Demo Odesláno 7. leden 2009 Odesláno 7. leden 2009 Muj dotaz je sice tezce neautomobilovy, ale nevadi Pohybuji se tady lide ruznych profesi a konicku... Sveho casu (cca rok zpet) jsem dostal od \"kamrdradky\" do prace fialku v kvetinaci. Nemela by se kytka dat do nove hliny nebo nejak pohnojit? Diky Citovat
Kurt Odesláno 7. leden 2009 Odesláno 7. leden 2009 Roste a kvete? Nech to bejt. když s ní budeš něco dělat, chcípne na přemíru péče a to by nebylo dobrý. Jinak pokojový kytky se občas přesazují (malé ideálně cca co 2 roky, velké méně) a hnojí (zejména ty kvetoucí potřebují draslík). To stačí koupit v OBI hnojící tablety, návod přiložen. Žádný velký kouzla nevymejšlej, stejně to neocení - vím to, zahradničina mě živila. Citovat
Petra XSI Odesláno 7. leden 2009 Odesláno 7. leden 2009 Škoda, že nemám po ruce foťák, jsem trochu fialkový maniak , mám bílý, fialový, modrý, růžový a jednu bílou se zelenkavým okrajem. Mám je ráda, protože ony to jsou kytky nenáročný a přežívají mojí \"péči\". Ta Tvoje je myslím v poho, já je přesazuju až když oschne větší množství spodních listů a vytvoří se takový holý krček. Fialka pak totiž začne padat na stranu a mohla by se zlomit,nejdřív jí dám do vody pustit kořínky(to ale snad není nutný) a pak do hlíny (květináč nemusí být o moc větší, fialka to nepotřebuje). Fialky nehnojím a kvetou mi celý rok a že bych se o ně nějak starala.........když vidím, že mají svěšený listy tak je zaleju to je celý. PS: Nedá mi to se nepochlubit, ale mám jednu fialku, říkám jí bláznivka, ta občas kvete tmavě fialově a někdy úplně bíle:mrk Citovat
jarajarda Odesláno 7. leden 2009 Odesláno 7. leden 2009 Původně zaslal: Kurt Roste a kvete? Nech to bejt. když s ní budeš něco dělat, chcípne na přemíru péče a to by nebylo dobrý. Jinak pokojový kytky se občas přesazují (malé ideálně cca co 2 roky, velké méně) a hnojí (zejména ty kvetoucí potřebují draslík). To stačí koupit v OBI hnojící tablety, návod přiložen. Žádný velký kouzla nevymejšlej, stejně to neocení - vím to, zahradničina mě živila. Suhlasím...:D:D:D Citovat
Aluška Odesláno 7. leden 2009 Odesláno 7. leden 2009 Jééé, fialky, těch mám taky docela dost a nějak se o ně nestarám a kvetou pořád, v létě v zimě. Ačkoliv o fialkách píší, že nemají rády přímé sluneční světlo a teplo, mám je za oknem a v pohodě. Tak 1x za rok je přesadím, myslím, že je lepší, když jsou menší, tak kvetou více, než když už jsou přerostlé a mají zbytečně moc listů. Taky je vůbec nehnojím. Zítra dodám nějaké foto . Petra: To by jsme mohly udělat nějakou výměnu fialek, bílou se zeleným okrajem ještě nemám Citovat
Demo Odesláno 7. leden 2009 Autor Odesláno 7. leden 2009 me prave toci, ze mam jen jeden kvet a plno listku.... Citovat
Petra XSI Odesláno 8. leden 2009 Odesláno 8. leden 2009 KoudaK: Nechceš nám to nějak vysvětlit, já nějak tápu:myslim Demo: Ber to tak, že i to je umění, nebo jí olámej nějaký lístky, ty můžeš dát zakořenit a..........dopadneš jako my s Aluškou Aluška: To klíďo dodám na nějakým sraze lístky......pokusím se Ti nafotit květ ať víš jak vypadá, on je takovej bílej s nádechem do růžova a pak má na kraji zelenkavý okraj. Citovat
Petra XSI Odesláno 8. leden 2009 Odesláno 8. leden 2009 Ha, už jsem si ho našla, takže pán se jmenuje Fiala.........a jak už jsem se tak šťourala v jeho údajích......on má dneska narozeniny:o Tak všechno nejlepší a hlavně......zahradu bez krtků Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.