Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

teplota motoru

Recommended Posts

Guest Bandinko
Odesláno

Prosím o radu. Jakou teplotu, ma ukazovat telomer u motoru 2.0 HDi 79kw. Mne to ukazuje 80 a zda se mi to malo.Možná jsem zvyklej z benzínu. Taky to začína dost pozde topit, anení patrny otevření termostatu na ručice, nebo jsem to nepostřehl. Ďekuji

Odesláno
Původně zaslal: Pe.Tr

Původně zaslal: pastorek

Je to v norme, netreba nič riešiť.

to neni v normě , 80 je učebnicová hodnota :aut

:D každá učebnicová hodnota má toleranciu.

Odesláno

Můj 307 1,6HDi 80kW ukazuje max 80. Zajímalo by mě, jestli je normální, že během jízdy (na malý záběr z kopečka) klesne teplota i na 70 - bylo to zrovna včera, venku tak -12, ale během 80km jízdy by snad termostat měl i zavřít, nebo snad ne?! Víte někdo, při kolika stupních termostat propouští a kdy se zavírá?? Děkuji!!

Jo, a že by tohle auto příliš topilo, to se říct nedá...:bojim

[upravil dne 11/1/09 karel307]

Odesláno
Původně zaslal: karel307

Můj 307 1,6HDi 80kW ukazuje max 80. Zajímalo by mě, jestli je normální, že během jízdy (na malý záběr z kopečka) klesne teplota i na 70 - bylo to zrovna včera, venku tak -12, ale během 80km jízdy by snad termostat měl i zavřít, nebo snad ne?! Víte někdo, při kolika stupních termostat propouští a kdy se zavírá?? Děkuji!!

Jo, a že by tohle auto příliš topilo, to se říct nedá...:bojim

[upravil dne 11/1/09 karel307]

Mám to úplněstejné, normální teplota je 80 a jak jedu v mrazu z kopce na neutrál, tak klesne k 70. Asi to bude normální si teda myslím a doufám

Odesláno

Je dobré zjišťovat, že je vše OK, ale v tomto případě bych raději slyšel: \"vyměň termostat a seš v poho...\" Teď jsem měl 5 let Mondeo na LPG a to topilo až moc. Ono LPG asi oproti naftě bude lépe topit - asi jsem se rozmlsal.

Odesláno
Původně zaslal: karel307

Je dobré zjišťovat, že je vše OK, ale v tomto případě bych raději slyšel: \"vyměň termostat a seš v poho...\" Teď jsem měl 5 let Mondeo na LPG a to topilo až moc. Ono LPG asi oproti naftě bude lépe topit - asi jsem se rozmlsal.

- buď rád, že máš termostat ok...

- jasné, že LPG, alebo benzín kúri lepšie ako nafta...

- skús dať vnútorný okruh vzduchu, mne to teraz moc pomohlo...:super

• O 5 týdnů později...
Odesláno

Ahoj.

Chci se zeptat jaka je optimalni teplota motoru u benzinu. Mam 307 r.v.2005, 16V. Teplota nedosahne na 90 stupnu vzdy je o dilek mene nez je 90. Posledni dobou se mi stava, ze klesa k 70 stupnum, a to kdyz jedu z kopce a brzdim motorem a nebo na rovine pri 2.5 tis otacek. Take se stava ze na volnobeh skacou otacky. Drive skakaly nahoru, tedka dolu a v aute je citit chveni pri tom. Dela to jen pri zahratem motoru, kdyz je studeny takove chovani nema.

Diky za odpoved.

Odesláno
Původně zaslal: Albi19

Ahoj. Chci se zeptat jaka je optimalni teplota motoru u benzinu. Mam 307 r.v.2005, 16V. Teplota nedosahne na 90 stupnu vzdy je o dilek mene nez je 90. Posledni dobou se mi stava, ze klesa k 70 stupnum, a to kdyz jedu z kopce a brzdim motorem a nebo na rovine pri 2.5 tis otacek...

Optimálna teplota je 80 - 90. Benzínový motor ju bežne i udržuje. V chladnom počasí a zapnutom kúrení sa môže stať že klesne, hlavne pri jazde z kopca. Je to spôsobené ochladzovaním vody v kúrení. Keby to robilo výraznejšie poklesy alebo sa takto správalo i po oteplení tak sa oplatí niečo riešiť. Zatiaľ by som odporúčal iba sledovať.

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Taky mne teplota zlobí. 75 otevře termostat klesne to na 70 a pak to drží pořád kolem 70°C. Má být horní hadice do chladiče horká, když ještě nemám teplotu ani 70°C? Jak to pracuje vám?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...