Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Čauec, mám dotaz...

Topení mě sice topí, ale jen když jedu... Když zastavím tak přestane.

Příklad (dělá to odvčera teprve): dneska ráno o půlnoci sem dojel domů. Topím. Cca posledních 500m jedu na neutrál a jak dojedu k baráku, zaparkuju a už netopím...

Příklad 2: ráno v 7 jedu do práce, cca po 5 minutách začínám topit a topíme... Zaparkuju v práci, nechávám běžet 5 minut - pořád topíme. Vypínám motor. Během 5 minut ještě vyjíždím na benzínku - topíme. Tam je vyplej motor cca 5-10 minut. Jedu zpátky do práce (200m) a už netopím. Zkouším nechat jet auto na prázdno při stání netopí vůbec - 2x 5 minut pokus a nic. Zkouším to na 2ku trošku projet - nic.

Jaká je pravděpodobnost, že mám zavzdušněnej chladící okruh ?

Stav kapaliny ok - radši sem ještě trošku dolil pro jistotu a nic. Co se týče teploty motoru - ok 70 prakticky pořád... Není to taková katastrofa, když topí když jedu, ale chcu to spravit. Díky za hypotézy... :papa

Odesláno

Jojo fouká, větrák je ok.

Myslel sem to takto:

Topím - fouká teplej vzduch.

Netopím - fouká studenej vzduch.

P.S. a ovládání manuální...

[upravil dne 14/1/09 budvar]

post-0-1410960412078_thumb.jpg

Odesláno

Mě něco podobnýho dělal kouslej (pootevřenej) termostat, ale to jsem se při normální jízdě nedostal s teplotou na budíku ani k 70°. A pak mě to potkalo, když jsem měl ruplej chladič a musel jsem každou chvíli dolít vodu, tak se mi to zavzdušnilo a tropilo to podobný zvěrstva...

Odesláno

S tím problém nemám - já sem na začátku měl dojem, že se mě zrácí voda, ale bylo to fópá - páč sem zjistil, že se má G12+ za studena dostane na minimum a když na to juknu po jízdě tak je v normálu - když je zahřátá je jí víc. Takže chladič by měl bejt ok... Ťuk,ťuk,ťuk...

Odesláno

a co klapka ktera prepina teply vzduch a studeny z venku? Nevim jestli je to 405 resene tahlem a nebo elektronicky, takze bud spatne tahlo a nebo spatny kontakt... :myslim

Odesláno
Původně zaslal: f3Rd@

a co klapka ktera prepina teply vzduch a studeny z venku? Nevim jestli je to 405 resene tahlem a nebo elektronicky, takze bud spatne tahlo a nebo spatny kontakt... :myslim

Nevím jak to myslíš... Schválně sem to teď nastartoval a nechám to 5-10 minut jet... Táhlo sem dal na vzduch uvnitř auta - ale to je absolutně bezpředmětný...

Celej rok mám táhlo na vzduch z venku (vpravo) a na vnitřní (vlevo) ho dávám jedině když jedu kolem \"hnoje\" nebo za náklaďákem smradlavým...

Dycky to topilo v poho... Když to mám na vzduch vnitřní tak se mě mlžili okna...

Odesláno

Taky bych to viděl jako zavzdušněný. Už ten rozdíl hladin při studeným a teplým motoru. Vzduch se při zahřátí víc rozpíná takže Ti zahřátá bublina houpe s hladinou kapaliny. Toť moje doměnka. :myslim

Odesláno

Tak sem to teď jel protáhnout a cca 5 minut nic, pak začal topit pomaličku - klasika. Projel sem tak 5km poslední 3km kolem 90km/h a jako topí krásně... Zaparkuju nechám to 10 minut odstát - du to vyzkoušet a topí :mrk Si ze mě zas dělá prdel :bacha

No za hoďku po osmé to zkusím znova... To už to bude zas schládlý...

Odesláno

Jak jsem si ještě pozorně přečetl ten počáteční popis, tak to vypadá, že:

- netopí na volnoběh

Připadá mi, že je netěsný termostat, a při malém vývinu tepla a při malých otáčkách vodního čerpadla voda stihne utíkat přes termostat do chladiče - a zároveň pootevřený termostat netvoří dostatečnou překážku (odpor), aby voda byla nucena tlačit se přes radiátor topení.

V každém případě bych doporučoval vyměnit termostat - stojí asi 500, výměnu zvládneš sám. Kup takový, který pasuje do Tvojí 405-ky - pokud budeš mít na výběr, tak asi 82 až 85 st.C.

[upravil dne 14.1.2009 P607Olda]

Odesláno

Tý jo, je to možný, že termoskřítek zlobí :P Od včerejšího večerního prošlápnutí na Slatinské terase se to asi uklidnilo... Dneska ráno v 7 sem dojel z hokny Slatina-Kr.pole 9km a schválně sem seděl přes 5 minut v káře a furt foukal horkej vzduch... Snad už se umoudřil. Když ne, zkusím ten termostat :bacha

Odesláno

Tak topení se včera umoudřilo - krásně topilo - držels palce dobře :) Jenže k večeru mě to 2 chíplo - celý auto... To nikdy za 20 000 km neudělal ještě (krom doby kdy sem měl ze začátku v háji těsnění pod hlavou)... Nevím asi to nesouvisí, proto sem tomu založil svoje téma. Ale zmíním se tady, protože v 405tce souvisí snad včecko se vším... :roll

Topení topí, ale jen za jízdy

Odesláno

Tak to vypadá na špatný víčko... Zas tam bylo vody na minimu po krátkým schládnutí... Dolil sem litr, mezi víčko a chladič sem flákl na utěsnění tesco kabelu, přeloženou - nic lepšího zrovna po ruce nebylo :D A po 100km provedu ohledání :) Předvídavě sem si dokoupil další G12+

Du mrknout, kde se dá sehnat víčko na 405 dobrý...

• O 3 týdny později...
Guest klíma václav
Odesláno

jo víčko to být může,hmm termostat taky:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...