho*no nejake tipy na schopne ziarovky nemate? do 15€ za sadu:aut Citovat
Lví-ček Odesláno 5. květen 2011 Odesláno 5. květen 2011 Tak to neporadím. Nedávno jsem měnil žárovku a dal jsem tam klasickou H7 a nemůžu si stěžovat, že bych blbě viděl. Co zkusit OSRAM. Kupoval jsem je tátovi k Vánocům, původní v jeho Renaultu nesvítili nic moc a nemůže si je vynachválit. [upravil dne 6/5/11 10:50 Lví-ček] Citovat
shark734 Odesláno 5. květen 2011 Odesláno 5. květen 2011 nad nimi som rozmyslal ale 20€ za ziarovky co nasvietia par hodin:nevim Citovat
Bohumil Odesláno 6. květen 2011 Autor Odesláno 6. květen 2011 Osram cool blue. :D:D S těma je vidět skoro i za roh. :D:D Citovat
shark734 Odesláno 6. květen 2011 Odesláno 6. květen 2011 elta ....a teraz fakt neviem ci mi vadi odtien svetla alebo ze slabo svietia Citovat
Lví-ček Odesláno 6. květen 2011 Odesláno 6. květen 2011 Možná je to jen o zvyku. Proč by jinak Audi, BMW a jiné automobilky podobná světla používala. Citovat
Bohumil Odesláno 6. květen 2011 Autor Odesláno 6. květen 2011 2 shark734 : Na fotkách je vidět nějaký rozdíl. Nebo tu druhou jsi fotil kvaltnějším strojem?:mrk:mrk Citovat
shark734 Odesláno 6. květen 2011 Odesláno 6. květen 2011 obe su fotene mobilom...len ta s origo h7 sa nejako rozmazala Citovat
Existujuci Odesláno 6. květen 2011 Odesláno 6. květen 2011 Modra farba je studena-mozno preto sa ti to zda take divne,ale fakt svietia nejako slabo. Citovat
nemec.cb Odesláno 8. květen 2011 Odesláno 8. květen 2011 používám žárovky tungsram a vydrží mi dva roky a kousek(měsíc měsícapůl) předtím jsem měl nějaké obyč za 50,- s tesca v akci koupil jsem dvě a před obchodem jsem v košíku našel další dvě a do 5-ti měsícu bylo po nich Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.