sucram® Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 Původně zaslal: jirka639 Původně zaslal: sucram® já můžu taky přidat pár poznatků ... začínal jsem s dvoukanálovým a myslím, že mi to s ním dost šlo. Stačilo jeden večer a lítal jsem s ním v pohodě dopředu .. dozadu to nejde no už tak dobře... je to jen o citu .... byl obyč za 500 Kč, něco jak je v TV shopu atd ... na začátek to úplně stačilo ... teď bych si už koupil něco lepšího ... klidně i dvojkanál, ale s \"nohama\" z ALU např. U toho obyčejného jsem měl plastové a asi po 3 týdnech to upadlo - lepidlo to vyřešilo. Pokud plánuješ nějaký další pokrok, tak si kup něco lepšího ... teď mám něco jako jirka639. Má to něco přes 70 cm a ovládaní bez sebemenších potíží, díky začátkům na low-endovém stroji. Jinak teď jsem si koupil RC auto PUG 307 - rallye verzi a je to bomba hlavně na parkovišti teď ... udělal jsem si jednu sadu s hroty na pneu a o zábavu v mrazivých dnech je postaráno. Perfektní odreagování od zkoušek ... beru ho teď i na hory. hmm zaklad je naucit se na necem litat, ja sem se koupil hned 4kanal a byl to zahul :-) jinak co sis koupil za \"RC\" auto Peugeot 307, co vim tak se vyrabi akorat nikko 1:18 (nebo 1:24) ale to neni moc dobry. zkus model od tamiya, mam Tamiya TT-01 a kastli Peugeot 306 Maxi. dneska vezmu drigft kola a jdu na led:-) FUJ ten NIKKO jsem viděl a je ošklivý. Já mám toto ale v této barevné variantě .... jinak postupuji pomalu, dle uvedených stránek. A plánuji takový ten oprýskaný styl. Citovat
jirka639 Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 mohl bys mi tu karoserii rozmerit- celkove rozmery(delka vyska sirka), zacatek kola od nazarniku, delka plastu mezi kolama. ja ze bych si to koupil na dily, jen tu karoserii a pridelal to na to moje. Citovat
sucram® Odesláno 10. leden 2009 Odesláno 10. leden 2009 jestli to počka do zitrka do večera ... mám to teď na chatě a zítra tam vezu nějaké věci tak to poměřím ... snad nezapomenu ... Citovat
jaudax Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 jaký je rozdíl mezi jednorotorovým a dvourotorovým vrtulníkem? Jednorotorový je prý rychlejši a hbitější nebo jak to je? Citovat
jirka639 Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 jednorotorový je náročnější na ovládání, dvourotorový je daleko stabilnější. http://www.modelarina.cz/rc-modely-vrtulniku-dvourotorove-rc-vrtulniky-c-4_10.html Jednorotorové RC vrtulníky Jednorotorové vrtulníky mají podobnou konstrukci jako \'opravdové\' vrtulníky. To jim dává širší možnosti létání, zvládnou například pokročilou akrobacii včetně letu na zádech nebo létání při větru. Nevýhodou je ale s tím spojená menší stabilita a díky složitější konstrukci vyšší cena. RC vrtulník klasické jednorotorové je potřeba neustále sledovat a jemně řídit, proto je doporučujeme spíš zkušenějším modelářům nebo modelářům kteří mají ve svém okolí ochotné kolegy kteří je budou osobně učit. Pokud dosud nemáte vůbec žádné zkušenosti s létajícími RC modely, doporučujeme Vám raději vrtulníky dvourotorové koncepce. Dvourotorové RC vrtulníky Dvourotorové vrtulníky jsou díky koncepci dvou proti sobě se otáčejících rotorů jednodušeji ovladatelné než klasické vrtulníky, nedokáží ale létat ani základy akrobacie a při létání venku jim vadí vítr. Jsou vhodné pro první seznámení s RC vrtulníky i jako příjemné odreagování pro zkušené modeláře. Velkou výhodou dvourotorových vrtulníků je jednodušší konstrukce, výhodná cena a díky menší velikosti a výborné ovladatelnosti i možnost létat třeba doma v pokoji. [upravil dne 12/1/09 jirka639] Citovat
Rotorhead Odesláno 12. leden 2009 Odesláno 12. leden 2009 taky jsem této hračce podlehl, a co mě nemile překvapilo, je výdrž baterky vrtulníku, cca 10-12 min. Takže to je chvíli lítat a potom dlouhou dobu na nabíječče... což je zřejmě tím, že dvourorové vrtulníky mají dva motory a tak je velká spotřeba energie... To bylo i důvodem proč nás to s klukem omrzelo, a ted se to válí v krabici pod postelí... Citovat
f3Rd@ Odesláno 13. leden 2009 Autor Odesláno 13. leden 2009 nemate nekdo simulator RC vrtulniku? ja jsem nasel clearview ale jelo to pul hodiny a pak to chtelo zakoupit licenci nebo nemate nekdo crack? Citovat
jirka639 Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Původně zaslal: f3Rd@ nemate nekdo simulator RC vrtulniku? ja jsem nasel clearview ale jelo to pul hodiny a pak to chtelo zakoupit licenci nebo nemate nekdo crack? ja sem si objednal toto: http://www.rcshop.eu/simtransmitter-6ch-usb-ovladac-k-pc-mode-2-p-9406.html je k tomu FMS simulátor http://n.ethz.ch/~mmoeller/fms/index_e.html [upravil dne 13/1/09 jirka639] Citovat
f3Rd@ Odesláno 13. leden 2009 Autor Odesláno 13. leden 2009 tak to je drsny, ovladac na RC do USB ja to vcera drtil na klavesnici, ale bohuzel jen pul hodiny a zrovna kdyz jsem se zacal chytat (po zniceni asi 50-ti modelu) tak byl konec... Citovat
jirka639 Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 Původně zaslal: f3Rd@ tak to je drsny, ovladac na RC do USB ja to vcera drtil na klavesnici, ale bohuzel jen pul hodiny a zrovna kdyz jsem se zacal chytat (po zniceni asi 50-ti modelu) tak byl konec... je to levnejsi nez kabel pro propojeni svy vysilacky s PC, ale zase to nema vsechny funkce jak ta kterou sis koupil a litas sni Citovat
mocheek Odesláno 13. leden 2009 Odesláno 13. leden 2009 FMS je spis takova hracka na nauceni leva-prava/dopredu-dozadu. Simulator je treba tohle: http://www.aerofly.de/ Az si poridis ovladac(treba ten jak psal jirka) a budes chtit nejakej poradnej simulator, tak se ozvi Citovat
mocheek Odesláno 14. leden 2009 Odesláno 14. leden 2009 Jeste me napadlo... Muzes si koupit/postavit polystyrenovy letadlo a litat s nim jako s vrtulnikem Bude to levnejsi a odolnejsi. Nasel jsem asi 4 roky starou fotku s mym prvnim letadlem. Citovat
f3Rd@ Odesláno 14. leden 2009 Autor Odesláno 14. leden 2009 Původně zaslal: mocheek Jeste me napadlo... Muzes si koupit/postavit polystyrenovy letadlo a litat s nim jako s vrtulnikem Bude to levnejsi a odolnejsi. Nasel jsem asi 4 roky starou fotku s mym prvnim letadlem. jeee, to je pekny. Letadlo me az tak nikdy nelakalo a hlavne na modelarinu zatim neni cas ani prostor. Citovat
Jirkap Odesláno 14. leden 2009 Odesláno 14. leden 2009 Taky bych bral nějaké letadlo nebo vrtulník Citovat
mocheek Odesláno 14. leden 2009 Odesláno 14. leden 2009 Původně zaslal: f3Rd@ Původně zaslal: mocheek Jeste me napadlo... Muzes si koupit/postavit polystyrenovy letadlo a litat s nim jako s vrtulnikem Bude to levnejsi a odolnejsi. Nasel jsem asi 4 roky starou fotku s mym prvnim letadlem. jeee, to je pekny. Letadlo me az tak nikdy nelakalo a hlavne na modelarinu zatim neni cas ani prostor. Tomu se ani neda rikat modelarina. Koupis polystyrenovy vyrezy, nejakou tu elektroniku, bizuterii a za 2 vecery jdes litat Citovat
f3Rd@ Odesláno 14. leden 2009 Autor Odesláno 14. leden 2009 Původně zaslal: mocheek Původně zaslal: f3Rd@ Původně zaslal: mocheek Jeste me napadlo... Muzes si koupit/postavit polystyrenovy letadlo a litat s nim jako s vrtulnikem Bude to levnejsi a odolnejsi. Nasel jsem asi 4 roky starou fotku s mym prvnim letadlem. jeee, to je pekny. Letadlo me az tak nikdy nelakalo a hlavne na modelarinu zatim neni cas ani prostor. Tomu se ani neda rikat modelarina. Koupis polystyrenovy vyrezy, nejakou tu elektroniku, bizuterii a za 2 vecery jdes litat tak pokud se to da koupit jako stavebnice, tak to potom jo, ale ted uz mam rozjednany ten vrtulnik, tak snad jeste zitra vyletim... Citovat
vendelinek Odesláno 14. leden 2009 Odesláno 14. leden 2009 No,syn je taky takovej hobbysta,furt něco staví,jednou jsou to lodě,jednou sou to letadla,ale je šikovnej,všechno mu funguje s dálkovym,akorát nemá motovový ale na baterie http://img407.imageshack.us/my.php?image=071908200243hq7.jpg http://img407.imageshack.us/my.php?image=071908194221ej0.jpg a jedno videjko,jinak mi to nejde dát http://www.edisk.cz/stahni/37466/26102008_004.mp4_60.86MB.html [upravil dne 14.1.2009 vendi.stejskal] Citovat
jirka639 Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 tady mam videjko ze simulatoru jak sem se naucil litat, furt ale trenuju:-) Citovat
f3Rd@ Odesláno 18. leden 2009 Autor Odesláno 18. leden 2009 Původně zaslal: jirka639 tady mam videjko ze simulatoru jak sem se naucil litat, furt ale trenuju:-) pekny a cim to ovladas? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 18. leden 2009 Odesláno 18. leden 2009 Původně zaslal: jirka639 tady mam videjko ze simulatoru jak sem se naucil litat, furt ale trenuju:-) No koukám jsi se toho moc nenaučil, máš to opačně, musíš tou vrtulí nahoru:potlesk:D:D:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.