PeugeotHDi Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Zdravim vsetkych, uz niekolko rokov zhanam fakt kvalitny autovosk. Vosky typu TurtleWax (teflon, na metalizu, nano), Sonax, Korrek (teflon)..atd su tak akurat pre deti a nie pre seriozne navoskovanie karoserie.... Preco? Kvalitny autovosk musi obsahovat UV ochranu karoserie po dobu min. 6 mesiacov, dalej po 4-5 dazdoch (prach, ktory sa uchyti na laku pri suchom pocasi a nasledne auto zmokne - 4-5x zasebou) a naslednom umyti karosierie LEN cistou vodou musi lak karoserie vyzerat ako prave po navoskovani. Vyssie spomenute vosky tak nefunguju... Celkom zaujimave informacie som ziskal o Carnaubskom prírodnom vosku...UV ochrana, chrani lak min. 6 mesiacov. Tiez sa mi celkom pozdava vosk Titan Wax od fy. Riwax. Mate niekto s danymi produktami skusenosti? Pripadne poradte nieco naozaj kvalitne.... Vdaka za odpoved. Citovat
vendelinek Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 už se to tady taky řešilo,koukni třeba SEM Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Vendi promin, ale on se ptal na fakt kvalitni vosk,a vymenoval 2 druhy, ci s tym nema nekdo skusenosti. Tys tam dal odkaz na vlakno, kde se probiraji bezne vosky, a navis tam nehovori ani o jednom ze spominanych... Citovat
pastorek Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Původně zaslal: PeugeotHDi Zdravim vsetkych, uz niekolko rokov zhanam fakt kvalitny autovosk. Vosky typu TurtleWax (teflon, na metalizu, nano), Sonax, Korrek (teflon)..atd su tak akurat pre deti a nie pre seriozne navoskovanie karoserie.... Preco? Kvalitny autovosk musi obsahovat UV ochranu karoserie po dobu min. 6 mesiacov, dalej po 4-5 dazdoch (prach, ktory sa uchyti na laku pri suchom pocasi a nasledne auto zmokne - 4-5x zasebou) a naslednom umyti karosierie LEN cistou vodou musi lak karoserie vyzerat ako prave po navoskovani. Vyssie spomenute vosky tak nefunguju... Celkom zaujimave informacie som ziskal o Carnaubskom prírodnom vosku...UV ochrana, chrani lak min. 6 mesiacov. Tiez sa mi celkom pozdava vosk Titan Wax od fy. Riwax. Mate niekto s danymi produktami skusenosti? Pripadne poradte nieco naozaj kvalitne.... Vdaka za odpoved. Ozaj kvalitný bude problém nájsť. Mne sa najlepšie osvedčili tuhé vosky v plechovkách. napríklad tento http://www.porzelack.cz/product/autovosk-o-wax--karnauba-494/ Kedysi bol k dostaniu podobný vosk s obsahom včelieho vosku, nepamätám si už názov, ale bol perfektný. Ani autoumyvárka ho na jeden raz nedostala dole. S takýmito tuhými mám dobré skúsenosti. Hnusne sa s nimi robí ale výsledok je dlhodobý a dobrý. [upravil dne 11/1/09 pastorek] Citovat
vendelinek Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Původně zaslal: Lubk0 Vendi promin, ale on se ptal na fakt kvalitni vosk,a vymenoval 2 druhy, ci s tym nema nekdo skusenosti. Tys tam dal odkaz na vlakno, kde se probiraji bezne vosky, a navis tam nehovori ani o jednom ze spominanych... Tak to máš pravdu,že se nepíše o těch kvalitních ale je tam jeden příspěvek,kterej mě docela zaujal,tak proto,je to ten poslední ,zrovna dneska vloženej a jen tak mimochodem--cituji větu --Vosky typu TurtleWax (teflon, na metalizu, nano), Sonax, Korrek (teflon)..atd su tak akurat pre deti a nie pre seriozne navoskovanie karoserie.... --s tímto tak trochu nesouhlasim, používám TURTLE WaxPLUS PTFE a sem sním absolutně spokojenej koukni do podpisu [upravil dne 11.1.2009 vendi.stejskal] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Vendi ja ty verim ze onen vosk je dobry, no ver mi ze to bude neco uplne jiniho, jako hleda PEUGEOTHDI Ozajstny, kvalitny vos vydrzi na aute naozaj nekolik mesicu, co turtle vax moc nedokaze. Lestil sem s nim auto i ja, a do mesice je vrstva vosku dole... Toto sou vosky s kterymi 4x za rok nalestis auto, a mas pokoj na cely rok ... Citovat
vendelinek Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Původně zaslal: Lubk0 Vendi ja ty verim ze onen vosk je dobry, no ver mi ze to bude neco uplne jiniho, jako hleda PEUGEOTHDI Ozajstny, kvalitny vos vydrzi na aute naozaj nekolik mesicu, co turtle vax moc nedokaze. Lestil sem s nim auto i ja, a do mesice je vrstva vosku dole... Toto sou vosky s kterymi 4x za rok nalestis auto, a mas pokoj na cely rok ... Ale jo,já tomu věřim,že sou dobrý a lepší vosky ,jako píše PEUGEOT HDI,tak sem chtěl jen vyjádřit svuj názor na Wax ,že snad neni zas tak špatnej,nic víc nic míň Citovat
Pišta Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Já používám Super Wax od Valmy v plechovce. Leštím auto 2x ročně a nanáší se vosk na vlhkou karosérii. Vyleštit to dá celkem fušku,ale stojí to zato.Pak myju auto jen čistou vodou a setřu mikro útěrkou. Je jako nové. Citovat
dubravap Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Ja používam \"Platinum PRO Lack protektor.\" Maximálna spokojnosť. Spĺňa všetky požiadavky. Kúpa: WS Teleshop. Peter Citovat
PeugeotHDi Odesláno 12. leden 2009 Autor Odesláno 12. leden 2009 Lubk0: vdaka za vysvetlenie vendi.stejskal-ovi, pochopil si presne co ma zaujima a co hladam.... Za niekolko rokov som zopar voskov vyskusal napr.: TurtleWax na metalizu, TurtleWax Nano Extreme, Korrek PTFE... atd.. a vsetko viacmenej na jedno kopyto... Preto som vytvoril novu otazku... Vendi.stejskal cital som o tych voskoch...ale to je o niecom inom... Znamy pouziva ten vosk od Amway-u, ale ziadny zazrak..... Citovat
PeugeotHDi Odesláno 12. leden 2009 Autor Odesláno 12. leden 2009 Toto je celkom zaujimave: http://www.nissanclub.cz/article_detail.php?id=80 To co tam ten autor pise musim len suhlasit, avsak Korrek Teflon som pouzival takmer 2 roky a zeby to bol nejaky zazrak... no ruku do ohna by som zan nedal... A zmiesavat....no neviem.... Citovat
PeugeotHDi Odesláno 3. únor 2009 Autor Odesláno 3. únor 2009 Nikto dalsi nebude po zime svoje auticko voskovat? Vdaka za odpoved. Citovat
čakom Odesláno 3. únor 2009 Odesláno 3. únor 2009 Původně zaslal: PeugeotHDi Nikto dalsi nebude po zime svoje auticko voskovat? Vdaka za odpoved. ja jsem auto nikdy nevoskoval. takže nebudu ani ted. [upravil dne 3.2.2009 čakom] Citovat
čakom Odesláno 3. únor 2009 Odesláno 3. únor 2009 Původně zaslal: Medvěd Jsem na tom jako Čakom měly jsme 120ku nikdy nevoskovaná. umývaná jarem a vodou a lak nádhernej. nejsem otrok auta:) [upravil dne 3.2.2009 čakom] Citovat
Driver Odesláno 3. únor 2009 Odesláno 3. únor 2009 Původně zaslal: Medvěd Jsem na tom jako Čakom Medvěde jak jsem viděl tak zastáváš názor, že vrstva špíny ochrání lak lépe než nějaký vosk Ale já jsem na tom podobně. Přes zimu nechávám umýt auto max 2x. Jezdím každý den a za dva dny je to auto zaprasený úplně stejně. Citovat
HonzaGRDT Odesláno 3. únor 2009 Odesláno 3. únor 2009 Nevím jestli to už někdo nezmiňoval.. Používám tvrdý vosk v plechovce znažky Simoniz. Mám ho už asi 4-5let a teprve mi dochází první plechovka. Vždycky mi to na autě vydrží tak 2-3měsíce, v zimě i celou sezónu. Od toho rozlešťování sice trochu bolí ruce, ale aspoň to vždycky vydrželo. I barva je trochu hezčí. Citovat
georgegg Odesláno 3. únor 2009 Odesláno 3. únor 2009 ještě někdo doporočí nějaký vosk?taky se chystám navoskovat auto, jenže v tý škále vosků co je v nabídce se jen těžko vyznat tak bych byl rád kdyby jěště někdo doporučil nějaký odskoušený Citovat
Burisek Odesláno 3. únor 2009 Odesláno 3. únor 2009 jsem na tom stejně jak Medvěd a Čakom,ještě jsem auto neleštil voskem,max.v myčce že koupím lepší program i s voskem,ale jak psal Čakom nejsem otrok auta,a v zimě umývám tak max. 2x za zimu !! Citovat
čakom Odesláno 3. únor 2009 Odesláno 3. únor 2009 ja taky v zimě umývám 2x až 3x. jednou sem to neumýval celou zimu a byla tam vrstva a špatně se to umývalo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.