Shemik Odesláno 13. prosinec 2010 Autor Odesláno 13. prosinec 2010 No ja bych prave rekl, ze v posledni dobe tu pokutu sliznes spis po Praze, nez mimo ni. Jinak bacha na jen tak dobastlene ledky. Ja je tam zpocatku take mel, ale nesvitilo to, jak ma, tak jsem je zrusil a koupil normalni homologovane prodavne denni. Mam v rodine certa a ten mi vysvetlil, ze jde hlavne o pripadnou nehodu, vleze Ti nekdo pred auto, nebo jina mensi nehoda a vuvec nemusis byt vinikem, ale jakmile u nehody certi zjisti, ze auto nesplnuje vyhlasku o osvetleni vozidla, tak Ti nepomuze ani svecena voda a razem se stavas vinikem i veci, ktere se skoro ani nestaly Z tohoto duvodu, jsem tam dal normalni homologovana svetla a po tom, co mi rupnul jeden starter na dodelavany xenon, uz jsem neobnovil ani xenony a vratil zarovky, pac to je to samy, u nehody, byt jen male, je to proste prusvih jako Brno. Jinak kdysi jsem ty xenony daval ne kvuli sviceni, ale kvuli praskani zarovek, ale to jsem tehdy jeste nemel denni a ted co mam i denni, mi i zarovky drzíi vyborne. Takze ja jsem se holt vratil ke schvalenym vecem, pac jsem pose_a, pac v ty prazsky dzungli se covek stane ucastnikem nehody, ani nemrkne a nemusi byt vinikem, tedy pokud ma auto v cajku Tot me doporuceni Citovat
MotoMoto Odesláno 14. prosinec 2010 Odesláno 14. prosinec 2010 Já měl původně LEDky takové nehomologované bludičky a až jsem se styděl jak to svítilo a tak jsem koupil řádné homologované a je klid. Citovat
Tango C8 Odesláno 15. prosinec 2010 Odesláno 15. prosinec 2010 Ja vám nevím kluci, ty LEDky. Nějako se mi do nich nechce. Když tady čtu jak to svítí a co to stojí. Xenon je xenon. Tak uvidíme časem. Citovat
MotoMoto Odesláno 15. prosinec 2010 Odesláno 15. prosinec 2010 Xenony nemám a tak nemohu posoudit, ale s těmahle Ledkama jsem spokojený, nevypadá to tak špatně a na denní svícení ideální. Citovat
Shemik Odesláno 15. prosinec 2010 Autor Odesláno 15. prosinec 2010 No oni xenony, presneji receno potkavacky obecne, i kdyz jsou v nich obyc. zarovky, jsou v podstate dokonce jen nahrazkou denniho sviceni, protoze maji svetelny kuzel oriznuty tak, aby neoslnovaly protijedouci ridice, takze i kdyz sviti vyrazne vyssi intenzitou, tak ale porad dolu. Kdezto prave denni svetla maji intenzitu svetla daleko nizsi, aby neoslnovaly a svetelny kuzel rozptyleny temer do vsech stran, aby auto bylo viditelne z co nejvice uhlu, protoze to je jejich ucel!!! Takze pro denni sviceni jsou opravdu nejlepsi denni svetla, protoze kdyz shrnu ty ostatni, tak: - potkavacky sviti dolu, takze i kdyz sviti vic, jsou videt vyrazne mene, nez denni - mlhovky sviti jeste nize a jeste k tomu jsou mimo pro urcene podminky zakazane - dalkovky oslnuji - pozicni (casto si je lide kvuli ledkam pletou s dennimi), sviti strasne malo, jsou to v podstate trochu vic svitici obrysovky - a o dobastlenych ledkach, ledkovych paskach, do svetel ci kamkoli na aute a pod. ani nemluvim, (ja se o to dobastleni ledek pokousel do origo obrysovek viz fotky o par stranek nazpet a tam vidite jak jsem dopadl) Zaverem neni nad normalni originalni homologovane denni svetla a pozor nemusi nutne byt ledkova. Ledky jsou v nich sice dneska nejcastejsi, ale delaji se denni i se zarovkami. Ale hlavne jedine homologovana denni svetla sviti spravnou intenzitou a uplne nejhlavneji, sviti tam kam maji Citovat
Tango C8 Odesláno 15. prosinec 2010 Odesláno 15. prosinec 2010 Ale hlavne jedine homologovana denni svetla sviti spravnou intenzitou a uplne nejhlavneji, sviti tam kam maji Když je namontuješ správně. Co ja neumím a neznám nikoho kdo by to věděl (tedy krom kluků na fore). Citovat
MotoMoto Odesláno 15. prosinec 2010 Odesláno 15. prosinec 2010 Tak vyhláška nebo co to je říká jen nějaké minimum co musí splňovat mimo homologace a to jsou nějaké rozměry minimální od sebe vzdálenost a podobně. Aspoň tak mi to někdo vysvětloval. Nedávno jel favorit proti mě a měl je u sebe pod SPZ tak že SPZ měla větší rozměr a to asi být nemůže a i to vypadalo na dvě věci. Citovat
Tango C8 Odesláno 15. prosinec 2010 Odesláno 15. prosinec 2010 Tak vyhláška nebo co to je říká jen nějaké minimum co musí splňovat mimo homologace a to jsou nějaké rozměry minimální od sebe vzdálenost a podobně. Aspoň tak mi to někdo vysvětloval. Nedávno jel favorit proti mě a měl je u sebe pod SPZ tak že SPZ měla větší rozměr a to asi být nemůže a i to vypadalo na dvě věci. To jo, ja myslel natočení nahoru, dolu, dostrany a tak. To je asi problém. Takových borců, co mají ledky, dole, nahoře, ve světlech a ja nevím kde potkávám dnes a denně. Citovat
Shemik Odesláno 15. prosinec 2010 Autor Odesláno 15. prosinec 2010 To natoceni neni problem, ja si je taky natocil sam. Staci odbehnout cca 40 - 50m pred auto a natacet ja tak, aby na tuto vzdalenost mely co nejyssi svitivost na me, kdyz jsem primo pred autem a mirne predkloneny. Mam je takto uz od zacatku a jsem viditelny krasne. Jinak on tam nejaky ten milimetr nehraje zas takovou roli, protoze ty svetla samy o sobe maji obrovsky rozpty, aby byla viditelna z co nejvice uhlu, takze nastelovat denni rozhodne neni zadna veda, jako je to s potkavackama, kde je kazdy milimetr velmi dulezity. Neboj se toho, flakni je tam, odbehni pred auto, drobatko je polad, aby svitily na Tebe a je hotovo Citovat
Shemik Odesláno 15. prosinec 2010 Autor Odesláno 15. prosinec 2010 PS: Ja jsem mozna k te vete: \"... denni svetla .... hlavne sviti tam kam maji\" mel dodat, ze: \"sviti tam kam maji cili skoro vsude\":D Citovat
Tango C8 Odesláno 4. leden 2011 Odesláno 4. leden 2011 Kluci, kudy jste vedli káble od světel pro denní svícení k baterce? Jelikož je u spolujezdce pod nohama. Stále přemýšlím nad těmi LEDkami. A ještě : našel by se někdo (Praha) kdo by mi ty LEdky na vozidlo namontoval? Já jsem na tyhle věci jelito, tak mně hned [upravil dne 4/1/11 10:01 Tango C8] Citovat
Shemik Odesláno 4. leden 2011 Autor Odesláno 4. leden 2011 Cece, me to delal kamos v jiznich Cechach (autoelektrikar-sikula) pac ja jsem na to taky jelito, ale mam pocit, ze nic netahal od baterky, ale z nejake svorkovnice, nebo nejakeho kontaktu v motoru, nekde z mista pred spolujezdcem a tam mi take namontoval vypinac dennich svetel, takze kdybych je nechtel pouzivat, tak je tam mohu vypnout. Jestli si na to vzpomenu, tak ti na to cihnu pripadne Ti to blejsknu (-: Citovat
Tango C8 Odesláno 4. leden 2011 Odesláno 4. leden 2011 Hm, vždyť všude je napsané že to musíš píchnout na baterku. Tak nevím, no a proto hledám někoho kdo mi to zapojí správně. Já bych to pokašlal Když tak hod nějaké foto Citovat
MotoMoto Odesláno 4. leden 2011 Odesláno 4. leden 2011 No přímo na baterku težko, to by ti svítilo stále. Citovat
Tango C8 Odesláno 4. leden 2011 Odesláno 4. leden 2011 No přímo na baterku težko, to by ti svítilo stále. Tak jak je to na tom obrázku jsem myslel:papa Proto jsem se ptal jak to napojit na baterku, která je u spolujezdce dolu. [upravil dne 4/1/11 13:37 Tango C8] Citovat
Shemik Odesláno 4. leden 2011 Autor Odesláno 4. leden 2011 Neboj, on mi tam neudelal zadnou zbastlenou divocinu, tehdy mi to nejak zduvodnoval, ze to je na nejakej privod primo od baterky, nebo jak, uz si to nepamatuju, ale cihnu Ti na to Citovat
MotoMoto Odesláno 4. leden 2011 Odesláno 4. leden 2011 Už 120tky měly veveden kontakt přes klíček a tady je určitě také, to schéma ukazuje montáže skutečně přímo z baterie ale musí tam být to relé a oranžový ovládací vodič. Citovat
Tango C8 Odesláno 4. leden 2011 Odesláno 4. leden 2011 Už 120tky měly veveden kontakt přes klíček a tady je určitě také, to schéma ukazuje montáže skutečně přímo z baterie ale musí tam být to relé a oranžový ovládací vodič. To tam všechno je. A jak to máš ty zapojené tedy? [upravil dne 4/1/11 14:43 Tango C8] Citovat
MotoMoto Odesláno 4. leden 2011 Odesláno 4. leden 2011 Tak to se přiznám že nevím, já to nedělal sám, mě to dělal kluk co mi montuje tyhle věci. Ale když zapnu klíček tak se rozsvítí a jak se zapnou obrysovky tak znasnou. Ale odkud to tahal nevím. Citovat
MilanF1 Odesláno 4. leden 2011 Odesláno 4. leden 2011 Tady se taky hovoří o denním svícení. Já také plánuji zapojit na kabel, kam jde proud po klíčku + obrysovka. Dle toho, co tam psal Smetky. [upravil dne 4/1/11 17:01 MilanF1] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.