Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Takže řeším další výběr a to vchodové dveře do panelákového bytu. Každej říká, že musím mít protipožární. Bydlím v družstevním byto a ptal jsem se jestli je na to nějaká vyhláška a jestli musím vybírat protipožární dveře - řekli že ne. Potřebuji dveře ale také i futra. Líbí se mi plastové a s futrama ale nevím jestli je to dobré, dávat do paneláku plastové dveře. Bezpečnostní nechci, jsou moc drahé ale chtěl bych nějaké aby byly alespon trochu odhlučněné (výtah slyším neustále). Takže poradte mám vybírat protipožární, existuje na to vyhláška abych je nemusel po několika letech měnit. Jde mi také o to že naše stará futra jsou hrozné, proto požaduji i výměnu futer ale za nějaké, na které se dá koukat, líbí se mi obložky ale nevím jestli dělají na vchodové dveře. Můžete mi poradit, vybíral někdo nedávno něco podobného?

Díky

Odesláno

myslím, že vchodový dveře v paneláku protipožární být musí. jinak obložky se dělají na jakýkoli dveře s klasickým pantem. plastový dveře do paneláku, no nevim nevim jak by to vypadalo. já mam nejradši dřevo a hlavně pohled zevnitř, to co je za dveřma mě jaksi nezajímá

Odesláno

my mame relativne novu bytovku, kolaudacia 12/2000.

Ale dvere nam dali protipoziarne Kronospan z Presova. Tie su fakt slabe na zvukovu izolaciu.

Niektori ich po case za 600SK dali otapacirovat z vnutra, je to trochu lepsie. Ale ti co dali bezpecnostne dvere ADLO tak ti nepocuju fakt skoro nic! Ja som rozmyslal nad dverami lacnejsimi bezpecnostnymi z Polska, co maju tu na SVK svoje obchody tzv. Merkury Market. Daju sa tam zohnat aj o polovicu lacnejsie.

Takze na dverach sa neoplati setrit.

Predsa predstavuju aj ochranu majetku doma. ;)

Odesláno
Původně zaslal: Francouz_407

protipožární musí být - na to je nějaká kontrola která bude chodit? Byt nekolauduji, takže není důvod? a zpětně to nikdo kontrolovat nebude.

jasně, nebude. je to v podstatě tvoje věc. jen na sebe bereš riziko, kdyby náhodou u tebe hořelo a požár se rozšířil pres dveře dál do domu, nebo naopak při vymáhání škody po požáru v domě..

Odesláno

Tak to já řwším už alespoň rok. Chci dveře, které by celoobvodově i těsnily a byly trochu bezpečný. Plasťáky jsem chtěl taky není prý problém. Když si je přišel změrit odkráčel s tím, že je to plast a jde to jednoduše prokopnout, i když krásně těsní a byly i proti hluku. Cena cca 18000Kč. Pak jsem zajel do KV a tam mají dveří přehršle. Ale celoobvodový pořádný těsnění, to jsou dveře tak do baráku a kolem 30000Kč. Nakonec jsem se domluvil, že protihlukové a protipožární zároveň cena cca 6000-7000Kč podle povrchové úpravy. Nechám se přeměřit to futro, zda je opravdu křivé, protože stávajícíma táhne spodem a z boku, a pak se buď rozhodnu i s futrem nebo bez.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...