Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj peugeotáci.mám problém moje 406 tedka po dva dny blbě startuje.Problém je v tom že když startuju tak motor točí a starter je taky v pořádku,ale prostě nechytne a když chytne tak hned chcípne a už nechytne.Motor nastartuju jedině když sešlapnu plyn,ale nesmím ho pustit jinak chcípne.A po jedné minutě je vše v pořádku.A když je motor ohřaty tak startuje uplně suprově.

[upravil dne 12.1.2009 Zdenda-406]

Odesláno
Původně zaslal: Fusion

Máš teplotní čídlo asi v háji. Má řidít el. sytič dle teploty.

Pročti různý příspěvky tady v Servisu, je toho poslední dobou hodně.

Děkuji kde pak se to teplotní čidlo nachazí???A kolik asi stojí nové čidlo???

Odesláno

dano: to je neco uplne jinyho, uplne jina koncepce.

Nevim kde to cidlo je, snad nekdo poradi nebo pohledej. Mam dojem ze 406 ma vic teplotnich, jedno z nich pro ten sytic. Jednoduse receno to rekne jednotce \"studeny - zvys otacky\" nebo \"teply - normalni volnobeh\". Melo by stat do 400kc.

Odesláno

Máš hodně podobný problém jako já. Ráno při startu startér točí ale motor nechce naskočit. po chvíli začne probublávat (jakoby chtěl chytit), ale bez přidání plynu nechytne. Tak tedy zmáčnu plyn a po dalších 20 sec. naskočí, ale jak pustím plyn tak ihned chcípne. Po nastartování se to celé klepe a jde jakoby na 3 válce, možná na dva podle toho rachotu a klepání :)

Jinak mi to dělá zatím jen u prvního raního startu, během dne i když motor znovu promrzne, tak nic - naskočí jako hodinky!

Měnil jsem čidlo otáček motoru, teplotní čidlo (zelené i modré - blbly mě i budíky), kontroloval jsem krokový motorek, vyměnil svíčky, čepadlo paliva je nové resp. půl roku staré - už nevím!

Odesláno
Původně zaslal: Georginho_cz406

Máš hodně podobný problém jako já. Ráno při startu startér točí ale motor nechce naskočit. po chvíli začne probublávat (jakoby chtěl chytit), ale bez přidání plynu nechytne. Tak tedy zmáčnu plyn a po dalších 20 sec. naskočí, ale jak pustím plyn tak ihned chcípne. Po nastartování se to celé klepe a jde jakoby na 3 válce, možná na dva podle toho rachotu a klepání :)

Jinak mi to dělá zatím jen u prvního raního startu, během dne i když motor znovu promrzne, tak nic - naskočí jako hodinky!

Měnil jsem čidlo otáček motoru, teplotní čidlo (zelené i modré - blbly mě i budíky), kontroloval jsem krokový motorek, vyměnil svíčky, čepadlo paliva je nové resp. půl roku staré - už nevím!

No já zkusím vyměnit to teplotní čidlo a uvidím.Ale taky mě napadla jestli není voda v benzínu:myslimponěvadž jsem minulý pátek jsem natankoval nadrž a od té doby jsou problémy.Před tím natankování to šlapalo uplně jako hodinky tak nevím:myslim

Odesláno
Původně zaslal: Georginho_cz406

a co zapal. rampa ?

Odesláno

zapalovacia rampa ked to bola tak siel motor nerovnomern eprav epo zahriati - identifikoval to tu niekto ako prasknuty plastovy izolant vdaka ktoremu to prerazalo iskru do ineho valca - na to to nevyzera. kedze mas LPG mohol by byt suvis aj s tym (voda v benzine kedz ebenzin tam je dlhsie) - skus pridat do nadrze velbofin (v jeho navod eje kolko) alebo denaturovany lieh (0,5-1l na plnu nadrz) - naviaze na seba pripadnu vodu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...