Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Já bych se držel toho co je předepsáno výrobcem. Určitě to bude mít i spojitost s dobíjením a výkonem altiku. Myslím, že už se to tu nedávno probíralo. :myslim

Odesláno

určitě baterie se má dobíjet 1/10 proudu po dobu 10hodin tzn. 44Ah 4A x 10h, pokud altik daval 5A a ted bude davat porad 5 a baterka bude tak neak divne dobijena... podbijená ale na fuknci to vliv neakej cas mit urcite nebude.. :)

Odesláno

toto je baterka co mi dal kamos on ju mal v dodavke a ked stal cca 3dni tak už nenatocil. ja som stov slabov nenatocil ked bolo minus 5 stupnov tak snad do konca zimy sa nestane nic a potom to zase vratim nazad. v lete nebol stov slabšov problem.

Odesláno

Jezis maria :D Kapere kapre :D

V Trnave zbehni do autodielov co su na Halenarskej za MTFkou, a kup tam MAGNET baterku, robi ji akuma. Koupil sem 74 AH a stala 2300 SK pred dvema lety, snad hore nesli. A vydrzela iny minusi na horach :D

Tato co nenastertuje v extremni zime ma uz sve najlepsi za sebou, takze se muze stat ze nekdy v lete uz nenatocis.

A 50 AH v mobilu ? Toz to by sem byl docela rad :D :D :D V mobilu ma ted 1050 mah a vydrzi my tak tyden. Ted si nevym predstavit, ze by sem tam tu baterku mnel 50x vecsiu :P

Odesláno

sak tato snad pojde ja použivam auto každy den a ten kamos nenatocil ak stal viac ako vykend.Inak je to Varta a ti su spolahlive. Ak nie tak budem musiet kupit. Cena 2300sk je super. pozeral som vo forstingery a tam mal znacku superstart. O takej znacke som na nete nenasiel nic tak som to nechal tak. Inak vsetky čo som pozeral su nad 3000sk

Odesláno

nop musis vzit v potaz, ze pokud das silnejsi baterku, tak muzes pocitat s problemem, ze se ti nebude nabijet, prevazne zalezi na stavu a stari baterky... ale ja ososbne bych to tam nestrkal.. Radsi kup novou, jak jiz je psano vysse.

Ale vyssi Amper/hodina znamena ze je kapacitne na tom lepe, tzn bude ti hrál celý výkend radio.

Jo a k tomu altiku, nevim presne jak je na autech reseny, ale je tam moznost ze ho tim muzes nejakym zpusobem poskodit, protoze bude moc dlouho nabyjet, tzn rekl bych vetsi opotrebeni, je to stejne jak se vsim jinym co dal silnejsi nebo vetsi nebo tezsi... kdyz si das tuning motoru mene vydrzi.. i tak obrazne napodobne to plati nejspis s tou baterkou v otazce alternatoru, ale nejsem si tim uplne jist, sice je fakt ze sem nejakou dobu pracoval na alternatorech a vyrabel, přezkušoval, měřil... ale ne na auta ale do tramvaji, vlaku a pro armadu tzn. je to hodne daleko od auo alternátoru.

Odesláno
Původně zaslal: Chepp

nop musis vzit v potaz, ze pokud das silnejsi baterku, tak muzes pocitat s problemem, ze se ti nebude nabijet, prevazne zalezi na stavu a stari baterky... ale ja ososbne bych to tam nestrkal.. Radsi kup novou, jak jiz je psano vysse.

Ale vyssi Amper/hodina znamena ze je kapacitne na tom lepe, tzn bude ti hrál celý výkend radio.

Jo a k tomu altiku, nevim presne jak je na autech reseny, ale je tam moznost ze ho tim muzes nejakym zpusobem poskodit, protoze bude moc dlouho nabyjet, tzn rekl bych vetsi opotrebeni, je to stejne jak se vsim jinym co dal silnejsi nebo vetsi nebo tezsi... kdyz si das tuning motoru mene vydrzi.. i tak obrazne napodobne to plati nejspis s tou baterkou v otazce alternatoru, ale nejsem si tim uplne jist, sice je fakt ze sem nejakou dobu pracoval na alternatorech a vyrabel, přezkušoval, měřil... ale ne na auta ale do tramvaji, vlaku a pro armadu tzn. je to hodne daleko od auo alternátoru.

Alternátor na aute funguje na princípe rozdielu napätia. Sám má cca 14V a keď baterka má 12V nabíja ju menším prúdom ako keď má 10V. Výkon alternátora v A sa udáva ako maximálny prúd ktorý je schopný trvale dávať. Samozrejme že to kolíše podľa otáčok.

Dať do auta väčšiu baterku nerobí žiadny problém, predĺži sa iba doba nabíjania.

Odesláno

Tiež si myslím, že kapacita batérie nehrá žiadnu úlohu. Ak si batériu predstavíme ako nejaký zásobník, z ktorej štartér a ostatné spotrebiče odčerpávajú a alternátor dočerpáva ide len o to aby alternátor stihol dočerpať to, čo zvyšok odoberie. A na to veľkosť zásobníka nemá vplyv, keď je raz alternátor v aute taký, že by mal spotrebu pokryť.

[upravil dne 9.1.2009 AnotherOne]

Odesláno

No hura :)

Taku hlupost ze to kazi alternator :bojim :bojim :bojim :bojim :bojim

Ja som mnel v puntu 74 AH, ako hovorim MAGNET, vyrabala akuma ,2300 Sk, a s dobyjanim som nemal ziadny problem.

A teraz v zime ? Skorej vybyjes 50 AH jak 74 Ah ze :)

Vo Forstingery nepozeraj... Popripade ak budes vazne chcet tu baterku, kamarad robi vo velkoobchode suciastok + mam znameho v ITALTECU (tam su na fiaty a francuzov zamerany) - je to pod merkurom, vedla cintorina...

Tak ked tak daj vedet, nejaku tu baterku zozenieme... :)

Odesláno

vždy ked mi odišla baterka tak som kupoval novú s vätšou kapacitou. je tam lepši štartovací prud pri nárazovom odbere o ktorý ide pri štartovaní. zatial som z alternátorom problém nemal koli vätšej baterke.videl som aj skodovku s baterkou s multikáry tj priestor za sedadlami plný ale naštartovala vždy

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...