Y2K Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Tak som zasa raz dal dokopy jeden comp.... Ale ked som ho chcel prvy krat nastartovat tak vsetko slo OK, dal som install XP no seklo sa to, tak som dal reset a comp nenabehol. Teda, ked nabieha OK tak samozrejme pipne a ide dalej ale tentokrat nepipol, tak som ho restartol znova. Uz siel, tak som pokracoval znova v instalacii ale po case zasa vytuhol a vsetko sa zopakovalo. Teraz je stav taky ze raz si nabehne normalne, teda pipne a ide dalej, inokedy zasa ani nenabehne teda ani nepipne, obcas sa zasekne na zakladnych testoch teda ked nabiehaju ramky a tak... Na nete som sa docital ze by to mohla byt nekompatibilita komponentov (grafika, doska, RAMky,....).... Preto sa vas chcem spytat na vas nazor co si o tom myslite vy kedze urcite sa tu najdu aj odbornici z tejto oblasti. Vopred dakujem PS: po uplnu instalaciu XP som sa este nodostal, vzdy sa sekne alebo resetne [upravil dne 13.1.2009 Y2K] Citovat
MirasCC Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Paměti Máš tam jeden modul, nebo víc? A vůbec, napiš přesnou konfiguraci Teď sem řešil hodně podobnou záhadu. Ale jako fakt divnou Sice sem to nainstaloval, ale pak to občas nějak záhadně vytuhlo a nevěděl sem vůbec co s tím. Světe div se, u mě to bylo nakonec diskem. Teda doufám, zatím testuju novej disk a zdá se to OK. Ale běží to jen krátce, tak snad se záhada zase nevyklube zpátky na svět až po čtrnácti dnech, jako poprvý. [upravil dne 13/1/09 MirasCC] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Jako uz sem se stretl s nekomplatibilitou komponentou, ale vecsinou to boli len extremi... Napr doska MSI 939, Procak AMD Athlon 64, ramky mercury, ramky tam nejeli. Lenze to bylo dane znackou ... Citovat
Y2K Odesláno 13. leden 2009 Autor Odesláno 13. leden 2009 Tak uplne presnu konfiguraciu vam nepoviem lebo ju neviem. Ale ked zistim dopisem. Pretoze to si sused poobjednaval co videl v shope a samozrejme zlozit sa to uz neodvazil. No a tak to dopadlo. Ale, procak je tusim AMD dual core 2,66 GHZ, zbernicu vam nepoviem Ramky: Znacku neviem, 2x2GB Doska: Nejaka lacna Asus Grafika: Tiez neviem presnu znacku, zistim Keby aspon daco neslo ze vobec, tak je to jasne. Lenze ono to ide a po chvili koniec. Este ma napada, sprava sa to ako keby sa prehrieval procak, proste ze ked je prilis teply sa resetne. Ale comp nepodal \"ziadny vykon\" na to aby sa toto stalo a kontroloval som to asi 5x, nic nevyzera zle. Ozaj uz neviem... Co mu mam povedat ze si to ma znova objednat vsetko a poriadne ??? No a disk, tiez ma to napadlo ze taketo veci moze robit aj disk, ale neviem neviem. Citovat
MirasCC Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Zkus se zaměřit na ty paměti. Nech tam jen jednu a zkus to. Když to nepojede, prohoď je. Pokud to pořád nepojede, si v pytli Pokud nemáš všechny komponenty dvakrát a nemůžeš měnit kus za kus, těžko na to takhle doma přijdeš. Pak máš dvě možnosti: Varianta a) Zkusit se domluvit tam, kde jsou ty komponenty nakoupený na nějaký diagnostice. Že to blbne a že nevíš proč, tak ať na to mrknou, zjistí kde je chyba a vadnou komponentu vymění. Neměli by si za to nic účtovat. Varianta b) Pokud s nima v tom krámě nebude rozumná řeč, objednej to samý ještě jednou, zjisti kde je chyba a nepotřebný věci vrať. Je to trochu sviňárna, ale právo na to máš a když s nima nebude řeč, tak holt jejich boj. [upravil dne 13/1/09 MirasCC] Citovat
Y2K Odesláno 13. leden 2009 Autor Odesláno 13. leden 2009 No ono to sused objednavala z nejakeho e-shopu. A samozrejme to hodil mne na hlavu, takze mne sa to nechce ani prinajmensom riesit. Keby slo o moj comp to je ine....ale takto, no uvidime. Takze vravis ze ramky, OK, skusim. Ale az ked budem doma, teraz som daleko od toho PC az dokonca tyzdna...chvalabohu Citovat
AnotherOne Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Ad prehrievanie - ak sa dá dostať do biosu a tam sa to nesekne pozri sa na hw monitor ako tam vyzerajú teploty a tieź nezabudni na napätia to by to tiež mohlo robiť. Skúšaj s minimom komponentov. Ak má doska grafiku integrovanú vyhoď externú. Odpoj disky a mechaniky. Použi len jeden pamäťový modul. Potom nabútuj memtest86 a over spoľahlivosť. Postupne pridávaj ďalšie komponenty. Takto na to určite prídeš. Citovat
Y2K Odesláno 13. leden 2009 Autor Odesláno 13. leden 2009 No jo posnazim sa.....este som to takto nerobil a nikdy sa mi to nestalo a to som zlozil uz par compov teda....tak som z toho taky nesvoj. Este podotknem ze typek aby asi usetril tak si nechal staru 7 rocnu DVD mechaniku ktora cita kedy sa jej chce a to tiez neprispieva k zdarnemu chodu Citovat
AnotherOne Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Ešte som zabudol. Pozri či nie je novší bios, mohla by to byť aj nekompatibilita s CPU. Citovat
Y2K Odesláno 13. leden 2009 Autor Odesláno 13. leden 2009 Musim zistit presne tu dosku a ostatne a potom napisem este sem....Dik za pomoc zatial, uvidim ci to bude fungovat.... Citovat
MirasCC Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 No paměť je asi jediná věc, kterou jakž takž v daných podmínkách vyzkoušíš. Tady bohužel neexistuje jinej způsob, jak odhalit závadu, než že postupně měníš jednotlivý komponenty a zkoušíš. Takovouhle závadu může způsobovat naprosto cokoliv. Paměti, základní deska, procák. Asi i grafická karta a což bych doteď nikdy neřekl, tak i pevnej disk Postup je jednoduchej - spustíš to v naprosto minimální konfiguraci, co je možná. Takže vyházet veškerý přídavný karty, disky, mechaniky, paměť, no prostě cokoliv, co vyhodit lze. Pokud problém přetrvává, je někde v tom základu a s tím neuděláš nic, než že měníš a zkoušíš. Jestliže problém zmizí, opětovným posptupným přidáváním jednoltivých dílů odhalíš, kde přesně problém je a můžeš ho řešit. Z toho co si ale zatím napsal mi plyne, že v podstatě moc navíc než základní konfiguraci nemáš. Citovat
bombarderik Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Typujem ties pamat, toto som riesil pred asi 4 rokmi, Predali mi chybne pamate a presne takto sa to chovalo. Siahni si z netu memtest spravis si bootovacie cd. a nabutujes s neho. A tam uvidis ci su pamete ok. Citovat
Driver Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Takovýhle závady jsou na mašli. Řešil jsem podobnou věc u kamarádovýho pc. Po instalaci XP se počítač různě kousal, zkoušel jsem si hrát s komponenty a na nic jsem nepřišel. Když jsem na ten komp nainstaloval W2000 tak se problém neprojevil. Takže kamarád jel na W2K než ten komp prodal a koupil jiný. Citovat
Y2K Odesláno 13. leden 2009 Autor Odesláno 13. leden 2009 Původně zaslal: bombarderik Typujem ties pamat, toto som riesil pred asi 4 rokmi, Predali mi chybne pamate a presne takto sa to chovalo. Siahni si z netu memtest spravis si bootovacie cd. a nabutujes s neho. A tam uvidis ci su pamete ok. Fajn dik...skusim Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Mozu to robit ramky ale nemusia ... V najhorsom pripade sa ty na to mozem pozret ked to doneses do Trnavy (viac ako rok som robil PC technika, este to s kolegom stale robime na jeho zivnost) Zhodou okolnosti mam aj doma jeden AMD X2 komp, doska asus, ramky kingston ... Takze by som to vedel poprehadzovat... Citovat
Pata Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Muzes sem dat fotku Tvoji desky? Mam docela \"peknou\" zkusnost s KO kondenzatory pobliz socketu delalo to neco podobneho, parkrat se mi poradilo treba i nainstalovat system, ale kdyz to neudrzi stavu pro Vcore, tak je konec Znamy uz chtel kupovat novou desku, pritom stacilo vymenit 8 kondenzatoru Edit: jinak kluci maji pravdu, jedine menit kus za kus a zkouset [upravil dne 13/1/2009 Pata] Citovat
Y2K Odesláno 13. leden 2009 Autor Odesláno 13. leden 2009 To s tym menenim je mi jasne....bohuzial taku moznost momentalne nemam. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Neviem ci si si cital prispevok ktory som napisal vyssie Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.