ujomarian Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 zdravim vsetkych ake mate skusenosti so startovanim hdi v zime? do -16°C mi to vzdy ako tak naskocilo, ale pri -22°C som nenastartoval - dovodom boli nefunkcne zhavice, po vymene zhavicov dnes pri -19°C po troske tocenia to naskocilo. do akej teploty sa da nastartovat bez zhavicov? daju sa vsetky zhavice naraz \"odpalit\"? Citovat
Fakir Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 No, sice jsem nikdy nafťáka neměl, ale žiju v přesvědčení, že úplně studenej motor nejde bez žhavení natočit vůbec, nebo jen za hodně dlouho, a to i při plusových teplotách. Ale budu rád, když mi to někdo upřesní, páč fakt nevim. Co se týká odpálení všech žhavičů naráz, mám pocit, že jsou všechny společně spínány jedním relé. Závada na tomto relé by pak vyřadila všechny, ikdyby byly v pořádku, ne? Citovat
AnotherOne Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 Samotné žhaviče nezvyknú odísť naraz, jede alebo dva súčasne to áno ale všetky Samozrejme mimo závadu relé. Naštartovať bez žhavenia ide. Mne napr. pri teplotách nad nulou nežhaví vôbec, kontrolka ani neblikne - môžem štartovať okamžite. Je tam síce dožhavovanie ale to už motor beží. Samozrejme vysokotlakové HDi bez žhavenia naštartuje skôr ako obyčajný nafťák a záleží veľa aj od stavu motora. Citovat
KoNG Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 já mám zkušenost z minulého roku že při -28 se autu moc nechtělo ani s aditivem VIF v naftě Ale nakonec se nechalo překecat nechal jsemdelší dobu klíček v 2 poloze (zřejmě dýl žhavilo) pak naskočilo Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.