Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

zdravim vsetkych

ake mate skusenosti so startovanim hdi v zime?

do -16°C mi to vzdy ako tak naskocilo, ale pri -22°C som nenastartoval - dovodom boli nefunkcne zhavice, po vymene zhavicov dnes pri -19°C po troske tocenia to naskocilo.

do akej teploty sa da nastartovat bez zhavicov? daju sa vsetky zhavice naraz \"odpalit\"? :myslim

Odesláno

No, sice jsem nikdy nafťáka neměl, ale žiju v přesvědčení, že úplně studenej motor nejde bez žhavení natočit vůbec, nebo jen za hodně dlouho, a to i při plusových teplotách. Ale budu rád, když mi to někdo upřesní, páč fakt nevim. :)

Co se týká odpálení všech žhavičů naráz, mám pocit, že jsou všechny společně spínány jedním relé. Závada na tomto relé by pak vyřadila všechny, ikdyby byly v pořádku, ne?

Odesláno

Samotné žhaviče nezvyknú odísť naraz, jede alebo dva súčasne to áno ale všetky :bojim Samozrejme mimo závadu relé. Naštartovať bez žhavenia ide. Mne napr. pri teplotách nad nulou nežhaví vôbec, kontrolka ani neblikne - môžem štartovať okamžite. Je tam síce dožhavovanie ale to už motor beží. Samozrejme vysokotlakové HDi bez žhavenia naštartuje skôr ako obyčajný nafťák a záleží veľa aj od stavu motora.

Odesláno

já mám zkušenost z minulého roku že při -28 se autu moc nechtělo ani s aditivem VIF v naftě :) Ale nakonec se nechalo překecat nechal jsemdelší dobu klíček v 2 poloze (zřejmě dýl žhavilo) pak naskočilo :o

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...