Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Muj dotaz je sice tezce neautomobilovy, ale nevadi :)

Pohybuji se tady lide ruznych profesi a konicku...

Sveho casu (cca rok zpet) jsem dostal od \"kamrdradky\" do prace fialku v kvetinaci.

Nemela by se kytka dat do nove hliny nebo nejak pohnojit?

Diky :D

post-0-14109604040019_thumb.jpg

Odesláno

Roste a kvete? Nech to bejt. ;)

když s ní budeš něco dělat, chcípne na přemíru péče a to by nebylo dobrý.

Jinak pokojový kytky se občas přesazují (malé ideálně cca co 2 roky, velké méně) a hnojí (zejména ty kvetoucí potřebují draslík). To stačí koupit v OBI hnojící tablety, návod přiložen. Žádný velký kouzla nevymejšlej, stejně to neocení - vím to, zahradničina mě živila. :)

Odesláno

Škoda, že nemám po ruce foťák, jsem trochu fialkový maniak ;), mám bílý, fialový, modrý, růžový a jednu bílou se zelenkavým okrajem. Mám je ráda, protože ony to jsou kytky nenáročný a přežívají mojí \"péči\". Ta Tvoje je myslím v poho, já je přesazuju až když oschne větší množství spodních listů a vytvoří se takový holý krček. Fialka pak totiž začne padat na stranu a mohla by se zlomit,nejdřív jí dám do vody pustit kořínky(to ale snad není nutný) a pak do hlíny (květináč nemusí být o moc větší, fialka to nepotřebuje). Fialky nehnojím a kvetou mi celý rok a že bych se o ně nějak starala.........když vidím, že mají svěšený listy tak je zaleju to je celý.

PS: Nedá mi to se nepochlubit, ale mám jednu fialku, říkám jí bláznivka, ta občas kvete tmavě fialově a někdy úplně bíle:mrk

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

Roste a kvete? Nech to bejt. ;)

když s ní budeš něco dělat, chcípne na přemíru péče a to by nebylo dobrý.

Jinak pokojový kytky se občas přesazují (malé ideálně cca co 2 roky, velké méně) a hnojí (zejména ty kvetoucí potřebují draslík). To stačí koupit v OBI hnojící tablety, návod přiložen. Žádný velký kouzla nevymejšlej, stejně to neocení - vím to, zahradničina mě živila. :)

Suhlasím...:D:D:D:D

Odesláno

Jééé, fialky, těch mám taky docela dost a nějak se o ně nestarám a kvetou pořád, v létě v zimě. Ačkoliv o fialkách píší, že nemají rády přímé sluneční světlo a teplo, mám je za oknem a v pohodě. Tak 1x za rok je přesadím, myslím, že je lepší, když jsou menší, tak kvetou více, než když už jsou přerostlé a mají zbytečně moc listů. Taky je vůbec nehnojím.

Zítra dodám nějaké foto :papa.

Petra: To by jsme mohly udělat nějakou výměnu fialek, bílou se zeleným okrajem ještě nemám ;)

Odesláno

KoudaK: Nechceš nám to nějak vysvětlit, já nějak tápu:myslim

Demo: Ber to tak, že i to je umění:aut, nebo jí olámej nějaký lístky, ty můžeš dát zakořenit a..........dopadneš jako my s Aluškou :D

Aluška: To klíďo dodám na nějakým sraze lístky......pokusím se Ti nafotit květ ať víš jak vypadá, on je takovej bílej s nádechem do růžova a pak má na kraji zelenkavý okraj.

Odesláno

Ha, už jsem si ho našla, takže pán se jmenuje Fiala.........a jak už jsem se tak šťourala v jeho údajích......on má dneska narozeniny:o Tak všechno nejlepší a hlavně......zahradu bez krtků :aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...