Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Životnost automatické převodovky

Recommended Posts

Odesláno

Tak mi volali z Autospolu, že automatické převodovky v 607mách jsou bezúdržbové, ani se nekontroluje hladina náplně (alespoň ty 6ti-stupňové)...

• O 3 týdny později...
Odesláno

zatial najazdene cca 250tis, prevodovka slape v pohode, chcel som menit olej ale odradili ma od toho, ze po tolkych KM uz to moze skor uskodit ako pomoct, takze to necham tak a budem sa modlit aby to vydrzalo dalsich 250000...

Odesláno

Já bych se s dotazem obrátil trošku jinou formou na značkový servis a nebo Peugeot CR.

Mám automatickou převodovku, neřadí, auto jezdilo do značky, co teď. A budete vědět hned. Kde udělali soudruzi z NDR chybu :(

Souhlasím s názorem 60 000 , pokud chceš mít halmaru v bavlnce , měň s každým motorovým olejem.

Odesláno

PeugeoT ČR i serVis Tě pozVou aŤ přijedeš do auTorizoVanéHo serVisu, že se na To podíVají... a pak Ti možná něCo řeknou... olej údajně sTojí asi 2000/LT a je Ho Tam 7LT... japonCi To asi doTáHli, že je přeVodoVka bezúdržboVá:super Jinak V orig.serVisu na Cenu neHledí,když přijedeš 607mou...

Odesláno

to Hnusoba:

Ty jso tohle objednával přes Peugeot ? Jestli ano co je to za značku a kolik toho je, protože cena mě překvapila :o

Dík

9980 D4

01 OLEJ

JWS 3309

- AUTOMATICKÁ PŘEVODOVKA AM6

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Přečetl jsem celé téma a můžu Vám sdělit jen jedno, jsem v rozpacích. Mám 807 v automatu, nyní najeto 52 tis. Zavolal jsem postupně do všech Servisů Peugeot ve středočeském kraji a všude mi řekli něco jiného. Neměnit, nekontrolovat, nezajímat se dokud nezačně převodovka zlobit. Jen servis v Kolíně sdělil, že na 60 tis. přijet a vyměnit. Tak až je najedu, tak tam jedu. Je to prostě pěkný bordel v těch našich značkových servisech. Ve většině případech mi to připadalo, že spíše ani neví co se má dělat, nebo se jim do toho nechce. Můj názor ale je, že výměna musí jen prospět a nic se nemůže zkazit. Litr oleje stojí 180 Kč. to mám zjištěno.

Odesláno

Výměna oleje převodovce neublíží. Pokud automat nasledně umře, tak to nebylo výměnou oleje ;). Stejně se nemění celá náplň. Tu človek vymění jen, když převodovku sundá vč. konvertoru a vypustí chladiče...

Hlavně měnit i filtr (pokud převodovka má). Pokud je zanesený, tak se dostáváme do začarovaného kruhu problémů. Tj. filtrem neproteče dostatečné moznožství oleje, to způsobí, že není dostatečný tlak, když není dostatečný tlak, tak prokluzují lamely, pokud prokluzují lamely, tak z nich \"padá\" bordel, který víc ucpává filtr, pokud je filtr zanesený .............

• O 10 měsíců později...
Odesláno

tak teď nevím, zda vyměnit nebo neměnit :myslim Mám najeto 188tis km na 607mě, která byla servisována po celou dobu v AV CARu v Praze (koncesionář Peugeot) ale nevím zda tam někdy v převodovce olej měnili :myslim tak abych něco pokazil:myslim

Odesláno

Ja by som zavolal do nejakeho servisu kde rozumeju prevodovkam a opytal by som sa. Ja som riesil tu istu otazku pri 150000 a bolo mi povedane ze nic sa nestane ked vymenim, ze to v akom stave je prevodovka sa uvidi az pri vymene oleja, ci tam nie su nejake kovove castice, alebo co. Po vymene v pohode vsetko ide ako ma.

Odesláno

Mám taky 4 kvalt v P807 a když jsem se zajímal o výměnu oleje, zjistil jsem, že u nového vozu je dobré měnit kolem 60 tis. km a poté každých 40 tis km. Tak jsem tedy na 60 vyměnil a je vše OK. Na řeči v servisech, že je doživotní náplň vůbec nereagovat a nechat vyměnit v servisech, kde dělají automaty. To je můj postřeh a každý ať sám uváží.

Odesláno

Ja som to dal robyt do KAPS.cz. Ja som bol spokojny. Vymena aj s preplachmy plus 9 litrov oleja 3200czk. Ak robia viac preplachov tak potom vyssie, ale povedal ze maximalne 5000czk. Ja som na nich pocul len chcvaly, ale niekto tu z fora mal aj zle skusenosti. Tak neviem. Ja som bol spokojny. Objednal som sa na rano a za dve hodky som isiel nazad.

• O 1 rok později...
Odesláno
Původně zaslal: Michael coupé

Jen otázko,proč se mění olej v motoru?Asi proto,že tam dochází ke tření pač je v pohybu a aut.převodovka se uvnitř hýbe?Ano hýbe,proto je doporučena výměna oleje 60tkm.Peugeot jako servis ho měnit nechce,protože se olej prodává tuším jen v 20l nádobách,vylejou ti +-7l,jelikož čističku nemájí aby vyčistili všechen olej a zbytek by jim tam zůstal a ve většině servisů nemaj ani tucha pomalu kde se to mění,ale ř

367000t km olej som este nemenil.

Odesláno

Trochu :xvul Já dávám do manuálu Dextron III, v AutoKelly 5l za 928,- a krásně to řadí i v zimě, člověk ani nepozná, že by něco ztuhlo. A olej určitě měnit. Výraz \"doživotní\" podle mě znamená do té doby než to odejde, tak proč to neprodloužit, než pak dávat 20k za opravu.

Odesláno

rozumím tomu dobře, že dáváš do manuální převodovky 406ky olej do serva? (aut. převodovky). Kolik máš na tom oleji asi najeto? Co máš za typ převodovky? ML5T?:)

Odesláno

Předtím u 406, teď do 407. Typ nevím, ale u tý první jsme já a táta celkem na tom autě najeli 300 000km. On 240tkm a já 60tkm a nic se nedělo. Jinak je to asi v 8 autech jenom co vím (servis kam všechna včetně mě jezdila) a a vše OK.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...