Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Cau, nasel jsem dva cenove velice zajimave kousky, prijdou mi takhle od pohledu docela schopne, ale vubec se v tom nevyznam, verim, ze tady bude par znalych lidi, takze co si o tom myslite? Je to dostatecne pro narocnejsiho zacatecnika?

http://www.modelyrc.cz/index.php?p=productsMore&iProduct=2

http://www.modelyrc.cz/index.php?p=productsMore&iProduct=49&sName=obrovsk%DD-rc-vrtuln%EDk-titan-model-2009-novinka-72cm-d%C9lka-2-kan%E1ly

Odesláno

Ahoj, 2 kanálový vrtulník si myslím, že nemá moc smysl. Jediný co dokážeš řídit je plyn (pohyb nahoru a dolu) a pouze smer otaceni.

Takže problém je v tom, že s vrtulníkem nedokážeš udělat plynulou otočku. Na předek se u takovýchto vrtulníku lepila mince (5kč) aby dostal sklon a letěl alespon dobředu - ale zase ho nezastavíš protože stále bude mít tendenci se pohybovat dopředu.

Zvol nějaký 4 kanál - http://www.peckamodel.cz/ nabízí dobré - možná najdeš na internetu i lacinější, ale u pecky není problém s náh. díly. Stroje Blade už jsou velice schopné. Nebo zajdi na ebay tam si vybereš určitě. Ja si objednal RC Cessnu 182 (1,2m rozpětí, 4CH) za krásných 3200,- včetně přijímačů a serv.

Snad jsem Ti trochu pomohl.

Odesláno

něco podobnýho jsem koupil synovi loni k vánocům

jak píše Pechy,dá se stím lítat prakticky jenom nahoru a dolu..

teď se to válí ve skříni,byly to vyhozený peníze

Odesláno
Původně zaslal: f3Rd@

Presne toho jsem se bal... a co 3 kanalovy? Tech je hodne... na ebay jsem se dival, je tam toho dost ale moc z toho rozum nemam.

jeste jsem nasel neco na aukru -co si o tom myslite?

http://aukro.cz/item520846443_rc_vrtulnik_3_kanaly_velky_model.html

hele proste co kanal to funkce

2kanalovy

tzn. plyn nahoru/dolu

rotor (pridat ubrat

4.kanal

plyn pridat ubrat

vrtule naklon vpred vzad

vrtule naklon doboku (pravá/levá)

rotor přidat ubrat

Odesláno

To nekupuj. Je to čína. Takovýhle kousek koupíš v Praze v Sapě za 400,- Klidně Ti tam dojedu a pošlu Ti ho :-)

Opravdu se vyplati investovat cca 4000,- - uz si s tim vyhrajes (zaletas), jedna se o kvalitni model, není problém s díly. Většinou 4 kanál a slušný ovladač.

Odesláno
Původně zaslal: Pechy

To nekupuj. Je to čína. Takovýhle kousek koupíš v Praze v Sapě za 400,- Klidně Ti tam dojedu a pošlu Ti ho :-)

Opravdu se vyplati investovat cca 4000,- - uz si s tim vyhrajes (zaletas), jedna se o kvalitni model, není problém s díly. Většinou 4 kanál a slušný ovladač.

pokud ho (ten muj) seženeš za 400,-Kč beru na ND protože jen vrtule stoji 160Kč a kde mas baterky a dalsi :-)

jinak za do 2000,-Kč jsou to hračky pak seženeš třeba ten co mam tj. do 4000,-Kč a pak jsou už jen od 7000 a víš profi modely

každopadne je možná lepší si pro začátek koupit dvouvrtulovej je lehčí na ovladani

[upravil dne 9/1/09 jirka639]

ohledne tech 400,-Kč to bylo ktomu co psal jako prvni prispevek jo?

Odesláno
Původně zaslal: jirka639

Původně zaslal: Pechy

pokud ho (ten muj) seženeš za 400,-Kč beru na ND protože jen vrtule stoji 160Kč a kde mas baterky a dalsi :-)

jinak za do 2000,-Kč jsou to hračky pak seženeš třeba ten co mam tj. do 4000,-Kč a pak jsou už jen od 7000 a víš profi modely

každopadne je možná lepší si pro začátek koupit dvouvrtulovej je lehčí na ovladani

ohledne tech 400,-Kč to bylo ktomu co psal jako prvni prispevek jo?

To bylo k příspěvku, jak byl odkaz na aukro.

Odesláno

Litam elektro letadla, chvilku jsem jezdil auta spalovaky a vrtulnikum zatim odolavam. Ty sety jsou skoro vsechny nepouzitelny a jsou to jen vyhozeny prachy. Pod 10k se s funkcnim mixerem dostanes jen tezko. Nejlepsi by bylo zajit na letiste kam chodi vrtulnikari a hlavne si sehnat simulator. Bez nej bys vic opravoval nez lital.

Odesláno

Kámoš to prodává jako doplňkový zboží, vesměs je to čína a převody jsou plastové, pak stačí jen rána vrtulí a i když je sklopná tak převody odejdou a je po něm, lepší asi připlatit a koupit něco kvalitního, a opravdu tří nebo čtyřkanál

[upravil dne 9/1/09 Radek Hurvajz]

Odesláno

Uvidime jak se domluvim s Jirkou, ten jeho se mi docela libi a na zniceni mi to asi staci no a pokud me to chytne, tak pak mzu koupit neco kvalitnejsiho... :myslim

Odesláno

já můžu taky přidat pár poznatků ... začínal jsem s dvoukanálovým a myslím, že mi to s ním dost šlo. Stačilo jeden večer a lítal jsem s ním v pohodě dopředu .. dozadu to nejde no už tak dobře... je to jen o citu .... byl obyč za 500 Kč, něco jak je v TV shopu atd ... na začátek to úplně stačilo ... teď bych si už koupil něco lepšího ... klidně i dvojkanál, ale s \"nohama\" z ALU např. U toho obyčejného jsem měl plastové a asi po 3 týdnech to upadlo - lepidlo to vyřešilo.

Pokud plánuješ nějaký další pokrok, tak si kup něco lepšího ... teď mám něco jako jirka639. Má to něco přes 70 cm a ovládaní bez sebemenších potíží, díky začátkům na low-endovém stroji.

Jinak teď jsem si koupil RC auto PUG 307 - rallye verzi a je to bomba :) hlavně na parkovišti teď ... udělal jsem si jednu sadu s hroty na pneu a o zábavu v mrazivých dnech je postaráno. Perfektní odreagování od zkoušek ... beru ho teď i na hory.

Odesláno
Původně zaslal: sucram®

já můžu taky přidat pár poznatků ... začínal jsem s dvoukanálovým a myslím, že mi to s ním dost šlo. Stačilo jeden večer a lítal jsem s ním v pohodě dopředu .. dozadu to nejde no už tak dobře... je to jen o citu .... byl obyč za 500 Kč, něco jak je v TV shopu atd ... na začátek to úplně stačilo ... teď bych si už koupil něco lepšího ... klidně i dvojkanál, ale s \"nohama\" z ALU např. U toho obyčejného jsem měl plastové a asi po 3 týdnech to upadlo - lepidlo to vyřešilo.

Pokud plánuješ nějaký další pokrok, tak si kup něco lepšího ... teď mám něco jako jirka639. Má to něco přes 70 cm a ovládaní bez sebemenších potíží, díky začátkům na low-endovém stroji.

Jinak teď jsem si koupil RC auto PUG 307 - rallye verzi a je to bomba :) hlavně na parkovišti teď ... udělal jsem si jednu sadu s hroty na pneu a o zábavu v mrazivých dnech je postaráno. Perfektní odreagování od zkoušek ... beru ho teď i na hory.

hmm zaklad je naucit se na necem litat, ja sem se koupil hned 4kanal a byl to zahul :-)

jinak co sis koupil za \"RC\" auto Peugeot 307, co vim tak se vyrabi akorat nikko 1:18 (nebo 1:24) ale to neni moc dobry.

zkus model od tamiya, mam Tamiya TT-01 a kastli Peugeot 306 Maxi. dneska vezmu drigft kola a jdu na led:-)

Odesláno

picco Z jsem koupil v hračky Pompo a po 2 dnech jsem ho vracel, protože nešel nabít. Po 26 dnech vyměněno. Za 3 dny jsem byl zpátky s nefunkčním nabíjením - opět. Po měsíci ho neopravili, tak jsem si šel pro peníze.

Takže za mně - lítalo se s tím hezky (můj první vrtulník), po místnosti dobrý, ale už bych ho nechtěl. A je to 2 kanál. :nevim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...