Duffmann Odesláno 9. leden 2009 Odesláno 9. leden 2009 Zdravím Prosím o radu, pořád se mi ucpávají hlavičky ostřikovaču , nevím zda to je sajrajtem v nádobce nebo v potrubí. Proradí mi někdo jak se vyndá expancka na ostřikovače. Nebo zda existuje jiná verze čištěni. Diky Duffmann Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 9. leden 2009 Odesláno 9. leden 2009 Toz bojim se ze k nadobce se jen tak nedostanes. Myslim ze by bylo jednoduchsi kebi si odpojil stavajici hadicku, vycistil ji a skucil do nejakyho moto shopu. Na pionierov ci babety sa predavali take minifiltre na benzin. Bolo to mensie ako vajicko, a malo to v sebe papierovy filter. Nasadzovalo sa to na priblizne rovnako hrubu hadicku aka ti ide do ostrekovacov. Preto by som existujucu hadicku niekde na pol ceste odrezal, odpojil od ostrekovacov, poriadne precistil, a tam kde som to odrezal by som to nadpojil cez ten filter. Filter dej do zvyslej polohy bech si drzvy vodu, a nemal by byt problem Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 9. leden 2009 Odesláno 9. leden 2009 A len doplnim ten, filter, najmensi stal myslim na nase cca 80 Sk Citovat
Guest medo011 Odesláno 9. leden 2009 Odesláno 9. leden 2009 Pocuj je tam jednoduche riesenie kup si trisky na skoda 120 a mas pokoj aj ja ich do dnes pouzivam a je klud. Citovat
Lubos77 Odesláno 9. leden 2009 Odesláno 9. leden 2009 ja mam ostrekovace skla myslim zo saxa alebo xsary a ostrekuju fajn, styl ako na octaviach, ze nejde prud vody, ale robi to taky kvalitnejsi rozstrek ako keby to robilo jemnu hmlu. Myslim ze okolo 250 Kc stoja Uz sa to tu niekde riesilo, staci to dat do hladania 2,0 HDi XS Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 9. leden 2009 Odesláno 9. leden 2009 Lubos 77 nic proti tebe, ale onomu panovi se trisky pravidelne ucpavaji. Tj problem resi 1. komplet vycistit ostrekovaci soustavu 2. namontovat filt ktory by necistoty zachitaval 3. dat tam ostrikovace s vetsim prumerem trisky, tj by to pustalo na okno vetsi prud vody Tym ze by tam dal ostrikovace s xary, tak by sice dosahl ostrekovaci efekt mozna lepsi, jenze tym padem by byli trisky tensi, a to znamena ze by se mu skorej zacpavali Citovat
bombarderik Odesláno 9. leden 2009 Odesláno 9. leden 2009 Nadrzku neni problem dat von. Staci zhora odsrobovat nalievacie hrdlo a zo spodu drzi konstrukciu jeden srob. Potom odpojit hadicky a hotovo vytiahnut ju spodkom von. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 9. leden 2009 Odesláno 9. leden 2009 Tak to sem nevedel, tak to prichadzi potom ako najjednoduchsie riesenie Citovat
marko306 Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Původně zaslal: bombarderik Nadrzku neni problem dat von. Staci zhora odsrobovat nalievacie hrdlo a zo spodu drzi konstrukciu jeden srob. Potom odpojit hadicky a hotovo vytiahnut ju spodkom von. presne tak nadrzka von. Este si zabudol na podblatnik. Aj ten treba zhodit. A nadrzku mam na dvoch sroboch. Ja som tiez dal dole nadrzku vycistil a nemam problema. Citovat
pastorek Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Po vypláchnutí nádržky odporúčam do vody naliať prípravok CW 1:100 (1:200) v silnejšej koncentrácii. Rozpúšťa usadeniny a čistí selý systém. Len potom sa nečuduj že po ostreknutí zostanú na karosérii a okne biele fľaky, sú to rozpustené usadeniny. Najmenší priemer otvoru je na triske. Takýto problém som riešil na jednom aute dmontážou trisiek a ich namočením do čistiaceho prípravku Cilit pre domácnosti na odstraňovanie vodného kameňa. Po 2 hodinách boli čisté a pekne fungovali. Citovat
Lubos77 Odesláno 11. leden 2009 Odesláno 11. leden 2009 Lubk0 ak ide o to, tak preplachne sa to jednoducho, vytiahne trysky, naleje plnu nadrzku vody a strieka a strieka a cez hadicky dostane vsetko von. Robil som to pred yvmenou Ja som menil ostrekovace tiez kvoli tomu ze sa upchavali, tie nove sa tak lahko neupchaju, kedze som to predtym preplachol, ale myslel som ze to spravi kazdy automaticky pred ich vymenou Citovat
dvorda Odesláno 14. leden 2009 Odesláno 14. leden 2009 Ahoj, i já mám problémy s ostřikovačí. Hledal jsem nejen na tomto foru, leč výsledek je rozporuplný :-( Ucpávání trysek jsem vyřešil malým palivovým filtrem. Ale osvědčil se mi se sítkem, nikoliv s papírovým filtrem. S úspěchem jsem ho používal i na svých předchozích autech. Nicméně můj Peugeot 306 z roku 2000 stále odmítá ostřikovat. Vždy se z trysek line jen čůrek a to ještě ne ze všech dírek. Zakoupil jsem v origo ND Peugeot ostřikovače, které měly mít efekt rozprašování. Cena cca 280,-/kus. Bohužel stříkaly dost dolů, takže jsou opět k ničemu. Proto se Vás, uživatelů PT fora, ptám, z jakého auta mám ostřikovače použít. Z čeho mi budou pasovat a fungovat. I já bych chtěl styl \"rozprašování\", neboť to mám na služební fabii a funguje to super. Připomínám, že mám Peugeota 306, hatchback z roku 2000. Předem všem díky za postřehy!! Citovat
Lubos77 Odesláno 15. leden 2009 Odesláno 15. leden 2009 Mne to tiez striekalo dost dolu, ale ostrekovace som z prednej strany trochu obrusil (ved je to len plast) a zo strany k celnemu sklu som ich podlozil, nic narocne ani zlozite. Teraz to strieka celkom v pohode, sice pri vyssej rychlosti to az tak hore nestiha, ale to uz je v cerpadle, ktore nedava taky vysoky tlak ako potrebuju tieto rozprasovacie trysky Citovat
domikra Odesláno 15. leden 2009 Odesláno 15. leden 2009 ahoj,ja mám taky trysky ze 120-ky a v poho. Citovat
v.panenka Odesláno 15. leden 2009 Odesláno 15. leden 2009 Jak už tady bylo napsáno. Ostřikovače ze 120. Kupte si je i s těma gumičkama pod ně. Jdou tam vpoho namáčknout a komplet vše stojí cca 5O Kč. I kdyby je člověk měnil 1x ročně, není to velká fin. újma. Já je mám na všech třech 306 a vpoho. Ten filtr asi taky nebude marnej. Jo a na závěr, chce to lít jen origoš vodu do stř., nebo destilku. Nedělá se vodní kámen. Zdar Citovat
gedu Odesláno 15. leden 2009 Odesláno 15. leden 2009 Ahojte. Ja som si kúpil originál trysky ostrekovačov z Citroena xsara a som s nimi nadmieru spokojný. Striekajú presne na sklo a v decembri 2008 stáli len 66 SK za kus. Citovat
oni Odesláno 15. leden 2009 Odesláno 15. leden 2009 no ten filtrik je supr napad,to hned udelam,jinak taky mam ty ostrikovace ze 120 a strikaj v pohode,nemuzu si stezovat a stojej par kacek! jinak ty rozprasovace jsou taky dobry,ale jak se jednou ucpe,skoro KO,pac nejde nijak vycistit! Citovat
jirkafous Odesláno 17. leden 2009 Odesláno 17. leden 2009 Dneska jsem koupil trysky na 120 - i s gumičkama za 48,- Kč - obě. Ty původní divně stříkají a nedají se nastavit. Ty nové jsou naklápět lehce jehlou. Až se trochu otepli, tak je budu měnit. Citovat
Duffmann Odesláno 19. leden 2009 Autor Odesláno 19. leden 2009 Moc díky za odpovědi. Koupil jse filtr se sítkem a problém je pryč moc díky... Duffmann Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.