Doucek Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Zdravim Vas, prosim o radu, jake zhavici svicky mam koupit do 307SW, r.v.02/03 79kW, 110HP taky prosim o radu jestli mi pomuze vymena zhavicich svicek....v lete chytalo auto uplne super - v zime taky, nicmene jak uhodej kruty mrazy tak se mu vubec nechce...skyta klidne na 10x - jakmile se ohreje chyta uz normalne zhaveni treba 3x nepomaha - bohuzel nemuzu ani odzkouset, nemam k tomu na sluzebce podminky diky za pripadny rady Citovat
ozzy56 Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Ahoj v klubu Než koupíš žhavky--tak ty staré demontuj a zkus (i s proměřením--když budou venku) Nejlepší jsou asi BOSCH Citovat
Doucek Odesláno 13. leden 2009 Autor Odesláno 13. leden 2009 jeste jedna vec...muzete mi prosim nekdo vysvetlit, nebo na nejaky fotce ukazat, kde presne ty zhavici svicky jsou? diky moc jinak dneska rano jsem nastartoval uplne v pohode....baterka toci krasne, ale dlouho trva, nez chytne...tak 8-10x musi otocit - takze bych to videl spis na ty zhavici svicky Citovat
destiny Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Po nastartování už to pak nechcípá? Pokud ano, můžou to být klidně i vstřiky. (vím, z vlastní zkušenosti). Jak radí \"ozzy\", když je demontuješ, napoj je nějakým drátem rovnou na baterku. Po připojení by se měl žhavič v rozmezí 3 až 5 vteřin rožhavit do ruda, minimálně ze tří čtvrtin. Pokud to neudělá, je to na výměnu žhaviče. Pokud ano, problém bude někde jinde. Citovat
Doucek Odesláno 13. leden 2009 Autor Odesláno 13. leden 2009 vstrikama to podle me nebude...jakmile to chytne uz bezi vsechno tak jak ma jakmile se motor jen trochu ohreje - chyta naprosto bez problemu o vikendu zkusim testnout ty svicky a uvidime....pokud je teda najdu - v manualu to neni moc stastne napsany Citovat
petr s Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 žhavící svíčky : bosch0250202032. Po sundání deklu motoru jsou to takový maly kuželky propojený vodičem pod vstřikama.Taková hrubá kontola ...odpojit žhavičky a ohmmerem změřit proti kostře,Když je přerušená je KO .Já jsem měl 3 špatný Citovat
ja.ja Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Jsem koukal do motoru, že bych jako přeměřil žhavičky a vůbej jsem je nenašel. Můžete mi prosím někdo sdělit, kde na 1.6hdi 80kw jsou? Již několik let je s úspěchem (na jiných autech) měřím takto: měřák, rozsah 20A, odpojit nahoře tu společnou lištu, postačí ze 3 svíček, plusový hrot od měřáku na + baterie a mínusový pěkně na svíčku, jednu po druhé. V okamžik \"kontaktu\" musí téct proud okolo 20A a pomalu bude klesat někam k 10, možná míň. A všechny svíčky musí být +- stejné, která nebere nic nebo třeba 3A, je vadná a vyměnit. Jednoduché a rychlé a není třeba je vyndavat. [upravil dne 13.1.2009 ja.ja] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.